2009-01-31

Más-kép




A fény útja

Február 24

Február 24-én 10 milliószoros nap lesz.
(Aki nem tudja, mit jelent, az olvassa el a 2007.10.23-án kelt bejegyzésemet.)
Szokás szerint lemegyünk Tarra.
Aki velünk akar tartani, kérem szépen, hogy időben jelezze a szállítás megszervezése miatt. Tudnom kell, ki tud kocsival jönni, hogy az autóval nem rendelkezők is le tudjanak jutni.
Hagyomány már, hogy reiki és szimbólum beavatásokat is tartok lent, ha van rá érdeklődés.

2009-01-29

Tudj róla...

Egyszer, nagyon-nagyon régen, amikor az Isten egy pillantásra megálmodta a világot, igen, pont abban a pillanatban Rád is gondolt. És elmosolyodott. Örült neked.
Az Isten, már akkor hallotta az összes gyermekkori gügyögésedet; látta az első bizonytalan lépéseidet a fűben, és az első "a" betűt amit belerajzoltál az elemista füzet csíkjaiba. Isten tovább mosolygott, és szívesen nézett téged.
Ő már akkor előre látta a durcás sértődéseidet, a toporzékolós kiabálásodat, a barátaid melletti kiállásodat, az első szerelmes pillantásodat...
Minden percedet előre látta, hallotta, érezte és értette. És minden perced szépségéért előre lelkesedett. Az Isten jól megfigyelt téged. Megnézte a kezed, a vállad és a lábaidat. Megnézte hátad ívét, gerinced vonalát, csigolyáid alakját és erejét. Ebben az ősrégi teremtő pillanatban, őszinte szeretetből teremtett neked egy pont a hátadhoz illő, keresztet. Amilyet senki másnak nem adott. Rád nézett az Isten, és tetszettél neki a kereszteddel.
Örömmel látta, hogy mindaz amit alkotott jó. Búcsúzóul, amikor még egy röpke mosoly erejéig visszapillantott rád, megerősítette a lábadat, hogy könnyebben vidd a kereszted.
Arra gondolt, hogy ha majd eljön az idő és világra jössz, akkor szívesen segít majd Neked, ha kéred. Mert ezalatt a teremtő pillanat alatt még jobban megszeretett a kereszteddel együtt.

Technikai információk

Köszönettel tartozom azoknak, akik a blogom rendszeres olvasói, és adták a nevüket is hozzá a jobb oldalon, regisztrálva.

Kívánságra a közvélemény kutatás határidejét is meghosszabbítottam. Tanulságos eddig is az eredmény! Örömmel látom!

További újítások is lesznek folyamatosan. Figyeljétek a jobb oldalt is!

5 sárga

Végre úgy néz ki, sikerült az internet kapcsolatot kijavítani. Mindenkitől elnézést kérek, ha esetleg nem válaszoltam levelekre, de a retrográd Merkúr most nagyon sok borsot tört az orrunk alá. Van, aki lelocsolta a laptopját, van, akinek elvették a jogosítványát, az átutalt pénzt nem írták jóvá, elkallódtak papírok, hóakadályok, jeges utak, leszakadt vezetékek... Változatos arccal "boldogította" az embereket. De térjünk rá a témára:
A feng shui "5 sárga" alatt a következőket érti:

1. balszerencse
2. kudarc
3. veszteség
4. betegség
5. baleset
Ezeknek kivédését 5 fémrudas szélcsengővel védhetjük ki lehetőség szerint.
Ebben az évben
2009. január 26-tól 2010. február 14-ig délnyugatra kell helyezni.
Aki még nem tette át, tegye meg most.

2009-01-28

10 milliószoros nap


Sokan írtok és kérdezitek, mikor lesznek idén ezek a napok. A retrográd Merkúr az információt is visszatartja. Mostanra legalább egy kiderült, idén az első ilyen nap:

február 24-én lesz.

Amint a többi is kiderül, közzéteszem. Rajtam nem múlik.

Retrográd Merkúr

Mindenkitől elnézést kérek, de lassan két hete pokoli lassú az internet. Ezért írok mostanában kevesebbet a blogra. 2-án direktbe fordul a Merkúr. Reménykedem. :-D

2009-01-25

Cifra palota

Ma ragyogó napsütésben elvittem az unokáimat egy kis kulturális programra. Előbb felmentünk a toronyba, ahonnan remek a kilátás a környezetre.


A labirintusnak óriási sikere volt. Sokat nevettünk benne.

Aztán bementünk a Művészete Palotájába. Elhűltek a méretektől. Sokan voltak, az egész területen ingyenes programok voltak. Ma Salgótarján és környéke mutatkozott be. Mindenfelé zenéltek, kézműves bemutatókat tartottak. A színpadon hol előadás, hol táncbemutató volt élvezhető.
Zsófi a mézeskalács készítés rejtelmeibe is belekóstolt. Ügyesek voltak a lányok. Itt fiúk nem próbálkoztak.
Itt madarakat vágtak ki papírból, összeragasztották és kidíszítették őket csillámporral. Még most is mindenem csillog, de nagyon élvezték. Sokat nevettünk itt is.
Az üvegteremben az egészen apró csemeték vigadoztak. Tényleg minden korosztály jól érezhette magát. Sikerült bevinnem őket a Bartók terembe is, ott valaki gyakorolt az orgonán.
Mindenkinek ajánlom ezeket a programokat, színvonalas helyen értelmes időtöltés, ingyen. Köszönet érte a MÜPA vezetőségének!

Debreceni Filharmonikus Zenekar

Drága Gabinak köszönhettem, küldött tiszteletjegyet a koncertre. Nem is tudom, mikor volt utoljára részem ilyen szórakozásban.
Szombat este a Művészetek Palotájában komolyzenét hallgattam...
Köszönet a fellépő zenekarnak és kórusnak az élményért.
Zenei elemzést ne várjatok tőlem. A Bartók terem akusztikája szerintem csodás. Viszont a vizuális élmény már nem annyira dicséretes. Szerintem rémes oldalt a piros, kék szürke, sárga festés. Kár érte. De csukott szemmel is lehet élvezni a zenét, sőt, úgy jobban.
Ami meglepett: a MÜPA számos ingyenes rendezvényt szervez. El is határoztam, hogy vasárnap elhozom ide a gyerekeket.

2009-01-20

Spirituális élmény

Ma is valami különleges élményben volt részem. Eljött M., egy hónap alatt elment az édesanyja. A "hirtelennek" számító halál letaglózta a családot. Persze ilyenkor hiába mondja az ember, hogy jobb így, csendesen elaludt, nem szenvedett hosszasan. Az sem vigasz, hogy például én is egész fiatal koromban éltem át a szülők távozását. Jó esetben - ahol szeretik egymást - sosem jön jó időben a halál.
Először meséltem a távozás szükségességéről és más fontos dologról. Aztán elkezdtük megnézni M. 2009-es lapjait. Hamar kiderült, hogy az édesanyja igyekszik vissza hozzá leszületni.
Több lap is ilyen üzenetet hozott: "Elhunyt szeretted boldog, és szeretetet küld Neked." Felolvasni sem volt könnyű száraz szemmel. Tapintható volt a közelsége.
Ezek után kiraktam egy csakrasort az édesanyja jelenlegi állapotáról. Döbbenetes volt az a felismerés, hogy milyen magas szinten állt! Annak ellenére, hogy ebben az életben nem tanult ezoterikus ismeretekről. Mindent hozott az előző életeiből, és méltósággal távozott. Nem akarok személyesebb élményeikről írni, de tényleg hihetetlen belső tartással távozott.
A gyökér csakránál látszott, hogy ősbizalomban van, átéli azt. Örvendezés a napfonatban, tényleg boldog most odaát. A szíve a családi dolgokkal foglalkozik. Mérlegel, elemzi az életét, a harmadik szemnél már univerzális szempontokat vesz figyelembe, és a korona csakránál a szamszára, a létkerék látható. Tervezi a visszainkarnálódást.
Minden elismerésem Neki, sajnálom, hogy nem találkoztam vele személyesen.
Mióta reiki listám van, küldök energiát mindannyiunk halálára, hogy az emberi méltóságban, tiszteletre méltóan történjen meg. Ő ezt tökéletesen megvalósította.
Köszönet ezért a különleges délutánért Minden Résztvevőnek!

2009-01-18

Átverés!

Nem tudom megállni, hogy ne írjam le, mert megint kaptam egy segélykérő levelet. Épp tegnap vagy tegnapelőtt volt a tévében, hogy nem igaz, és így nem is lehet pénzt keresni. Régóta zaklatják a családot, ők valódi személyek, de nincs semmi baja a gyereknek. Naponta ajánlkoznak nekik gyógyítók és ajánlanak nekik gyógyszerészek halom gyógyszert. Azért ment adásba, hogy hagyják végre békén őket. Külföldről is jönnek a tanácsok, ajánlatok nekik. Nagy teher szegényeknek ez a "népszerűség". Nem is beszélve a rezgésekről. Ha ennyien sajnálják a "beteg" gyereket, előbb-utóbb az is lesz. Álljatok le!

Soha ne dőlj be ilyen leveleknek! Van olyan baba, akiről már évek óta kapom ugyanazt a képet és vért kérnek. Lassan fel is nő már.
Ezek levélszemetek, sokszor vírust is tartalmaznak
. Ha segíteni akartok valakinek, tegyétek olyannal, akit személyesen ismertek. Mindenkinek vannak a saját környezetében rászorulók.

Beteg kisbaba kéri a segítséget !!!
Hello! Kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább!! Ha kitörlöd neked nincs szíved. Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában és testében. Az egyetlen út, hogy megmentsük a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk. Az egyetlen út, hogy segítsenek az, hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt Te tovább küldöd. Az AOL nyomon követi ezt levelet és számolja, hogy hány ember kapta meg. Minden ember aki megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32,-ft-ot szerez nekünk! Kérlek segítsetek!! Köszönjük!!!!!
Maroti Szabolcs 8200 Veszprém Móricz Zs.u.3.
Kérlek tedd meg! Tisztelettel, az Úr áldását és békességét kívánva:
Szakács Sándor mb. püspöki titkár
Pofátlan a levél és a módszer is. Szép kis karma!

Születésnapi köszöntés

Ma lettem 30 éve anya. Ezt Vikinek köszönhetem. Hála érte Neki! Légy nagyon boldog, drága Csillagom! Úgy érzem, nagy szerencsém van, hogy két ilyen lányom van, mint Viki és Ancsa!

Visszaemlékszem arra a fagyos napra. Szikrázó napsütés volt, de rettentő hideg. Vajúdás közben néztem a Péterfy Sándor utcai tetőket, a ragyogóan kék eget. Krasznai Péter rajtam is tanította az epidurálás technikáját. Aztán a szobában hallatszottak Viki kihangosított szívdobbanásai. Szerencsére akkor még nem volt divat az apás szülés. (Nagyon sok rossz tapasztalatom van vele a praxisban.)
Az is eszembe jut, hogy akkor még éltek a szüleim. Bár már tudtam, hogy hamarosan mindketten el fognak menni, de még velünk voltak. Akkor még nem sejtettem, milyen érzés lesz a hiányuk, hogy aztán sok év múlva, immár a spirituális úton újra velem lehessenek. 30 év telt el. Olyan, mintha nem is ez az inkarnációm lenne. Egyszerre van messze és mégis közel. Itt vannak illatok, képek, mintha most történne, de közben annyi mindenen mentünk keresztül. Milyen furcsa is az idő fogalma!

Bírálat

A világmindenség arra teremtetett, hogy tanítson, és nem arra, hogy elítéljen bennünket. Mi mégis ítélkezünk önmagunk és a világ fölött. Akik gyorsan bírálnak, lassan mutatnak együttérzést.
Ők elfeledték, hogy a fájdalmat okozó emberek nem jutnak pokolra: ugyanis már ott vannak, és ezért viselkednek úgy. Elvégre semmit sem úszhatunk meg szárazon.
Ha neheztelünk valakire, csak azt érjük el, hogy az illető bérmentesen lakik a fejünkben. És a bírálataink ellenére a valóság így is - úgy is az, ami.
Tehát ha már bírálunk, tegyük együttérzéssel, amíg végül rá nem jövünk, hogy elsődleges feladatunk nem a megbocsátás, hanem a bocsánatkérés, aztán az elengedés.
(Dan Millman: Élj célTudatosan!)

