2010-05-13

Küzdelmek, harcok

"Ha megértenéd, hogy sokkal inkább gondolataiddal, mintsem tevékenységeddel teremtesz, sokkal több vágyadat valósíthatod meg, jóval kevesebb erőfeszítéssel - és a küzdelem hiányában sokkal jobban fogsz szórakozni is.
Minden ébren töltött pillanatban vannak gondolataid, ezért rendkívüli módon a javadra válik, ha hajlamossá válsz arra, hogy inkább jó érzést okozó gondolatok jussanak eszedbe.
Kihirdettétek a háborút a drogok ellen, a háborút az AIDS ellen, és háborút a rák ellen. Legtöbben tényleg elhiszitek, hogy úgy szerezhetitek meg, amit akartok, ha legyőzitek azt, amit nem akartok. Azért figyelmetek nagy részét az köti le, hogy eltaszítsátok magatoktól a nemkívánatos dolgokat, pedig látnátok a Vonzás Törvényét - ha belátnátok, hogy gondolataitok révén ti magatok vonzotok dolgokat - megértenétek, hogy milyen visszás a legtöbbetek megközelítése.
Amikor azt mondjátok, hogy "Beteg vagyok, de nem akarok beteg lenni, ezért küzdöm le ezt a betegséget - ezt meg ezt teszem, és legyőzöm e betegséget", akkor elővigyázatosságotok (oltások, vizsgálatok) védekezésetek és rossz érzéseitek révén belekapaszkodtok a betegségbe.
A hiányból kiindulva csak még több hiányt vonzol, és ez az oka, hogy a legtöbb fogyókúrás módszer sem jár eredménnyel. Tudatában vagy a túlsúlyodnak, tudod, hogy a tested nem úgy néz ki, ahogy szeretnéd -, és amikor már eléggé elviselhetetlen ez az állapot számodra (vagy saját nézőpontod miatt, vagy mert mások homlokukat összeráncolva néznek rád), akkor azt mondod:"Nem bírom tovább ezt az iszonyú helyzetet. Fogyókúrázni fogok és megszabadulok a túlsúlytól, amit nem akarok!" A figyelmed pedig ismét arra irányul, amit nem akarsz, tehát magadnál tartod.
Úgy juthatsz el oda, ahol lenni akarsz, ha teljes figyelmeddel a kívánt dolog felé fordulsz, és nem figyelsz arra, amit NEM AKARSZ.
(Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése