2009-02-13

Segíts Szentgotthárdnak???

Sorban kapom az email leveleket, egy PPS anyag, amelyben tiltakoznak, hogy szemétégetőt építsenek Szentgotthárd közelében.

Kérek szépen mindenkit, hogy használja az a gömb alakú valamit, ami a teste felső részén található. Abban a kis kemény golyóban elvileg benne kéne lennie valamennyi agyvelőnek. Ezzel lehetne gondolkodni logikusan. Nem a gyomorból, a zsigerekből. (nem bántásnak szántam.:-D)

Minden ember termel - nem is kevés - szemetet. Ezt MINDENHOL meg kell semmisíteni. Elég sokan vagyunk már, eléggé benépesítettük a környezetünket. Az állatoknak és növényeknek nem sok helyet hagyunk. (Ők persze nem tudnak PPS-t küldeni tiltakozásul.)

Tehát bárhol építenek is szemétégetőt, mindenhol lesznek emberek, akik a közelükben laknak. Miért gondolja valaki, hogy egyik falu vagy város lakói több jogot élveznek a másiknál? Nyílván ésszerű okok miatt döntöttek a hely kiválasztásánál. Ha máshol épülne, akkor azok tiltakoznának.
Én például Csepelen lakom, és ha hazajövök, a sziget bejárójánál nagy mocsok és felfordulás van. Jó ideig még a sávokat is korlátozták az építkezés miatt. Itt épül az egész város szennyvíz tisztítója. Tudomásom szerint Európa legnagyobb tisztítója lesz. Morogjak azért, mert Pasarét mocskát is itt fogják kezelni? Nem. Délen lakom, logikus, hogy az egész város székletét és egyéb piszkát a város legvégén pucolják át. Tudomásul veszem, mert BELÁTOM, HOGY SZÜKSÉGES. Használom az agyamat. Szívből ajánlom mindenkinek!

De mi lenne például, ha a kismamák újra pelenkát mosnának, mint mi annak idején? Arra nem gondolnak, hogy az nem bomlik le, és mire felnő a gyerek, elönti a szemét a világot? Nem, nem gondol rá, mert kényelmes, többet depressziózhat, ráér. Ha mosna, elfoglalná magát.

2 megjegyzés:

  1. Teljes mértékben egyetértek. Inkább arra fordítanák pl. most a szentgotthárdiak a többlet energiájukat, hogy figyelemmel kísérjék, hogy a legjobb, legmegbízhatóbb, és legprofibb technikát tegyék bele abba a szemétégetőbe, hogy ne legyen szaga, és ne szennyezze se a levegőt, se a környezetet, és ne legyen veszélyes. Na azért kellene tünteni! És erre én is adnám az aláírásomat.

    Arra persze a kedves zöldek nem gondolnak, hogy ez jelentős bevétel lesz a városnak, - ld. iparűzési adó- amiből jelentős beruházásokat tudnak majd elvégezni, és a városuk élhetőbb lakhatóbb és gazdagabb lesz. Vére lesz még egy település ahol sufficites lesz a költségvetés.

    Menzelnek van egy írása a Hát nem tudom... c. könyvében, amiben arról ír, hogy a manapság a világmegváltást az állatok védelmében, a környezet védelmében és más, viszonylag könnyen kivitelezhető tiltakozásokban élik meg sokan. Pedig nem tiltakozni, nem tüntetni, nem petíciókat írni kellenne,hanem - ahogy írod, például kevesebb szemetet termelni.

    A depresszió legjobb ellenszere általában pedig a szorgos munka, vagy az értelmes és rendszeres elfoglaltság.

    VálaszTörlés
  2. Azóta kicsit utána olvastam: Szentgotthárd mellett az osztrákok építik a szemétégetőt, ami az összes osztrák várostól messze van, a magyar Szentgotthárdhoz viszont cirka 1 km. A szemétégetőbe a szemetet pedig Szentgotthárdon keresztül fogják szállítani, mert a vasúti szállítás csak Magyarországon keresztül lehetséges. És az uralkodó szélirány Szentgotthárd felé fúj.
    Viniczay Tibornak, a város polgármeseterének igaza van. Minek szemétégető egy környezetvédelmi park közepére. Merthogy ott van az Őrségi Környezetvédelmi Park.

    Persze a Rába is habzik. Hja, hogy csak a magyar szakaszon? Hát persze, hiszen Ausztriából kifelé folyik...

    VálaszTörlés