Megoldás

"A fiad már felnőtt ember: akármilyen volt a gyermekkora, senki sem kényszerítette ivásra vagy kábítószer fogyasztásra ( a Xanax és társai is ide sorolhatók). Nem minden bántalmazott vagy elhanyagolt gyerek válik alkoholistává, drogossá vagy hajléktalanná. És ha mintapolgár vált volna belőle, arról is csak te tehetnél? Akkor hogyan lehetnél csak te, aki erről a mostani helyzetről tehet? Tetteidnek és mulasztásaidnak megvolt a maguk szerepe, de ő választja meg, hogyan éli az életét.
Te éppúgy nem tudod irányítani a fiad jelenlegi döntéseit és magatartását, mint ahogy nem tudod megváltoztatni a múltadat.
A világon csak egyetlen dologért tudsz felelősséget vállalni, azért, hogy miként cselekszel ITT és MOST.
Gyászold meg a tetteidet - meg is sirathatod őket - de tudnod kell, hogy a gyász nem tarthat örökké. Nyújts a gyermekednek annyi szeretetet és törődést, támogatást, amennyit bírsz. De tartsd tiszteletben a döntéseit.
Életünk során minden esemény azért történik, hogy a lehető legjobban szolgálja lelkünk javát és fejlődését. "
(Dan Millman: Élj célTudatosan!)

Érettség

" Nem érett felnőttek csinálnak gyerekeket, hanem a gyerekek csinálnak érett felnőtteket."

2009-01-17

Czabi

Ma itt hagyott minket Czabarka György, a mi drága Czabink! Operatőrként dolgozott. Sokaknak nyújtott élményt a Koppányi aga testamentuma, vagy a Fekete város sorozattal.


Én nagyon sokat dolgoztam vele: A szerelem bolondjai, Mire a levelek lehullanak, Lenkey tábornok, Egy gazdag hölgy szeszélye, A főügyész felesége, Freytag testvérek.....
Emlékszem, a zöld színt nem szerette :- D
Mi viszont imádtuk Őt!
Drága Czabi, hogy csináltad, hogy a születésnapodon mentél el? 1924.01.17-én született. (Anyuval volt egyidős. Ő már 1980-ban elment.)
A kacagó szemeidet soha nem felejtjük el.
Mi meg egyre fogyunk, fogyatkozunk....

2009-01-16

Újdonságok


A jobb oldalon DIAVETÍTÉST is találtok már,
VIZUÁLIS ÉLMÉNYEK címmel

és RENDSZERES OLVASÓK cím alatt lehet bejelentkezni.
Előre is köszönöm, ha jelentkeztek.
A BLOGOK alatt is több újat találtok.
Ezentúl lesz mindig egy szavazás is.
A mostani kérdés: Mit teremtesz magadnak 2009-ben?
Skype elérhetőségemet is megtalálod a jobb oldalon,
egyéb apró extrák mellett.

Születésnapra

Ezt úgy éreztem, megosztom Veletek:
Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad.
Nyűdd szét díszeid – a szépség legyél te magad.
Feledd el mulatságaid – a vígság legyél te magad.
Égesd el könyveid – a bölcsesség legyél te magad.
Pazarold el izmaid – az erő legyél te magad.
Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad.
Űzd el szánalmaid – a jóság legyél te magad.
Dúld fel hiedelmeid – a hit legyél te magad.
Törd át gátjaid – a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod – a teljesség legyél te magad.
Nagyon Boldog Születésnapot kívánok neked!!!

Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentességért.

Kaptam, továbbítom:

Úgy tűnik, ma adott a történelmi pillanat, hogy e kezdeményezés sikeresen fogja össze és közös cselekvésre hívjon mindenkit, aki érzi a szükségét egy mély és gyökeres változásnak.
A jelenlegi aggasztó helyzetből az emberiség számára az egyetlen lehetséges kiút a háborúk befejezése, a nukleáris fegyverek felszámolása és az erőszak minden formájának elutasítása. Ezért egy egyértelmű és tiszta jelet kell küldenünk a világnak, hogy változást akarunk!
E célok indítják útjára Világ Körüli Menetet, melyben te is aktívan részt vehetsz.
A 2009. október 2-án (Gandhi születésnapján, mely napot az ENSZ az Erőszakmentesség Világnapjává nyílvánított), Új-Zélandról induló Menet 90 nap alatt járja be a hat kontinenst, és több mint száz országot és még több várost érintve, végül 2010. január 2-án az Andok csúcsai között, a 3000 m magasan elterülő Punta de Vacas-i Parkba érkezik meg.
nemzetközi oldal:
(ez már magyarul is):
Az emberiség fordulóponthoz érkezett: vagy a béke és nukleáris leszerelés irányába tart, vagy egy katasztrófa felé. Ebben az értelemben nem meglepő látni azt a hatalmas ideológiai, nemzeti, vallási, kulturális és nemzedéki sokszínűséget, mely már most is jellemzi ezt a kezdeményezést. Ha ez a tendencia folytatódik, a Menet egy olyan eseménnyé válhat, amely példa nélküli a világtörténelemben, és amely egy új fajta erőszakmentes tudatosság elterjedésének kezdetét jelentheti a bolygón.
video a Menetről:
Az eddig csatlakozott neves személyiségek közé tartozik:Desmond Tutu (Nobel-békedíjas érsek), Ian Gibson (író), Anna Belén (énekesnő), Alejandro Jodorowsky (író, filozófus, színész), Federico Mayor Zaragoza (UNESCO elnöke), Zubin Mehta (karmester), Jose Saramago (Nobel-díjas író), Noam Chomsky (nyelvész, filozófus), Miguel Rios (zenész), és Pedro Duque (asztronauta).
A Menet 2009. november 3-án érkezik Magyarországra. Elképzelésünk szerint ezen a napon, illetve már mostantól kezdve Magyarországon is számtalan megmozdulás, akció, rendezvény, kiállítás, tévéműsor, rádió műsor, felvonulás, koncert, flashmob, tüntetés, utcabál, fórum, előadás, beszélgetés stb. zajlik majd az erőszakmentesség és a béke jegyében.
Annak érdekében, hogy a Menet fontos és sürgős üzenete a lehető legszélesebb körben terjedhessen el, és hogy egy példa nélküli összefogás jöhessen létre, kérlek csatlakozz te is a Menethez, sőt legyél kezdeményezője annak magyarországi szakaszához kapcsolódó eseményeknek és kampányoknak.
jelentkezni lehet: edus_bp@yahoo.com

2009-01-15

Hálás köszönetem

Igazán megható volt, hogy már tegnap óta folyamatosan kapom a születésnapi leveleket, hívásokat, üzeneteket. Nem győzöm egyenként a választ. Így itt, egyszerre köszönöm Mindenkinek a kedves megemlékezést. Szeretettel gondolok mindenkire.

2009-01-14

Einstein idézetek

Az őrültség nem más,
mint ugyanazt tenni újra és újra,
és várni, hogy az eredmény más legyen.

A történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből.

Aki nem tud csodálkozni és borzongani az élet titokzatos szentélyében, az olyan, mint a halott, akinek a szemei becsukódtak.

Nem kell megértenünk a világot; elég, ha eligazodunk benne.

Mily` különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié! Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja, miért, de néha azt hiszi, hogy sejti.
Nem lehet megoldani problémákat
ugyanazzal a gondolkodásmóddal,
amivel csináltuk őket.

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.

2009-01-13

Emlékezz a Földre

Úgy tűnik, egész történelmünk másból sem áll, mint a természet használására és kihasználására irányuló képességünk folyamatos fejlesztéséből.
Egy ilyen világkép azt eredményezi, hogy a természettől különálló lénynek tekintsük magunkat.
Ha így viszonyulunk ahhoz a lényhez, aki testet és életet, ételt, otthont és annyi szépséget adott nekünk, ebből egyenesen következik, hogy minden máshoz is így viszonyulunk, beleértve embertársainkat.
Ha elfogadnánk, hogy mi is a természet részei vagyunk, akkor korlátok közé szorított világunk egyszeriben egy sokkal nagyobb világgá változna át, melyet gyönyörűvé varázsolnak a benne élő lények. A fák jelentőségteljesek lesznek, a madarak, a bálnák, a virágok, a kutyák, az emberek, a folyók és a hegyek mind azzá lesznek, amik valójában, melyek azért vannak, hogy örüljünk nekik, gyönyörködjünk bennük és szeressük őket, nem pedig azért, hogy birtokoljuk és kihasználjuk.
Ha hagyjuk, hogy lenyűgözzön minket a természet szépségének és rejtélyének minden megnyilvánulása, hogy általuk elfogadjuk a Föld ajándékát, és felismerjük elfeledett lényegünket - hiszen ugyanaz a varázslat lüktet mindannyiunkban, ez tart életben minket - akkor fenntartások nélkül elfogadjuk a minket megillető helyet a természet hatalmas szimfóniájában.
Eljutottunk arra a pontra, hogy ha nem vigyázunk, az ősi civilizációk utolsó maradványait is elpusztítjuk. Arra a pontra, hogy más élőlények évszázadokon keresztül gyakorolt módszeres pusztítása eredményeképpen végképp egyedül maradunk.
A tudatlanság eredményezi önpusztításunkat, ami a mai társadalmakban egyre gyakoribb öngyilkos depressziótól egészen a környezet teljes elpusztításáig fajul, ami kétségkívül tulajdonképpen nem más, mint az emberi faj kollektív öngyilkossága.

Életbevágóan fontos, hogy az iskolákban, mielőtt megtanítanák gyermekeinket összeadni és kivonni, venni és eladni, hazudni és félni, meg kellene tanítani őket szeretni és tisztelni azt a lényt, aki menedéket nyújt számunkra . Számtalan gyakorlat van, melyeknek segítségével újra kapcsolatba kerülhetünk a természettel. Bármi megfelel erre a célra: egy séta, egy hegy megmászása, ha egy folyóban úszunk, ha megsimogatunk egy kutyát vagy ha átölelünk egy emberi lényt, mind jó lehet, ha figyelmünket magára a tapasztalásra, kapcsolatteremtésre és nem annak előnyeire összpontosítunk. Gyakran kellene természetes környezetben tartózkodnunk – gondosan odafigyelve arra, hogy ne okozzunk kárt benne – szívünket és figyelmünket megnyitva a természet üzenetére, mert ez az út vezet vissza bennünket önnön lényegünkhöz.

Neale Donald Walsch

Angolul tudóknak: ha csemegézni akartok,
itt van Neale Donald Walsch weblapja:


Kisgyerekeknek is írt, de még magyarul nem jelent meg:

The Little Soul and the Sun
http://www.littlesoulandthesun.com/

A másik kötet:
The Little Soul and the Earth

2009-01-12

Szmogriadó

Már megint hülye emberek hülye rendeleteket hoznak. Persze ők a kis aktatáskájukkal mennek a lakásukból a parlamentbe. Ez nem életszerű.
Ancsa most Csepelről Fótra jár dolgozni a filmgyárba. Tömegközlekedve szinte lehetetlen időre odaérnie. Ő be akarja tartani ezt a baromságot, ezért küldenek érte egy kocsit. Tehát egy autó egy plusz utat tesz meg, ami teljesen felesleges. De páros a rendszáma!!!!????????????? Normális ez?
Én például holnap nem mennék sehova, mert hozzám jönnek, de szerdán mennem kell. Cseréljek rendszámot? Az út annyi, amennyi. Ha nem tudnak hozzám jönni és én nem jutok el a betegeimhez, ki fogja helyettem befizetni a jelzálogot? A bankok nem várnak a törlesztő részletek miatt. Nem lesznek tekintettel a szmogriadó miatt. Sokan azért járunk kocsival, mert tömegközlekedve nem fér bele az időbe ennyi program.
Most hallgatom a rádiót, eddig is volt sokszor ennyi a légszennyezés, csak most lejjebb vitték a normát. Megint pár ember érdeke miatt milliók veszítenek sokat? Mikor ébrednek már fel? Ez így nem megy hosszú távon!
Értékelni kéne, hogy egy rendelet mennyi előnnyel és mennyi hátránnyal jár. Ezt már az indiánok is figyelték: mielőtt hoztak egy döntést, megvizsgálták, hogy heted íziglen mi lesz a hatása az utódokra.
Szépen indul a hét!

2009-01-11

Solara: január - május

Az év első fele Januártól Májusig hasonlít egy építkezési területre minden munkással, akik ugyanakkor érkeznek, hogy elkezdjék a munkát egy nagy projekten. Minden egyes személynek megvan a speciális készsége, amelyek nagyon szükségesek ahhoz, hogy megvalósuljon az előttünk álló mamut projekt. Olyan sok minden van, amit meg kell valósítani rövid idő alatt, hogy ez óriási fókuszálást és erőfeszítést követel meg tőlünk. És habár, a fokozott tevékenység elmosódása van jelen, ha a céljainkra fókuszáltak maradunk, kevesebb stresszel, sokkal többet tudunk elérni.

Folyamatosan tisztítani fogjuk lényeinket, hogy megtaláljunk bármit, ami visszatart bennünket és nem igazinak tart minket. Az egyik dolog, amelyből ki kell szabadulnunk, az egónk kicsinyes zsarnokának kontrollja általi visszatartás. Egyszerűen nem tudunk ego vezéreltek lenni már többé, ha Igaz Lényekké akarunk válni. Amikor az ego hamis öltözetét vesszük fel, akkor megpróbáljuk a bizonytalanságunk és az elégtelenségünk érzéseit leplezni, hogy nem vagyunk elég jók. Ez a hamis látszat becsaphat néhány embert; ettől ideiglenesen jobban érezhetjük magunkat, de ez csak visszatart bennünket attól, hogy valóságosak és igazak legyünk. Abszolút szükséges, hogy az egónkat összhangba hozzuk Igaz Mag Önvalónkkal, azért, hogy a Kiemelkedés útján utazzunk. Semmi nincsen, ami jobb annál, mint amikor az Igaz Mag Önvalónk vagyunk. Ez már többé nem a hatalom vagy a tudás megszerzéséről szól; hanem arról, hogy valóságosak legyünk.
Más dolgok, amelyek vissza tudnak bennünket tartani, hogy kétségbe vonjuk azt, amiről igazán tudjuk, hogy igaz, az elbukás félelme, hogy nem leszünk elég jók, az önbizalom hiánya a saját képességeinkben, az ugrástól való félelem egy látható biztonsági háló nélkül. Ezen elemek mindegyikét el kell távolítanunk a személyes mátrixunkból a lehető leggyorsabban.
Ki kell tisztítanunk a múlt bármilyen maradványát és meg kell gyógyítanunk bármilyen sebet, amelyeket felhalmoztunk az utunk során. (kineziológiás oldások)
A fókusz sokkal inkább azon lesz, hogy befejezzük a régit. Mindenen keresztül meg leszünk vizsgálva, megszabadulva a régi dolgoktól és lezárva életünk sok régi fejezetét. Ugyanakkor, elsajátítjuk a lényeges eszközöket és készségeket az Új Életünkre vonatkozóan. Sok dolog lesz kimozdítva a régi pozíciójából új átmeneti helyzetbe. Sok szinten azt fogjuk érezni, hogy átutazóban vagyunk.
A múlt óriási elengedésének része lesz, hogy a nem kielégítő kapcsolatokból, munkákból és tevékenységekből kilépünk. Ezekben a hónapokban sok minden mozgásban van. Sokunk fog elköltözni ebben az időben. Ha így van, akkor lehet, hogy nem a végső állomásunkra költözünk, hanem inkább egy átmeneti helyre a megfelelő területen belül.
Szintén meg fogjuk tapasztalni a dolgok helyre kattanásának egy sorozatát. Ez magában foglalja a találkozást kulcs emberekkel az Új Életünkből és egy bekattanást a külső környezetünkkel. Integrálni fogunk néhány embert, akiket már ismerünk azokkal, akikkel nem régen találkoztunk. Ez egy új energiadinamikát fog teremteni. Fel fogjuk fedezni, hogy nem szándékozunk a dolgokat egyedül tenni már többé, és hogy a legnagyobb sikerünk a másokkal való, kölcsönös támogatásban lévő munkával jön el. Sokunk fog összegyűlni rokon jellegű emberekkel, hogy kölcsönös támogatásban új közösségeket formáljanak. A rokon jellegű emberekkel való együtt élés és együtt dolgozás mérhetetlenül meg fogja erősíteni a helyzetünket, mivel ez az Új útja.

Március körül keresni fogjuk a megfelelő új helyünket, különösen, hogy hol éljünk és az új munkát, amit csinálni fogunk. Meg fogjuk vizsgálni a vizeket, új kapcsolatokat fogunk létrehozni és találni fogunk egy helyet a letelepedésre, ahogyan szervezzük az Új Életünket. Sok gyakorlatias dologgal fogunk foglalkozni. Ez folytatódni fog Áprilisban, ahogyan jobban elrendeződünk és kiterjesztjük a gyökereinket, hogy megnézzük, mi van ott. Szintén, meg fogunk tapasztalni egy kreatív hullámot, ami az új tájunk által inspirált. És az új Igaz Szeretet Folyójának vizei elkezdenek áramlani…

Május elhozza nekünk a szerkezet változást, ami egy hatalmas elmozdulást jelent. A Szörfözés tsunami méretűvé emelkedik fő kvantum áttöréseket hozva nekünk, amelyek elmozdítanak minket egy teljesen új szintre, amelyről alig tudtuk, hogy létezik. Ez az, amikor meg fogjuk látni a növények első új hajtásait a felszínre emelkedni, amelyeket az új tájunkra helyeztünk. Át vagyunk söpörve az új Igaz Szeretet Folyójának emelkedő áramlataiban, amely a Szeretet Óceánjába folyik.

2009-01-07

Solara: 2009

2009 folyamán, minden, ami hamis, ami önző kapzsiságon vagy az elkülönülés illúzióján alapszik, vagy ahol hiányzik az integritás ultrán fel lesz nagyítva, amíg az megbukik.
Minden, ami igaz és integrált az sikerülni fog. Ez mindent a VONALBA helyez a számunkra.
Azt az utat követjük, amely a Legvadabb Álmaink felé visz minket, vagy folytatjuk az utazást azon az úton, amelyik gyorsan egy rémálomba fordul?
Az év folyamán, sokunk fog átköltözni az Új Életünk helyeire, ha valóságosak és igazak vagyunk, és ha a személyes mátrixunk tiszta.
Még ha nem is költözünk fizikálisan egy új helyre, a közvetlen környezetünk észrevehetően különböző lesz. Amikor ez megtörténik, az emberek és a támaszok drámai emelkedése fog bekövetkezni az életünkben; új karrierek fognak feltárulni; találkozunk az Egy Igaz Szerelmünkkel.
Még a napi rutinjaink, és a mindennapos szokásaink is meg fognak változni.
A munkákkal és a karrierekkel kapcsolatosan: 2009-ben sokkal nagyobb sikerünk lesz a saját munkánk megteremtésében és hasonló beállítottságú emberekkel fogunk dolgozni, nem pedig a régi, dualitáson alapuló állásokban fogunk dolgozni.

Ez az év az Igazak Kiemelkedésének az éve. Az emberek mindenhol a világon nyitottan belépnek a teljes mesteriségükbe, így be tudják teljesíteni az igazi céljukat. Az őrség dramatikus megváltozása és a felelősség jogarainak átadása fog bekövetkezni.
És mindvégig, minden, ami a dualitás illúziójára van felépítve, folyamatosan szétesik…

Kiemelkedés ösvénye

Amennyiben a Vészhelyzet ösvénye nem hangzik túlságosan vonzónak, akkor mindannyiunknak megvan a választása egy teljesen új úton, a Kiemelkedés Ösvényén való sétára.
Itt minden erőfeszítésünket az Igaz Mag Lényként való kiemelkedésbe tesszük.
Folyamatosan eltávolítunk minden egyes régi mintát, minden egyes hibát, amely felmerül, minden régi maradványt a Személyes Mátrixunkból.
Folyamatosan egyengetjük a lényeinket úgy, hogy csak az igazságunkat mondjuk, úgy, hogy csak az igazi érzéseinket fejezzük ki.
Elengedünk bármiféle tevékenységet, barátságot és kapcsolatot, amelyek már nem valóságosak és nem igazak.
Abbahagyjuk azokat a munkákat, amelyek kimerítik az életerőnket, és új munkákat teremtünk, ahol teljesen ki tudjuk fejezni a kreativitásunkat, és ahol az igazi célunkat tudjuk szolgálni.
Megtaláljuk elrejtett bankszámláinkat, és tudjuk, hogy mindig gondoskodnak rólunk.
Kiterjesztjük a helyünket, és mint az igazi Királyok Királya, vagy mint az igazi Királynők Királynője állunk, akik mi valójában vagyunk.
A Szeretet Harcosaivá válunk, és terjesztjük a SZERETETET mindenhol, ahol sétálunk!

2009 az Igazak Kiemelkedésének Éve.
Itt az idő számunkra, hogy belépjünk, hogy előre lépjünk, hogy Egyként egyesüljünk együtt, felébresztve Egy Lényünk alvó óriásának hatalmas potenciálját és végül azt tegyük, amiért idejöttünk, hogy megtegyük.
Minél inkább ezt tesszük, annál könnyebben ki fog alakulni minden. Csodák fognak manifesztálódni, a Zöld Lámpák nemcsak felkapcsolódva fognak maradni, hanem mindinkább fényesebbé fognak válni, megvilágítva a tiszta ösvényünket az Újba és az Igazba.
Solara

A vészhelyzet ösvénye

Ha folytatjuk sétánkat a dualitás szétmorzsolódott útján, akkor a vészhelyzet folyamatos állapotát fogjuk megtapasztalni.
Ha még mindig olyan munkánk van, amit utálunk, akkor az jól eltűnhet.
Ha még mindig olyan partnerbe kapaszkodunk, aki nem az Egy Igaz Szerelmünk, akkor a kapcsolatnak jó esélye van a felbomlásra.
Ha még mindig betöltjük az életünket olyan tevékenységekkel, amelyek lejártak vagy felületesek, akkor ezek le lesznek vágva rólunk.
Ha még mindig a hiányban és a szűkösségben hiszünk, akkor még többet fogunk megtapasztalni ebből.
Ha még mindig ragaszkodunk a hithez, hogy a nehézség az élet egy természetes része, akkor az élet nehéz lesz.
Ha még mindig elrejtőzünk Igaz Önmagunk elől az ellenállás falait felépítve, akkor minden rejtekhelyünk le lesz hántva.
Ha még mindig belekapaszkodunk a régi biztonsági hálóinkba, akkor ezek eltűnnek a lábunk alól.
Ha még mindig a félelemre alapozzuk a tetteinket, akkor a félelmeink olyan nagyon fel lesznek nagyítva, hogy mi vagy összeomlunk, vagy áttörünk. Ez a Vészhelyzet Ösvénye.
Solara

SOLARA: 2008 áttekintése

Az elmúlt év az átmenet egy erőteljes éve volt. Akik mi voltunk, amikor beléptünk az évbe mérhetetlenül különbözött attól a valakitől, akikké váltunk, amikor kiléptünk az évből.

Sokunk szútzúzva érezte magát és kimerülten sétáltunk az utolsó mérföldjeinken a dualitás régi útján keresztül. Időnként, a végső erőnkbe tellett folytatni az utat. Az év végére, az utolsó mérföldjeinken való átkelés elviselhetetlenné vált. Ez jelezte, hogy végre elértük a régi út végét.

A 2008-as évben szintén fel lettünk szólítva, hogy szembe nézzünk a Tökéletes Viharunkkal. Ez volt a mi utolsó kihívásunk, megmutatva, hogy mi az, amit a leginkább el akartunk kerülni, vagy amitől a leginkább féltünk, vagy a legnagyobb akadály volt az ösvényünkön. A Tökéletes Vihar volt az utolsó akadály, amelyet át kellett ugranunk, hogy szabaddá váljunk. És sokunk bátran belépett egyenesen a Tökéletes Vihar közepébe.

2008 a Szent Keresés egyik éve volt, amely segített nekünk összegyűjteni együtt és egyesíteni lényeink hosszú ideje elveszett töredékeit. Ez volt az Elrejtett Kincsek megtalálásának egyik éve, amely kincsek Igaz Mag Lényeink kapaszkodóiként szolgáltak. Átutaztunk a labirintuson, amíg elértük annak a középpontját. És azután hirtelen minden átfordult egy új, igazabb pozícióba. Megértettük, hogy mi az, ami igazi volt és mi az, ami nem volt igazi egy határtalanul nagyobb perspektívából. És sokunk tapasztalt kvantum áttöréseket, amelyek szabaddá tettek bennünket. És az Igazak elkezdtek kiemelkedni…

2009-01-06

Férfifrázisok


Amit mond - a hazugság:
Amit gondol - az igazság:
1. Sehol sem találom.
Nem látom, nem akadt a kezembe, tehát biztos nem is létezik.
2. Ez nevetséges.
Semmi ésszerűség nincs benne, és ez igazolja is egyébként igazolhatatlan magatartásomat.
3. Segíthetek megcsinálni a vacsorát?
Miért nincs még az asztalon?
4. Mostanában többet mozgok.
Kimerült az elem a távkapcsolóban.
5. El fogunk késni.
Alapos okom van rá, hogy úgy vezessek, mint egy dühöngő őrült.
6. Pihenj egy kicsit szívem, túl sokat dolgozol.
Nem hallom a tévét a porszívótól.
7. Ez érdekes, drágám.
Még mindig beszélsz?
8. Nem a tárgyak bizonyítják a szerelmünket.
Már megint elfelejtettem az évfordulónkat.
9. Nagyon jó kis film.
Pisztolyok, kések, száguldó autók és meztelen nők vannak benne.
10. Tudod milyen pocsék a memóriám!
Emlékszem, mi a szövege a Gilligan szigetre vezérdallamának, hol lakik a lány, akivel először csókolóztam, tudom az eddigi összes kocsim rendszámát, de a születésnapodat elfelejtettem.
11. Éppen rád gondoltam, úgyhogy hoztam neked pár szál rózsát.
A sarki virágáruslány igazi csinibaba volt, csupa domborulat, és közelebbről is meg akartam nézni.
12. Hívd a mentőket! Mindjárt meghalok.
Megvágtam az ujjam.
13. Hallottam.
Halvány fogalmam sincs, mit mondtál az előbb, de most már befoghatnád a szádat.
14. Fantasztikusan nézel ki ebben a szerelésben.
Nagyon kérlek, még egyet ne próbálj fel, mert éhen halok.
15. Hiányoztál.
Nem találom a zoknimat, a srácok éhesek, és a vécépapír is elfogyott.
16. Nem tévedtem el, pontosan tudom, merre járunk.
Soha nem kerülünk ki innen élve.
17. Csinos ez a ruha.
Szép a melled.
18. Szeretlek.
Szeretkezzünk most rögtön.
19. Felkérhetem / felhívhatom valamikor? Nincs kedve moziba / vacsorázni jönni?
Utána le akarok feküdni magával.
20. Hozzám jössz feleségül?
Azt akarom, hogy ne legyen jogod más pasikkal lefeküdni, és anyapótlékra is szükségem van.
21. Feszültnek látszol. Hadd masszírozzalak meg!
10 percen beül szeretkezni akarok veled!
22. Beszélgessünk.
Megpróbállak levenni a lábadról azzal, hogy milyen mély, őszinte ember vagyok, hátha kedved támad szeretkezni velem.
23. Igazán szoktam segíteni a házimunkában.
Egyszer a szennyestartó mellé hajítottam egy koszos törölközőt.
24. Micsoda harcias, feminista leszbika!
Nem akart lefeküdni VELEM!
A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat. És ezt a férfiak és a nők sohasem fogják megérteni.

Ne vedd magad túl komolyan...

A nevetés érzésteleníti testünket, erősíti az immunrendszerünket, megvéd a betegségektől, serkenti a memóriánkat, minden másnál hatékonyabban tanít és meghosszabbítja az életünket. A humornak gyógyereje van.

Mi a férfi?
A pénisz működését szolgáló szerkezet.

Ha egy nő egyetlen férfit ismer, már ismeri valamennyit. A férfi ismerheti bár az összes nőt, mégsem ért meg egyet sem.

Mózes 40 évig vándorolt a pusztában. Ő sem kért senkitől útbaigazítást.

A férfiak nem tévednek el - pusztán alternatív úti célokat fedeznek fel.

Miért kell 4 millió sperma ahhoz, hogy megtaláljon és megtermékenyítsen egy petesejtet? Mert egyik sem hajlandó útbaigazítást kérni.

Amikor a nő empátiát szeretne a férfitól, a férfi azt hiszi, hogy megoldást várnak tőle.

A nő rendszerint azt szeretné, hogy meghallgassák, nem pedig hogy kioktassák.

A mennyországban minden férfinak 3 távkapcsolója van, és minden vécéülőke fel van hajtva.

A férfiak nem arra kíváncsiak, hogy mi megy a tévében, hanem arra, hogy mi megy a másik csatornán.

A férfi hallgatása nem jelenti azt, hogy nem szereti a nőt. Csak annyit jelent, hogy csöndre van szüksége.

Egy nő aszerint válogatja össze öltözékét, hogy milyen az idő, milyen évszak van, mi a divat, milyen színű a sminkje, hová készül, hogy érzi magát aznap, kivel fog találkozni és mit fog csinálni. Egy férfi pusztán megszagolja a szék karfájára hajított ruháját.

Miért adnak nevet a férfiak a farkuknak? Mert nem akarják, hogy egy vadidegen döntsön helyettük.

Milyen a tökéletes szerető? Hajnalig szeretkezik, aztán csokoládévá válik.

A fókák és a vidrák nem manipulálják egymást a könnyeikkel. Ezt csak az ember teszi.

"Én nem szoktam őt szekálni. Csak folyton emlékeztetem, különben soha nem csinálna meg semmit."

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára.

Ha egy nő bizalmasan közöl veled valamilyen személyes dolgot, akkor nem panaszkodik, hanem azt fejezi ki, hogy megbízik benned.

A nők a csöndet a férfiak megbüntetésére használják. Csakhogy a férfiak szeretik a csöndet.

Két elmélet van arra, hogyan kell vitatkozni a nőkkel. de még egyik sem vált be.

A feleségben az erényt, a szeretőben a szépséget keresik.

A férfiak azért helyezik a megjelenést az ész elé, mert a legtöbbjük jobban lát, mint gondolkodik.

A nő részéről a humorérzék nem azt jelenti, hogy vicceket mesél, hanem azt, hogy nevet a férfi viccein.

A férfinak, ha meztelen nőt nézeget, elakad a szava. A nőből, ha meztelen férfit nézeget, rendszerint kitör a nevetés.

A nő olyan férfit akar, aki szelíd, gondoskodó, megértő és kész kommunikálni, de aki erős, kemény és férfias is egyben. De nem tudja megszerezni, mert aki ilyen, annak már van fiúja.

Az emberek azt állítják, hogy szeretik az igazságot, valójában azonban azt akarják igazságnak hinni, amit szeretnek.

Egy nő azért hazudik, hogy mások jobban érezzék magukat. Egy férfi azért, hogy jó színben tűnjön fel.

Az első számú férfikérdés, amely a nőket hazugságra kényszeríti: "Na, milyen voltam?"

"Bajba kerülhetek valami miatt, amit nem követtem el?" - kérdezi a diák.
"Nem." - feleli a tanár.
"Akkor jó, mert nem csináltam meg a házi feladatomat."

Minden öregben ott lakik egy fiatal - és azon tűnődik, hogy mi történt.

Az öregedés csalhatatlan jele, hogy a reggeli merevedés derékban jelentkezik, a marhahúsban pedig benne marad az ember foga.

(Barbara és Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?)

Free Tibet Klub

Kedves barátok, klubtagok!

A következő programokat ajánlja a Free Tibet Klub a hétvégére:
Yeshi Silvano Namkhai,
Chögyal Namkhai Norbu Rinpocse fia
Budapestre látogat és tanításokat ad
2009. január 9. és 11. között.

