2009-12-27

Miért tapasz?

Ez az ábra vagy 5-6 éve a birtokomban van. Amikor bejött Magyarországra a Vitaminspray, akkor kaptam. Orvosok oktattak minket, hogy a tabletták 80-90 %-a hintőpor. (Felmerült bennem a kérdés, akkor miért gyártanak akkorát, hogy alig lehet lenyelni? Azért, hogy a kedves fogyasztó úgy érezze, kap is valamit a drága pénzén. Ez vonatkozik a kapszulákra is.)
Láttunk röntgen felvételt a kapszuláról is. Már a végbél vége felé járt, mégis őrizte a formáját. Magyarul a fajanszban végzi, anélkül, hogy használt volna.
A tapasz a bőrön keresztül szívódik fel. A nanótechnológiának köszönhetően annyira parányi részekre bontják a hatóanyagot, hogy át tudjon hatolni a sejtmembránon. A hagyományos tabletták és kapszulák hatóanyagai erre nem képesek.
Másik előnye, hogy ha szájon át veszünk be hatóanyagot, az vagy tönkreteszi a gyomrot, vagy a gyomorsav őt. A bőrünkön át felszívódó hatóanyag nem zavarja az emésztést, és sokkal hamarabb a véráramlásba kerül.
Harmadik előnye, hogy míg a tabletta vagy kapszula (ha felolvad egyáltalán) egyszerre nagy dózist juttat a szervezetbe, majd rohamosan csökken. Aztán másnap újabb nagy dózis egyszerre... Ezzel szemben a tapasz folyamatosan juttatja be a testbe az anyagot. Állandó és egyenletes a felszívódás.
Nem véletlen, hogy a XXI. század új gyógyszerbevitelének ez lesz az új formája. Van már fogamzásgátló-, dohányzás elleni-, fájdalomcsillapító tapasz is.
(Még emlékszem, gyerekkoromban lehetett ostyalapot venni. Be kellett vizezni, a kézfejre tenni, rászórni a port, összehajtottuk, mint egy kis batyut, és azt kellett lenyelni. :-DDD)
.
A Jen Fe Full Life "energiaitalt" nem szomjoltásra használjuk. Parányi mennyiséget kell a szájba venni, várjuk, míg a nyálkahártyán keresztül felszívódik, majd lenyeljük. Ez a táblázat szerint a következő eredményesebb felszívódás módja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése