2008-10-01

"Tárgyilagos megfigyelés"

A TÁRGYILAGOS MEGFIGYELÉS LEHETETLEN. A MEGFIGYELŐ MINDENRE HATÁSSAL VAN, AMIT MEGFIGYEL.

Az igazság, mint objektív valóság nem létezik. A nézőpont teremti meg az érzékelést, az érzékelés pedig a tapasztalatot. Te azt a tapasztalatot nevezed "igazságnak", amelyet az érzékelésed megteremtett számodra.
Az igazságod az, amit ténylegesen megtapasztalsz. Minden egyéb valaki más megtapasztalása - amit csak hallomásból ismersz.
Minden olyan, amilyennek látszik. A látszat az érzékelésen alapul. Az érzékelés pedig a nézőponton alapul, és ez nem objektív, hanem szubjektív. Nem tapasztalati tény, hanem a te választásod eredménye. Ennek a folyamatnak révén teremtesz.
Ezt nagyon nehezemre esik elhinni.
Akkor nem fogod elhinni, nem is fogod megtapasztalni.
Vagyis, ha nem hiszem el, hogy tetszés szerint választok bármely, általam kívánt nézőpontot, akkor nem is szemlélhetem a dolgokat az általam kívánt nézőpontból.
Pontosan így van. Mert ilyen a nézőpontod.
És ez megváltoztatja az érzékelésedet, ami megváltoztatja a tapasztalatodat - a tapasztalatod pedig még jobban megerősíti a nézőpontodat.
Érvelhetnék azzal, hogy nem én választottam az érzékelésemet. Egyszerűen ez az, amit tárgyilagosan megfigyelek.
Ez az, amit az adott nézőpontból megfigyelsz. Semmit sem figyelhetsz meg "tárgyilagosan". A tárgyilagos megfigyelés lehetetlen. A megfigyelő mindenre hatással van, amit megfigyel. Ez elemi szintű kvantumfizika. Olvasd el bármelyik könyvet, amelyik a kvantummechanikáról szól. +
(N.D.Walsch)
+(vagy nézd meg a "Mi a csudát tudunk a világról?" című filmet. KVM.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése