2008-10-17

A mágus útja

Látni annyit jelent, mint ébernek lenni az egyetemes értelem számára. Amikor a tanú tökéletesen jelen van, mindent megért.
A mágus tudása tiszta tudás, és nem külső tényekben bízik. Közvetlenül a forrásból meríti az élet vizét. Függetlenül attól, hogy milyen változások történnek a világegyetemben, a mágus tudása nem változhat: a díszlet jön és megy, de a látó ugyanaz marad.
Attól, hogy megismered az arcomat, még nem ismersz engem.
A testem olyan, mint valami pihenőhely, ahová a gondolataim haza-hazatérnek.
Szabad lélek vagyok, aminek léte ehhez a kis testhez kötődik. Hüvelyk- és mutatóujjaddal körbefoghatod a Napot, de attól a fénye még betölti az égboltot.
Nézd kicsit közelebbről a kétségeidet! A kétség mögött ott a kételkedő, a kételkedő mögött a gondolkodó, a gondolkodó mögött a tiszta tudatosság egy cseppje.
Az egyéni ész leszűkíti a tudatot, akárha kémlelőnyíláson át néznénk a világot.
Mivel látásmódod viszonylagos, nem mondhatod valóságnak. A valóságnak nincs szüksége nézőpontra, egyszerűen csak van. Miközben magánvilágunkban időzünk, alig találkozunk a valódi világgal. Az érzékek otthona nem-valós világ, hiszen a valós világ a mágusé. Csupán az emlékek függönye mögött fedezheted fel a valóságot.
(Deepak Chopra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése