Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2008. szeptember 9., kedd

Visszaút

Nincs visszaút, felesleges visszafelé menni. Előre kell menned, nem visszafelé.
Újra és újra arra fogsz gondolni, hogyan menj visszafelé. Nincs visszaút: felesleges visszafelé menni. Előre kell menned. Meg kell szerezned a saját fényedet, és ez lehetséges. Visszamenni lehetetlen, de még ha lehetne is, ugyanaz az élmény nem elégítene ki többé. Csak ismétlés lenne - nem adná meg azt a borzongást. A borzongás az újdonságban rejlik. Most ugyanaz az élmény semmilyen örömet nem fog nyújtani. Azt fogod mondani: "Ezt tudom - de mi van még? Mi az új benne?" És ha néhányszor elismételed, rá fogsz unni.
Előre kell menned, és mindennap új élmény vár. A létezés örökké új, ezért soha nem találkozol újra ugyanazzal az élménnyel. Olyan sok millió aspektusa van, hogy mindennap új szemszögből nézheted - akkor hát miért törődnél a régivel? Felesleges.
(Osho)