2010-05-09

Betegségekről

" Nincs olyan fizikai szervezet, amely ne lenne képes elérni a tökéletes egészséget, bármennyire leromlott is az állapota. Azonban teljes mértékben a meggyőződéseden múlik, hogy mit engedsz a tapasztalatodba. Ha meggyőztek arról, hogy valami nem gyógyítható - vagyis "végzetes" -, majd közlik veled, hogy megállapították nálad a bajt, akkor valószínűleg az lesz a meggyőződésed, hogy nem élheted túl a dolgot... és nem is fogod.
Túlélésednek azonban semmi köze a betegséghez - a gondolataidnak viszont annál több.
Nincs olyan állapot, amelyből ne tudnál felépülni, ám ez sokkal könnyebb, ha még a korai, alig észlelhető szakaszoknál eszmélsz.
A betegség olykor menekülést jelent számotokra olyan dolgok elől, amelyeket nem akartok megtenni, ezért környezetetekben sokszor előfordul valamilyen tevékenység kiváltása érdekében a betegség elfogadása. Azonban ha ilyen játszmába kezdesz magaddal, egyre komolyabb betegségek előtt tárod szélesre a kaput.
.
Vizsgálat - kontroll:
A problémák keresése nagymértékben elősegítheti vonzásukat, ezért gyakran jó szándékú orvosok is több betegség fenntartásában működnek közre, mint amennyire képesek gyógymódot találni.
Nem akarjuk azt sugallni, hogy nem kívánnak segíteni rajtad: csak azt mondjuk, hogy megvizsgálásoddal legfőbb szándékuk valamilyen baj bizonyítékának a megtalálása. És mivel ez a legfőbb szándékuk - ez az, amit mindennél jobban vonzanak.
Mivel hosszú ideje foglalkoznak vele, idővel hinni kezdenek az ember esendőségében. Egyre gyakrabban tűnik fel nekik,hogy mi a baj, és ritkábban az, ami rendben van, és ezért betegségeket vonzanak a tapasztalatukba.
Megkapod amire gondolsz, akár akarod, akár nem.
.
Minden tapasztalatodat megváltoztathatod, ehhez azonban el kell kezdened máshogy látni a világodat. Arról kell mesélned történeteidben, amit szeretnél, és nem arról, ami van."
(Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése