2009-02-10

Analógia példák

Az ízületek a mozgékonysághoz, a kifejezőkészséghez kötődnek, a térd az alázatossággal, a könyök az akarat érvényre juttatásával, a csípőízület az előrelépés képességével áll kapcsolatban. A gerincoszlop azt árulja el, milyen a tartásod, egyenes derékkal haladsz-e végig az utadon. A világ tengelye benned a gerincoszlop, körülötte forog minden.
Az emésztőrendszer megmutatja, hogyan tudod megemészteni az életet. A gyomor a megőrzés, a vékonybél az analizálás és az asszimiláció. A vastagbél világában pedig a maradékok tanúskodnak az átélt és megemésztett dolgokról. Könnyen el tudod-e engedni a dolgokat, avagy előszeretettel ülsz rajtuk még egy darabig? A vér az életerőt testesíti meg. A lábad azt mutatja, milyen erős a kapcsolatod a földdel, a kéz az összerendezés, a megragadás képességéről beszél, arról, hogyan tartod kézben az életed, illetve hogyan adsz másoknak.
Amikor azt kérdezik tőled, hogy vagy, gyakorlatilag arról van szó, hogy látszólag a test állapota felől érdeklődve kérdezik, miként állsz az élet színpadán, illetve hogy ténylegesen hogyan haladsz előre az életben.
(R. Dahlke)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése