2009-11-05

Összefogás és széthúzás

Tegnap Csepelről Gödöllőre mentem, aztán Óbudára és vissza Csepelre. Érdekes élmény volt. Én magam nem hallgatom soha a Danubius rádiót, de mivel az eljárással nem értek egyet, kitettem a kék szalagot is. Meglepő volt, hogy milyen kevesen tesznek ki szalagot a kocsikra Pesten. Vidéken jobb a helyzet. Mi van? Lustaság? Nem merik felvállalni a véleményüket az emberek? Érdekes, mert a neten sok tízezren írták alá a tiltakozó leveleket.
Viszont ha jött szemben vagy mellettem olyan, akinek szintén volt szalag a kocsiján, rám villantott, beengedett, stb.
8 órakor Mátyásföld körül jártam. Torokszorító volt a sok dudát hallgatni, pedig akkor a környéken sem volt még egy szalagos kocsi.
Bár olyan autókból is kaptam egyetértő jelzéseket, akik nem viselik a szalagot. Van, ahol nem engedik kifizetni a szalagot, ezzel is támogatva a kezdeményezést.
.
Az a hír meg sokkolt, hogy eddig 17.000 embertársunk jelentette fel a másikat az APEH-nél.
1. Gyomorforgató, hogy meg lehet tenni, sőt az intézmény kéri. Így neveld a magyart egyenes emberré! Ezt nevezem! Besúgónak nevelni az embereket?!
2. Van ember, aki képes ezt megtenni, a legtöbben persze névtelenül?!
3. Sokra nem mennek vele, mert a legtöbb bejelentés alaptalan. Viszont nem kerül kevésbe a nyomozás. Ügyes!
4. Ha kiderül, hogy alaptalan, esetleg nem lehet bebizonyítani a csalást, akkor az APEH kiadja a feljelentettnek a bejelentő adatait. Indulhat egy új kártérítési per hitelrontásért.... Szép kis nemzet vagyunk, na!
5. Attól a feljelentőnek jobb lesz, ha a másiknak kárt okoz?
6. Ítélkezni a másik felett mindig könnyebb, mint őszintén a tükörbe nézni és a magunk portáján rendet teremteni.
7. Ennyi erővel és energiával sokkal szebb világot is teremthetnénk magunk köré. Mi lenne, ha inkább erre motiválnánk egymást? Egyszer végre meg kellene próbálni. Az egész írott történelmünk a széthúzásról szól. Mi lenne, ha elindulnánk inkább egymás felé? Ennél rosszabb úgysem lehet.
Béke legyen mindenki lelkében..........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése