Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2010. október 20., szerda

Baleseti riport

Hétfőn vártam Tibort a Déliben, 150 percet késett a vonat egy baleset miatt. Veszprém és Öskű között valaki nem vette figyelembe a fénysorompót.

A vonat 300 méteren át tolta maga előtt a kocsit, amit egy idősebb férfi vezetett.


Komoly apparátus érkezett a mentéshez. Amíg a mentő megérkezett, Tibor mászott be a hátsó ablakon segíteni.


Azért teszem közzé a képsorokat, hogy jobban figyeljünk a közlekedésben. Nincs olyan sietség, ami megérné, hogy ne érkezzünk meg végül.

Itt már viszik a mentőhelikopterhez a sérültet.

Szerencsére a helikopter gyorsan a megfelelő műtőbe juttatja a szerencsétlenül járt embert. Bár inkább szerencsésnek mondható, hogy életben maradt.

A beteg elszállítása után a kocsi eltávolítása következett. Már a következő vonat is utolérte őket.

Na, ezek igazán a torokszorító képek. Az utastér.

Itt látta az illető maga mellett forogni a hatalmas vonatkerekeket. Pokoli nagy szerencséje volt, hogy azon a 300 méteren semmilyen tereptárgy nem fordította a kocsit jobban a kerekek elé.

Az emberi élet a legfontosabb. Abban most szerencsére nem esett kár, de más szempontból több száz embert érintett a több vonat késedelme. Egyetlen elmélázott pillanat miatt.

Ami szokatlan: este Tibor kapott telefonon értesítést a rendőrségtől, hogy a férfi jobban van. Túléli a balesetet. Köszönet ezért a figyelmességért.