2009. január 9. 18:00 - 20:00:
Bevezetés a Buddhizmusba és a Dzogcsenbe
2009. január 10. 16:00 - 18:00:
A tudatátvitel gyakorlata
Rigdzin Csangcsub Dordzse termája alapján
2009. január 11. 16:00 - 18:00:
Az ati állapotába történő bevezetés
upadésa Chögyal Namkhai Norbu longszelciklusából
http://www.tibet.hu/reszletek.php?pid=108
A program helyszíne:
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
1096, Börzsöny utca 11.

Tenzin Tsepak tibeti tanító A Buddhista KARMA tana;
A 12 láncolatú Függő Keletkezés tanítása
minden szombaton január 3. - február 8-ig
10.00-12.00 és 13.00-15.00 között.
Sambhala Tibet Központ
Budapest 1012 Attila út 123.

2009-01-03

Coelho

A bátorság nem azt jelenti, hogy nincs bennünk félelem, hanem azt, hogy nem hagyjuk, hogy megbénítson bennünket.

Döntésedet teljes lelkeddel el kell fogadnod. Egy kettéhasadt birodalom nem képes megvédeni magát a támadásoktól.

A leckék mindig akkor jönnek, amikor készen állsz a befogadásukra, és ha figyelsz a jelekre, mindig mindent megtanulsz, amire szükséged lesz a következő lépéshez.

Egy dolog, hogy az egész világegyetem összefog, hogy megvalósulhassanak az álmaink, és más dolog, hogy teljesen felesleges kihívások elé állítjuk magunkat.

Az emberek minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ne emlékezzenek, hogy ne kelljen elfogadniuk azt az óriási mágikus erőt, ami a sajátjuk.

Mivel mindenki a maga saját módján látja a világot, a maga módján éli meg a nehézségeit és a sikereit.
Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőségeket.
Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.

A szerelem - megosztani a másikkal a világot.

Nem nehéz újjáépíteni az életet. Elég, ha tudjuk, hogy ugyanannyi az erőnk, mint annak előtte. És a javunkra is fordítjuk.

"Megtehettem volna". Soha nem fogjuk fel igazán az ilyen mondatnak az értelmét. Valójában életünk minden pillanata tartogat valamit, ami megtörténhetne, és mégsem történik meg. Rengeteg mágikus pillanat van, amit nem is veszünk észre, mígnem a sors keze - teljesen váratlanul - megváltoztatja az egész életünket.

Kockáztatás

Kockáztatnunk kell.
Csak akkor érthetjük meg az élet csodáját,
ha hagyjuk,
hogy a váratlan megtörténjen.
Vannak olyan pillanatok,
amikor igenis kockáztatnunk kell,
őrült lépéseket kell tennünk.

Ausztrália

Ma Vikivel megnéztem a filmet. 166 perc, szünet nélkül, de észre sem vettük, hogy ilyen hosszú.

Remek színészi alakítások, csodás helyszínek, képek. Van a filmben egy kisfiú, akinek felejthetetlen a tekintete, és van egy dala, amivel "magához énekeli" az embereket. Leírhatatlan hatása van a nézőkre. Na, és persze Hugh Jackman még mindig remek formában van!

Szerintem érdemes megnézni, megint egy míves alkotás. Remélem, sok Oscart elvisz majd.

Fehér Tara

OM TARE TUTTARE TURE SVAHA

2009-01-02

A szilveszter

Már 17 órára ott kellett lennem a Symbolban, hogy berendezkedjek, mire 19 órakor érkeznek a vendégek. A személyzet elképesztően kedves, figyelmes és segítőkész volt. Percek alatt közéjük tartozónak éreztem magam.
Ancsa a weblapon olvasta, hogy mesés választék lesz a svédasztalon. Az egyik főnök - sajnos név szerint nem ismerem őket - odajött, és szólt, hogy menjek, egyek bármit, ami jólesik. Gondoltam, meg is teszem, hisz hajnali 2-3 óráig dolgozni fogok. De erre nem került sor.
Amint beözönlött az első vendégsereg, máris két fiatal nő odajött, hogy a vacsorájuk ráér, inkább hozzám jönnének először. Persze megint nem tudtam nemet mondani. Így már a nyitástól kezdve dolgoztam egészen 05:38-ig!!! Túlóra az volt, bőven. Szerencsémre a táskámban volt két apró nápolyiszelet, azt ettem, és két szénsavmentes ásványvizet ittam. Elég aszkétikus szilveszter volt.
23:50-kor kaptam fél óra szünetet. Kimentem a mosdóba, és épp az éttermen jöttem vissza a helyemre, mikor éjfélt ütött az óra. (Nem túl romantikus.)
A munka maga élvezetes volt. Ami viszont megdöbbentett, mindössze két eset volt, amikor jó és szerencsés helyzettel találkoztam. Hihetetlen, hogy csinos, fiatal, értelmes nők miért szenvedtetik magukat rossz kapcsolatokban?! Nem a férfiakat akarom bántani, de most csak nők ültek le, így a másik oldal ma rejtve marad. Biztos ők is tudnának panaszkodni.
Szóval buli ide vagy oda, de komoly beszélgetésekben volt részünk. Ennek ellenére mindenki úgy állt fel, hogy köszöni az őszinte szavakat és megerősítettem őket abban, amit már éreztek, sejtettek, de nem akartak szembenézni vele. Nagyon sok erőt és kitartást nekik, hogy sikerüljön a változtatás. A Plútó majd a segítségükre lesz, ebben nem kételkedem. Én meg reikit küldök nekik is.
Ami rossz volt: kegyetlen hangerő, mindenhonnan más zene hallatszott. Gyakorlatilag végig üvöltöttem az éjszakát. Még most is fáj a torkom. Kezelem. Az idő kb. 85%-ban én beszéltem, illetve kiabáltam, hogy a velem szemben ülő hallja, amit mondok. Még ma is úgy érzem, mintha drótkefe lenne a torkomban.
Ami meglepett: A tulajdonosoktól kaptam egy Maria Treben jubileumi albumot: A természetgyógyászat alapjai. Én igazából a tulajdonosnővel beszélgettem eddig, aki végtelen szimpatikus, kedves, természetes. Gondolom, a névjegykártyámból látta, hogy nem csak tarot kártyával foglalkozom. Meghatott ez a figyelmesség. Köszönöm szépen!
Távozáskor egy másik főnök arról számolt be, hogy jók voltak a visszajelzések, mindenkinek tetszett a munkám, látták, hogy van kereslet erre. Én is szívesen tevékenykednék itt rendszeresen, mert nagyon igényes a környezet, és csak pozitív tapasztalatom volt az itt dolgozó emberekkel. Hála és köszönet mindenkinek!