2009-04-06

Vibrotréner

A módszer elve, hogy programozott rezgéshullámokat áramoltatunk a testünkön keresztül egy speciálisan kiképzett plató használatával. A mozgásforma meghatározott gyakorisággal kimozdít egyensúlyi helyzetünkből. Az emberi agy tudat alatti generált reflextevékenységet indít el, nagyon gyorsan korrigálja a testhelyzetet, így minden izom kivétel dolgozni kényszerül. Egy másodperc alatt 5-30 kimozdulás állítható be, ami hasonló, mintha másodpercenként 5-30 gyakorlatot végeznénk, ez tudatos állapotban lehetetlen lenne.
A vibrációs tréninggel az RR VIBROTRAINEREN olyan mozgást hajt végre, amely a test minden izmát megmozgatja, kivétel nélkül.
Ez okozza többek között ennek a speciális edzésnek a rendkívüli intenzitását. Az agy pedig, mint irányító rendszer úgy reagál az edzésre, hogy oxigénnel tölti fel a vért és fokozza a testnedvek áramlását, miközben a HGH (emberi növekedési hormon) szintje jelentősen megemelkedik, mely a sejtek önjavításának és regenerációjának esszenciális eszköze. Növekedik a tesztoszteron szint, az endorfin szint, a kollagén termelés, a vércukorszint, melyek többek között felelősek a fiziológiai folyamatokért és a hangulati állapotért.
Az idősödéssel járó izomszövetvesztés és a csontritkulás megáll, majd a normális állapot visszaáll.
Úgy erősítik hatékonyan az izmokat, ízületeket és szalagokat, hogy azokat jelentősen kevésbé terhelik, mint a hagyományos módszerek. Az oxigén gyorsabban eljut a beteg területekre, a jobb nyirokkeringés a sérült szövetekben az anyagtranszportot. A megnövekedett anyagtranszport gyorsan kitisztítja a szervezetből a méreg- és salakanyagot. Nem csak a felesleges testtömeg tűnik el, hanem szépül a bőr, helyreáll az izomtónus. Szinte azonnali hatás a nyirokpangás, a visszeres problémák, az emésztési zavarok esetében, rendkívül hatásos a derékbántalmak megoldásában. A pumpa-effektus hatására javul a folyadéktranszport és a kenés, csökken a fájdalom és a kopás esélye. A leépült izomzat, elgyengült szervezet rendbehozatalának egyszerű és kockázatmentes útja a vibrotrainer használata, legyen a leépülés oka baleset, betegség, idősödés, vagy bármi más. Betartva a fokozatosság elvét, rohamos javulást érhetünk el stresszmentesen.
Az alábbi esetekben kerüljük a vibrotrainer használatát:

Bármilyen testprotézis behelyezése után 6 hónapig
Csigolya elmozdulás
Epileptikus tünetek
Agyi panaszok, migrénes roham
Műtét, sebzés után 3 hónapig
Daganatos megbetegedések
Zúzódások, ficamok és gyulladások
Magas láz
Akut trombózis
Terhesség alatt és utána 2 hónapig
Pacemaker

Diabetesben különösen kell ügyelni a vércukorszint stabilizálására, szinten tartására! Enni kell a használat előtt.

A módszer űrkutatási eredetű, a 0 gravitációnál leépült izmok és a jelentős csontsűrűség-veszteség ellensúlyozására fejlesztették ki. Az űrhajósok rehabilitációjában használták először a teljes test vibrációt (TTV), majd sportolóknál használták rendkívüli sikerrel. Az 1990-es évek közepén jutott el a módszer Nyugat Európába, majd az USA-ba és jelenleg is egyre jobban terjed.
10 percnyi használata 1-1.5 órányi "hagyományos kondi-termi" munkának feleltethető meg.
Kinek és mire ajánlott?

- idült mozgásszervi betegségben,
- időhiányban szenvedőknek;
- sportolóknak teljesítmény fokozásra,
- sérülésekből való gyorsabb felépülésre;
- cukorbetegséghez kapcsolódó érszűkületek csökkentésére;
- cellulitisz leküzdésére;
- vizelettartásnál fontos záróizmok erősítésére;
- renyhe bélműködés fokozására.
- Csontritkulás esetén fokozza a csontok visszaépülését.
- Mozgáskoordináció javító, csökkenti az elesés kockázatát.
- "Mozgásszegény fiatalok izomzatának, koordinációjának javítására.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi!
    Nem tudod véletlenül, hogy Magyarországon hol lehet kapni a képen látható készüléket?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. De, én is foglalkozom az értékesítésével. Ha ki akarod próbálni, hívj: 30-625-9328

    VálaszTörlés
  3. Kedves Magdi!Azt szeretném megkérdezni,hogy milyen árban van egy ilyen vibrotréner?Válaszát elöre is köszönöm!!Maryann

    VálaszTörlés
  4. Sajnos már nem foglalkozom vele. Tudok valakit, akinek van egy eladó darabja. ha érdekel. A számom: 30-625-9328

    VálaszTörlés