2009-07-13

Harmónia

"Kielégítő a kapcsolatom önmagammal. Ismerem és elismerem a hiányosságaimat éppúgy, mint ahogyan az erényeimet is. Nem akarok többnek látszani annál, aki vagyok, és nem játszmázok azzal sem, hogy kevesebb lennék. Felvállalom a felelősséget, és nem mutogatok másokra. A saját dolgaimmal foglalkozom, és segítséget nyújtok azoknak, akik erre igényt formálnak. Elfogadom önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Minden körülmények között jól érzem magam, mert nem hagyom, hogy a létemet külsőségek kénye-kedve irányítgassa!
Teljességre törekszem, próbálgatom a lehető legtöbbet kihozni az életemből, de csakis a saját mércémnek megfelelve.
Másokkal szemben nincsenek elvárásaim, ezért nem is csalódom. Nem sietek sehová, nem emészt fel a stressz, és nem ostorozom önmagam feleslegesen.
Nincsenek elfojtásaim, ebből következően minden betegség híján vagyok, folyamatos egészségnek örvendezve.
Egyetlen felettesemnek: a természetnek hódolok, vele összhangban létezem."
.
"A hibát ott követitek el, hogy a külvilágban keresitek a kellően jó lelkiállapot okát. Azt gondoljátok, majd boldogok lesztek, ha a világ arra okot szolgáltat akár tárgy, akár személy formájában.
Ez pont fordítva törvényszer. Abban a pillanatban, amikor önmagaddal harmóniába kerülsz, amikor megtalálod a belső békédet és már nem a külsőségektől teszed függővé állapotodat, a vonzás törvénye alapján természetszerűen megkapod, amit áhítasz. Nem akkor leszel boldog, ha kapsz, hanem akkor fogsz kapni, ha rátaláltál a boldogságra önmagadban."
(Cynhtia V. Diamond: Victorina víta)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése