2009-03-19

IX. Tavaszhozó Dobünnep


2009. március 20. péntek 19:00
PATAKY Művelődési Központ
Bp. X.ker. Szent László tér 7-14.
A taiko jelentése japándob. A 2000-ben alakult KIYO-KITO TAIKO a megelőző kilenc évben szinte a semmire építve komoly repertoárt dolgozott ki, fellépései során számtalan ünnepi és szakmai rendezvényen, illetve a japán kultúrához is köthető fesztiválon ismertetve meg a hazai közönséget eme népszerű ritmusvilággal.
Az idei tavaszi műsor első blokkjában ez alkalommal több egzotikus zenei bemutatót láthatnak a látogatók, így a SZINTÉZIS Sámán Dobkörének előadását Paulinyi Tamás vezetésével, a Tűzmadár Táltos Dobkört Fehérholló Ősküvel, valamint japán tagunkat Takaku Keijiro-t és vele Szerényi Bélát, akik tekerőn játszanak.
Az első részt Laár Dávid - aki 2008. márciusától a taikocsoport vezetője - \"Tavaszi szél\" című szerzeménye zárja, amiben Szűcs Zsóka énekel. A műsor második felében a 9. születésnapját ünneplő taikocsoport repertoárjából hallhatunk - láthatunk ünnepi válogatást, amelyek között újabb és régebbi számok, felújítások és átiratok is szerepelnek. Ilyen felújítás a közkedvelt \"Kiai\" című jelmezes számunk, ami a fennhéjázó szamurájokat parodizálja,vagy a különleges hangulatú \"Tűzkerekek\" című darabunk, ami a ritmusosan fújtató régi gőzmozdonyok emléke előtt tiszteleg. A dinamikus programot további \"slágerek\", meglepetések(!!!), valamint újszerű színpadképek és vadonatúj kosztümök színesítik.Mindenkit szeretettel vár a KIYO-KITO TAIKO !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése