2009-05-14

Választás módszer

Gondolj valamire, amit szeretnél elérni, megtenni vagy megkapni. Ha még nem vonzottad az életedbe, hogyan érzel e céllal kapcsolatban? Figyeld meg a felbukkanó érzelmet, és dolgozz vele a következőkben:

1. Mi miatt vagy boldogtalan? ... avagy teszem azt: dühös, bűntudatos vagy nyugtalan? Ez a kérdés segít, hogy konkrétan megfogalmazd az érzésedet és azt, hogy mivel kapcsolatos.

2. Miért vagy boldogtalan emiatt? Rossz érzéseink okai nem azonosak azokkal a tárgyakkal, melyekhez ezek az érzések kapcsolódnak. Az okok mindig a meggyőződéseink.
3. Mitől félsz, mi történne, ha nem volnál boldogtalan a dolog miatt? Ez a furcsán hangzó kérdés segít feltárnod azokat a félelmeket és aggodalmakat, melyeket amiatt táplálsz, hogy az érzés tovatűnik. Gyakran vonakodunk megválni egy érzéstől még akkor is, ha fájdalmas számunkra.
4. Meg vagy győződve erről?
5. Miért vagy meggyőződve róla?
6. Mitől félsz, mi történne, ha szakítanál a meggyőződéseddel? Gyakran akkor is tovább ragaszkodunk egy régóta táplált meggyőződésünkhöz, ha korlátozónak bizonyul vagy boldogtalanságot okoz. Téged milyen aggályok kínoznak? Továbbra is valósnak tűnnek ezek számodra?
Mostanra sokkal tisztábbnak kell lenniük a problémával kapcsolatos érzéseidnek. Ha továbbra is maradt zavaros pont, vagy új érzelem bukkant a felszínre, egyszerűen menj végig újra az eljáráson!
A Választás Módszere roppant könnyű és felszabadító módja annak, hogy megszabadulj a megrekedt energiáktól és korlátozó meggyőződésektől. Amikor pedig szabad vagy, alkalmazásba veheted a Kulcsot, hogy tetszés szerint bármit magadhoz vonzz!
(Joe Vitale: A Kulcs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése