2010-04-16

Egészségügyi kérdések

" Akár, látszólag hirtelen, egy baleset következményeként, akár valamilyen betegség, például rák következtében éri sérülés a testedet, te teremtetted a helyzetet gondolataiddal - és a gyógyulás is a gondolataid révén fog bekövetkezni.
.
Sokkal könnyebb a mérsékelten megromlott egészségi állapotból kiváló egészségre szert tenni, mint a súlyosan megromlottból. Azonban bárhol is vagy éppen, bárhová eljuthatsz, ahova akarsz, ha képes vagy elterelni figyelmedet életed nem kívánt sajátosságairól, és az inkább kedvedre való részeire összpontosítani. Tényleg csak összpontosítás kérdése.
Egy ijesztő betegség híre vagy egy sérülés olykor igen nagy lökést ad ahhoz, hogy figyelmedet tudatosabban összpontosítsd jó érzést okozó dolgokra. Ami az illeti, a Megfontolt Teremtéssel legjobban haladó tanítványaink némelyike éppen azök közül került ki, akikkel ijesztő híreket közöltek az orvosok, és elmondták nekik, hogy semmit sem tudnak tenni az érdekükben, és most (mivel nem maradt más lehetőségük) elkezdték tudatosan összpontosítani a gondolataikat.
.
Ha ennek az életnek a tapasztalata tartalmazza mindazt, aminek a hatására megszületik benned egy vágy, akkor minden hozzávaló a rendelkezésedre áll, hogy valóra váltsd ezt a vágyadat. De arra kell összpontosítanod, ahova szeretnél eljutni - nem pedig arra, ahol vagy - máskülönben nem indulhatsz el vágyaid irányába. Meggyőződéseiden túlmutató dolgokat azonban nem tudsz megteremteni.
.
Mivel tested sejtjei tudják, mit kell tenniük egyensúlyuk visszanyerése érdekében, ha valamilyen módon sikerül figyelmedet jó érzést okozó gondolatokra összpontosítani, megszűnik kedvezőtlen közbeavatkozásod, és állapotod helyreáll. Minden betegséget kivétel nélkül a rezgések összhangjának hiánya, avagy az ellenállás okoz.
.
Nem számít, hogy mi a betegséged, és annak sincs jelentősége, hogy mennyire előrehaladott, a kérdés a következő: képes vagy-e gondolataidat kedvező irányba terelni, tekintet nélkül az állapotodra?
.
A legtöbben akkor fordulnak orvoshoz, amikor rosszul érzik magukat, mert szeretnék tudni, hogy mi a baj, márpedig, ha valamilyen bajt kerestek, rendszerint meg is találjátok. Voltaképpen a Vonzás Törvénye ragaszkodik ehhez. Ha folyton bajok után kutatsz a testedben, keresésed idővel előidézi valamilyen gondnak a bizonyítékát, de nem azért, mert a baj mindvégig ott bujkált, és már elég rég kutatod ahhoz, hogy végre előkerüljön, hanem mert az ismételt gondolat előbb-utóbb megteremti önmaga megfelelőjét.
.
Az idősebb emberek gyakran tényleg betegebbek és erőtlenebbek. Állapotuk azonban nem azért romlik le, mert fizikai testük arra van programozva, hogy idővel tönkremenjen, hanem mert minél tovább élnek, annál több okot találnak a nyugtalankodásra és az aggodalomra, ami ellenállást teremt természetes Jólétük Áramával szemben. A betegség az ellenállásból fakad, nem pedig az idős korból."
(Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése