2008-07-15

Vitaminok?

Ma kaptam, érdekes olvasmány. Személy szerint én kipróbáltam a vitaminokat, és egy hét után abbahagytam a szedésüket, mert nem vált hasznomra.
A gyógyszeripar nekem is szúrja a szemem, de Lenkei vitaminjai is. A különbség csak annyi, hogy más zsebet tömítenek. Közzéteszem, olvassátok Ti is:

Betiltották, mégis kapható "szcientológus" vitamin !!!
Több mint húszféle vitamint és táplálék kiegészítőt tiltott be az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. A szereket a Magyarországi Szcientológia Egyház egyik legismertebb képviselője, Lenkei Gábor cége forgalmazta. A betiltott Lenkei - féle terméklista és a jelenleg is forgalomban lévő termékek listájának nagy része megegyezik, a készítmények neve ugyan megváltozott, az összetevők azonban ugyanazok. Így lett például a Free Choice Daily Formula napi vitamin csomagból, Dr. Lenkei Életerő napi vitamincsomag.
A szakemberek szerint a Lenkei - féle készítmények veszélyesek lehetnek a fogyasztók számára, mivel túl magas a vitamin tartalmuk, és ez akár májfunkció, vagy vesefunkció elégtelenséghez vezethet. Termékei nem természetes alapanyagokból készülnek csak szintetikus anyagokat használ az összes vitamin készítményeihez. Magyarországon nem engedélyezett gyógynövény - származékokat is tartalmaznak. Az első tiltó határozatot még 2005 júliusában adta ki az ÁNTSZ, de Lenkei cége bírósághoz fordult, most azonban a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta az ÁNTSZ határozatát.
Lenkei Gábor hazánk egyik legismertebb szcientológusa. A vitamindokinak becézett Lenkei a gyógyszeripart leleplező könyvével vált ismertté, amelyben azt állította, hogy a betegségek többsége megelőzhető lenne vitaminokkal, de a gyógyszerlobbi érdeke az, hogy ezt ne tudják meg az emberek és inkább gyógyszereket szedjenek. Lenkei erre építette vitaminüzletét, cégcsoportja már az egész országot behálózta. Életerő centrumai szinte az összes fővárosi bevásárlóközpontban és minden vidéki nagyvárosban megtalálhatóak.
Lenkei nemrég kapta meg a szcientológusok arany érdemérmét, amiért több mint egymillió dollárral támogatta az egyházat.
Lenkei Gábor a Hír Televíziónak nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.
Szép napot, csendes ragyogást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése