2007-10-07

Jövő


Megkérdezte a tevehajcsárt, miért érdekli őt annyira a jövője :

- Hogy tehessem a dolgomat – válaszolta a tevehajcsár. – És hogy megváltoztathassam, amit nem szeretnék, hogy megtörténjen.
- Csakhogy az már nem a te jövőd lesz – jegyezte meg a jós.
- Akkor talán azért szeretném ismerni a jövőmet, hogy felkészülhessek arra, ami következik.
- Ha jó dolog lesz, kellemes meglepetést jelent majd – mondta a jós. – Ha rossz lesz, már akkor sokat fogsz szenvedni miatta, amikor még be sem következett.


A titok a jelenben rejtőzik : ha a jelenre összpontosítasz, meg tudod jobbítani. És ha jobbá tetted a jelent, akkor az is, ami utána következik, jobb lesz. Felejtsd el a jövőt, s éljed életed minden napját a Törvény tanítása szerint, és abban a hitben, hogy Isten gondoskodik gyermekeiről. Minden nap magában hordozza az Örökkévalóságot.

1 megjegyzés:

  1. "Az élet folyamatos fejlődés. Mindnyájan részt veszünk ebben a fejlődésben. Olyanok vagyunk, mint kora tavasszal az éretlen, zöld cseresznye, amely a napsugarak hatására egyre pirosabbá és zamatosabbá válik. Egyre többet tudunk meg az életről, és egyre gyakrabban merengünk el azon, amit már tudunk, és azon, hogy tudásunkat tovább kellene adni." Úgy gondolom Te ezt teszed, tanulsz és tanítasz egyszemélyben. Örök hála és köszönet érte.

    VálaszTörlés