2010-05-17

Szűrések, vizsgálatok

" Kérdező:
Ha valaki lát egy hirdetést a tévében, amelyben valamely testrésze ingyenes vizsgálatát ajánlják fel számára, és az illető azt mondja, hogy "Ó, miért is ne, azt hiszem elmegyek - remekül érzem magam, de miért is ne mennék, hiszen ingyen van?", mennyi az esélye annak, hogy ez ahhoz vezet, amiről beszéltek: nem kívánt eredménnyel járó gondolati ingerekhez?
Abraham:
Csaknem 100 %. Társadalmatokban a betegségre irányuló figyelem miatt elharapóztak a betegségek. Minden gyógyászati eljárásotok - az összes eszköz és felszerelés - ellenére több ma a súlyosan beteg ember, mint eddig bármikor. Sok súlyos betegség elterjedtsége döntően a betegségre irányuló figyelmeteknek tudható be.
Azt mondtad: "Mennyit foglalkozhatunk vele?" Mi pedig azt mondjuk: igencsak megválogatjátok, hogy mit esztek, milyen ruhát viseltek, és milyen kocsit vezettek, a gondolataitokat azonban nem válogatjátok meg.
Mi arra bíztatunk, hogy válogasd meg meg a gondolataidat. Tartsd gondolataidat azon az oldalon, amely összhangban áll azzal, amit kívánsz. Gondolj az egészségre - és ne a hiányára. Gondolj arra, hogy milyen akarsz lenni, és ne arra, hogy nem vagy olyan.
Ne feledd, hogy a betegséged a sebezhetőség érzéséből is ered!
Folyamatosan zúdítják rád a romló egészség gondolatait: kössél egészségbiztosítást, kössél életbiztosítást, készíts végrendeletet, hogy felkészülj a halálodra, és így tovább.
Amikor olyasvalaki lép a tapasztalatodba, aki arra ösztökéli a gondolkodásodat, hogy gondolataid az egészség helyett inkább a betegség, a Jóllét helyet inkább a Jóllét hiánya körül forogjanak, és sérülékenynek, óvakodónak vagy dühösnek érzed magad - a tested sejtjei ennek a gondolkodásnak az egyensúlyára kezdenek válaszolni. És igen, lehet, hogy ez a kedvezőtlen folyamat néhány hét, vagy akár nap - sőt néhány óra - leforgása alatt kezdetét vegye.
Minden a gondolataid következménye, amit csak megélsz, és ez alól nincs kivétel.
A Világegyetem nem tesz különbséget a jelenlegi valósággal és egy elképzelt valósággal kapcsolatos gondolataitok között.
Bármilyen bizonyítékot látsz is magad körül, az nem több valaki gondolatának megnyilvánult jelzésénél, és semmi okod rá, hogy megijesszen, vagy a sérülékenység érzését ébressze benned az, amit valaki más a gondolataival megteremt.
(Ezért nem használom a Nelsont állapotfelmérésre. Mindenki vitatkozik és hülyének néz, hogy nem mondom el a kezelt személynek, hogy mit talált a gép.
Megtalálja a kezelni való rezgéseket, kijavítva visszaküldi és ennyi. Ha én elmondom, mit korrigált, az illető tudatában az marad, hogy ezzel a funkcióval, testrésszel baja van, és visszarendezi. Vannak, akik épp ezért nem jöttek többet, mert nem mondtam semmit. Az ő baja, de én nem veszem magamra a riogatás, megfélemlítés karmáját. A Nelson javított rajta, élvezze az eredményt. Az egyetlen, amit megosztok, hogy milyen tudatalatti blokk volt a háttérben, amit el kéne végre engednie. Ennek a gondolatmintának az átalakítása hozza meg a gyógyulást. Enélkül viszont nem megy.
Ezért nem adom a nevem az állapotfelmérő egyéb módszerekhez. Jól van az illető, de bebizonyítjuk, hogy téved, mert eltér az ő értéke az átlagostól, és ezzel tesszük beteggé. Ahányan vagyunk, annyi félék vagyunk. Mindenkinek más a terhelhetősége, az igénye. Én kicsi koromtól kb. 5 órát alszom, van, aki a fél napot képes átaludni, ahelyett, hogy élné az életet. Nem lehet senkit értékek közé szorítani.
A cigarettás dobozon lévő figyelmeztető felírat sokkal ártalmasabb, mint a benne lévő nikotin. De pontosan ilyen, amikor bizonyos élelmiszerekkel (ld. fehér cukor, stb.) riogatunk embereket. Rákkeltő anyagok, stb. Eddig ette, nem volt baja tőle, de most bevittük a betegségtől való félelmet a tudatába. És a gyógyítás helyett máris éppen ezzel betegítjük meg.
Nem létezik megváltoztathatatlan állapot. Nincs olyan fizikai helyzet, bármennyire is elfajult állapot, amely nem volna képes befogadni a Jóllétet. Ehhez azonban meg kell értened a Vonzás Törvényét, az érzelmek útmutatását, és hajlandónak kell lenned szándékosan olyan dolgokra összpontosítani, amelyek jó érzést okoznak."
(Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése