2010-12-12

Tudat

Sok éve mondom és tanítom, hogy a betegségek hátterében nem a genetika áll, hanem gondolati vagy érzelmi problémák. Egy családban nem azért fordulnak elő hasonló tünetek, mert genetikailag öröklődik, hanem mert a viselkedésmintát utánozzák le. Ha egy lány, azt látja, hogy az anyja havonta görcsöl, nagy valószínűséggel ő is ezt fogja tenni. Ha a gyermek azt látja, hogy a szülőnek sokszor fáj a feje, ő is ezt fogja alkalmazni, hogy kibújjon a tennivalók vagy a felelősség alól. Ha egy gyerek abban nő fel, hogy az apját inni látja probléma esetén, ő is a pohárhoz nyúl majd álmegoldásként. Ha a szülő kerülte a konfliktusokat és visszamérgezte magát, a gyermek is májproblémákkal küzdhet. Most találtam egy könyvet, ami megerősít ebben. Dr. Bruce Lipton sejtbiológus írta.

"Egy sejt életében nem a gének a meghatározók, hanem az energetikai környezet, melyben létezik. A gének nem egyebek egyszerű tervrajzoknál, amelyek alapján a sejtek, szövetek és szervek felépülnek. A környezet e folyamatban az építési vállalkozó szerepét tölti be, végső soron ő a felelős a sejt milyenségéért. Az élet kerekét az egyes sejtek "környezettudatossága", nem pedig a gének lendítik működésbe. (A tudatosság segíthet azon, hogy az alkoholista szülő példája azt váltja ki a gyerekből, hogy a saját negatív tapasztalatai miatt ő már nem fog inni egyáltalán. De ehhez TUDATOSNAK kell lennie.)
Az életet a környezet jelzéseire adott válaszaink mozgatják.
Eltöltött a lelkesedés, amikor rájöttem, hogy a tudomány útját járva áldozatból sorsom kovácsává léphetek elő.
Izgalmas időket élünk, amikor a tudomány ripityára zúzza a régi hiedelmeket, és újraírja világképünket. A tévhitet, miszerint törékeny biokémiai szerkezetek volnánk, amelyeket gének szabályoznak, annak megértése váltja fel, hogy magunk alakítjuk sorsunkat és a világot, amelyben élünk.
(Ez a Vízöntő kor előnye. Végre vége a Halak korszak sötét dogmáinak, és az Uránusz fényt robbant a tudatokba. Hirtelen felismerjük az igazságokat. Már ideje volt!
Múlt héten részt vettem egy gyászmisén. Komoly megpróbáltatás volt, de a szülők miatt részt vettem rajta. Szerencsétlen Jézus tanításait kifacsarva idézik: "az Úrhoz csak általam juthatsz" Megint az egyedüli üdvözítő út!? Milyen istenkép az, hogy ha valaki a Föld olyan területére született, ahol még nem volt kereszténység, az eleve pokolra ítélve született, teremtetett? Felnőtt, gondolkodó emberek 2000 évig bevettek ilyen butaságokat?
Jézus tanította, hogy ne ítélkezz, de ha valaki nem keresztény, akkor elítélik. Persze, mert akkor az egyházi adót nem nekik fizetik.
Jézus tanította, hogy ne ölj! Ezért 2000 évig tűzzel - vassal irtottak mindent és mindenkit, aki nem volt keresztény.
Jézus eléggé el lehet keseredve, hogy mivé fordították ki a tanításait. Ő jókat mondott, jót akart, de az ellenkezőjére használták fel. Olyan ez, mintha Teréz anya égisze alatt működtetnének egy kuplerájt. De most viszonylag "hirtelen", gyorsan felismerik egyre többen az igazságot az Uránusznak, a Fénynek köszönhetően.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése