2009-10-13

Szempár

Sok éve adom tovább a Laár Andrástól kapott mondatot: A TEREMTŐ ANNYI SZEMPÁRON ÁT NÉZI AZ ÁLTALA TEREMTETT VILÁGOT, AHÁNYAN VAGYUNK. Minden szempár ebből adódóan egyformán értékes. Nincs értékesebb, hanem MÁS.
Ezt a gondolatot igazolja vissza, amit most olvastam:

Az ember saját gondolkodásmódjának megfelelően él. Mindenki teljesen egyedi, és utánozhatatlan, ezért annyi elképzelés létezik mindenről, ahány ember él a Földön. Mindenki a saját maga elképzelése szerinti leképzett világban él. Az eredendő emberi szabadság a szabad gondolkozás és teremtés lehetőségét kínálja. A legsötétebb terror idején sem korlátozhatják a gondolkozás szabadságát. A gondolat teremtő ereje által minden gondolat valósággá válhat. Bármit képes vagy teremteni - ez a teremtés szabadsága. A szólás és cselekedet szabadsága is hasonló. Bármiről beszélhetsz, bármit megtehetsz. Még mielőtt nagyon haragudnál rám, gyorsan beszéljünk a következményekről.


Sok ember szeretne szabadon és függetlenül élni, de nem akarja vállalni a következményeket. Az, hogy bármit gondolhatsz, kimondhatsz és megtehetsz, felelősséggel jár. Mindent szabad, de a felelősséget senki másra nem háríthatod. Sokan nem szeretik a felelősséget, ezért választják inkább a szolgaságot, a függőséget. (vallás)
Kényelmesebb másokra mutogatva élni, mint vállalni azt, hogy a következmények az egyéni viselkedésben rejlenek.

Minden tapasztalat érted van. Az ember minden egyes gondolatával, szavával és cselekedetével egy tapasztalat megszerzése mellett döntött. A döntésével automatikusan megnyílik egy út, amelyen mindazon feladatok rajta lesznek, amelyek megoldásai feltárják a tapasztalatszerzés lehetőségét. (Ez a vonzás törvénye.) A cselekedet már a Te dolgod. Kérhetsz és kaphatsz hozzá segítséget, de a döntés pillanatában egyedül leszel: szabadon választhatsz.

Ezt az EGY VILÁGOT annyiféle képen látjuk, ahányan vagyunk. Mindenki más szeletét látja a MINDENSÉGNEK. Egymástól eltérő világokat teremtettünk eddig magunknak, más felismerések alapján tartunk ott, ahol.

Az emberek igazán soha nem érthetik meg egymást, mert ugyanazt a dolgot valamennyien más és más szemüvegen keresztül nézik. Minden cselekedeteddel bővül a tudásod, aminek alapján újabb módosítást eszközölsz saját világképeden, nagyobbra tárod a MINDENSÉGRE nyitott ablakodat. Az ablakrést szűkíteni nem lehet, a megszerzett tudás visszavonhatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése