2009-05-31

Nosztalgia

Rendezgettem a sok - sok fotót és találtam pár érdekeset. Itt 1968-ban, Csehszlovákiában támasztom a korlátot. Épp augusztusban ártunk kint abban az évben másodszor. 20-án hajnalban arra ébredtünk, hogy megszálltuk őket. Láttam tankokat, égő házakat. Megcsapott a történelem szele.

Anyu az elmaradhatatlan kávéjával, és pedig szorgalmasan törölgetek. Nem tudom, hogyan csinálta Anyu, de természetes volt a házimunka. Nem esett nehezemre vásárolni, port törölgetni, mosogatni és törölgetni.
Ez egy remek "női csapat". Anyu, én, mellettem Hilda, és szemben velünk Lotti. Ők testvérek. Nagyon szerettem őket. Később Hildáéknál sokszor jártam, az akkori NSZK-ba, Kasselbe. Ebben az időszakban néha többet hallottam német szót, mint magyart. Nekem tetszett.

Ez a kép Gödöllőn készült. A MAFILM állattelepén. Szigethy Kálmán és Szigethy Pál vezették a telepet. Ők vadászok voltak, Afrikában is jártak. Minden filmben szereplő állatot itt tartottak és idomítottak. Voltak kutyák, farkasok, gepárd, majom, mindenféle madár, róka, és még sok más jószág. Itt a kis Révész lánnyal egy vaddisznó gyerekkel játszunk. Nem volt átlagos gyermekkorom. Nagyon élveztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése