2008-12-27

Szülő és gyermek konfliktusa

A szülők és gyermekek közötti vesződségek nagy része abból fakad, hogy a szülők nem engedik gyermekeiknek azt az életet élni, amelyért idejöttek. A szülők többnyire rendkívül jó szándékúak, és azt akarják, amit a nekik tanítottak alapján a gyermekük számára a legjobbnak hisznek, de mindenki a saját céljával és tervével érkezik ennek a fizikai életnek a tapasztalatába.
Ha merev szabályokat írsz elő gyermekednek - vagy bárki másnak - gyakorlatilag akaratlanul is tökéletes légkört teremtesz a hazugsághoz. Amikor a gyermekeid látják, hogy kedvezően reagálsz, ha betartják az általad állított szabályokat, és kedvezőtlenül, amikor megszegik azokat, gyakran kedvező reakciód kiváltása lesz a legfőbb szándékuk, az pedig mellékes, hogyan érik ezt el. Hazudnak neked, hogy továbbra is jól érezhesd magad.

Nem adhat szülő nagyobb ajándékot gyermekének annál, mint amikor saját példáján mutatja be, hogy milyen összhangban lenni a kapott útmutatással. Ha olyasvalaki leszel, aki állhatatosan az áramlattal irányba, az összhang felé tartó gondolatokat keres és talál, gyermeked is megtanulja fenntartani ezt a Kapcsolatot ezzel az Átfogóbb Útmutatással - és akkor ez a sikeresség nemzedékről nemzedékre továbbszállhat.
(Esther és Jerry Hicks: Az érzelmek megdöbbentő ereje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése