2008-05-02

Teremtő képzelet csodái

Valóban élni csak akkor kezdhetünk, ha megszabadulunk attól az illúziótól, hogy a túlélésért folyik a harc.
Minél jobban be akarom biztosítani magam valamilyen belső félelem ellen, annál inkább vonzom pontosan azt, amitől meg szeretném védeni magam.
A bizonytalanok és másoktól vezéreltek tömegétől az a tudat különbözteti meg a valóban magabiztos embert, hogy teremtő módjára önerőből képes minden élethelyzeten úrrá lenni, és bízik önmagában.
Az önbizalom az élet alapköve. Ha eltávolítja, az élet szétesik.
Ameddig csak azt nézi, mi hiányzik, elégedetlenség és agresszió fogja eltölteni, ám amint a tekintetét a lehetőségekre irányítja, az élet minden másodpercében esélyt kínál Önnek, melytől a saját élete gazdagodik, Ön pedig boldogabb lesz!
A boldoság nem szerencse dolga, hanem a hallás, a gondolkodás és a beszéd, valamint a lehetőségek felismerésének logikus következménye.
Tökéletesen mindegy, hogy Ön e pillanatban hol áll, csupán az a döntő, hogy MOST HOVÁ MEGY! Tegye meg az első lépést a helyes irányba, és abban a pillanatban már meg is változtatta az életét.
Ne gondolkozzon többé "nehézségekben", csupán "lehetőségekben". A kudarcok mostantól csupán köztes eredmények a végső siker felé vezető úton.
(Kurt Tepperwein)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése