2009-10-01

Theodor

"Bizonyára előfordult már életedben, hogy amikor választhattál volna egy színesebb képet, Te a megszokásaid, beidegződéseid hatására - vagy csak kényelemből, esetleg félelemből - a ború mellett döntöttél.
Ha végignéznéd eddigi történeteid filmkockáit, és újból ott lehetnél a döntéseid pillanataiban, megláthatnád, milyen egyszerűen lehetne egy másik terv szerint cselekedni.
A különbség csupán annyi, hogy ezúttal fel lennél készülve a választásra: tudatos lennél. Döntő különbség ez.
Légy tudatos és felelősségteljes önmagadhoz.
Légy ott az adott pillanatban, ne a múltban vagy a jövőben kószálj!
Érdekeljen a saját sorsod, vedd kezedbe az irányítást!
Ha tudatosság nélkül cselekszel, csak tengsz-lengsz, hánykolódsz, csakhamar célt tévesztesz.
A tudatosság annyit jelent, hogy teljes lényeddel benne vagy a pillanatban - nem húz vissza a múlt, nem bódít a jövő. Úgy vagy képes felelősen meghozni egy döntést, ha tudatod az adott pillanatra koncentrál.
Zavar a felelősség terhe?
Tisztázzuk gyorsan, mit jelent ez. A helyesen értelmezett felelősség eredendően felszabadít. Ha a felelősséget nyomasztónak találod, alighanem téves a felfogásod róla.
A felelősség azt jelenti: minden lépést a saját véleményed szerint teszel meg. Ne befolyásoljanak előítéletek, családi vagy társadalmi szokások, tradíciók. Az adott pillanatban a tudatos lépés maga a felelősségteljes tett.
Csak magadért vagy felelős. Hogyan is vállalhatnád másokért a felelősséget, amikor kiszámíthatatlan, mit cselekszenek? Azzal vállalod a felelősséget önmagad sorsáért, hogy tudatosan lépsz a soron következő pillanatba.
Ez persze hatással van környezetedre is. Mások sorsa kapcsolódik a Tiédhez, ugyanakkor nem vállalhatod a felelősséget azért, hogy ők tudatosan benne vannak-e saját válaszukban. Ha eddig nem így láttad, akkor hatalmas terheket cipelhettél a válladon."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése