2010-06-30

Reiki 2-es beavatás


2010.július 4-én, vasárnap 08:00-tól
Reiki 2-es beavatás.
Jelentkezni még lehet.

Minden új és ismétlő személy
jelentkezését szeretettel várom.

2010-06-27

Ideiglenes elérhetőségem

Itthon újra van internet: levélben, sokkal könnyebben elérhető lettem ismét. És újra sűrűbben írok a blogra.
Sajnos a telefon nem ilyen egyszerű. De amíg el tudom rendezni, egy drága embertől kaptam kölcsön egy elérhetőséget.
Ez ideiglenes, de most ez működik: 06 - 20 - 369 - 8605
Elnézést mindenkitől a kellemetlenségért. :-D

Anyag "valósága"


"Ha fogalmat akarsz alkotni az atommag és az elekton térbeli viszonyáról, képzeld el, hogy egy kosárlabda csücsül egy nagy focipálya kellős közepén. Most képzelj el egy golflabda nagyságú testet, amely a kosárlabda körül kering óránként több ezer kilóméteres sebességgel egy olyan körpályán, amelynek átmérője megfelel a stadion nagyságának.
Ez hozzávetőleges képet ad nekünk a szóban forgó méretkülönbségekről egy elektron és az atommag között, s a köztük lévő óriási távolságról.
Egy atom kb. 99,99 % üres térből áll, mivel pedig az anyagot teljes egészében atomok alkotják, magának az anyagnak is a 99,99 %-a üres térből kell álljon. Ekként tehát egy fémgerenda 99,99 %-ban puszta űr - akárcsak TE MAGAD!

A gerenda ugyanazon okból látszik olyan tömörnek, amiért egy működésben lévő elektromos ventilátor lapátjai összefüggőnek tűnnek. Amikor a ventilátor nem forog, láthatod a lapátok közötti teret, és keresztül is dughatod rajtuk a kezed. Amikor azonban a lapátok sebesen pörögnek, többé nem látod a térközöket. A ventilátor lapátjaihoz hasonlóan a fizikai anyag minden egyes darabkája olyan sebesen pörgő elektronok tömegéből áll, hogy azt az érzékeink tömörnek észlelik.
Ha az épület tartógerendájának elektronjai abbahagynák a pörgést, a gerenda egy szempillantás alatt eltűnne. Ha pedig körötte az összes többi elektron pörgése is megszűnne, úgy képzelhetnénk, hogy az épület egészének nyoma veszne. Nem maradna sem törmelék, sem por - egyáltalán semmi. A szemlélő számára úgy tűnne, mintha az épület egyszerűen elpárolgott volna.
Az anyag puszta rezgés - se több, se kevesebb. Az érzékeink rá vannak hangolódva ezekre a rezgésekre, s az elménk anyaggá alakítja őket."
(Colin C. Tipping: Sorsfordító megbocsátás)
Ahogy képeket kerestem az illusztrációhoz, ezt az ábrát fedeztem fel. Édesanyám született 1924-ben. Ha már akkor kiderült az anyagról ez, én miért tanultam még az elején, hogy az atom a legkisebb oszthatatlan egység?
A köztudatba miért ennyivel később jut el az információ?
.
A cranio sacral terápia jutott eszembe. Mai napig azt tanítják az egyetemen, hogy a koponya a kutacsok mentén összeforr, és ez adja a stabilitását. Ez pedig nem igaz. Csak Kelli (1783) és Monro (1824) holttesteket vizsgáltak, ott már nem mozdultak el a koponyacsontok. Ezek alapján születtek az anatómiai tankönyvek. :-D
William G. Sutherland 1898-ban bebizonyította, hogy a koponya nem fix, a csontok egymáshoz képest elmozdulnak. De ez már a Sárga Császár könyvében is szerepel, és az indiánok is tudták. Ideje lenne itthon is felébredni!

2010-06-22

Az élet kifejezési formái

1. Vonzási energia, amely erőt ad nekünk.
2. Az Ellentétek Törvénye, amely választási lehetőséget kínál nekünk.
3. A Bölcsesség Ajándéka, amely a tisztánlátás képességével ajándékoz meg minket.
4. A Ciklikusság, amely örök körforgást biztosít számunkra.

A vonzás a metafizika része. Olyan, mint egy energiamágnes. Mindent magához vonz, ami hozzá hasonló. Lelkiismeretesen betartja a szabályt: "Hasonló a hasonlót vonzza."
A Vonzási Energia nem csak arra reagál, amit el szeretnénk érni, hanem arra is, amitől félünk. Nemcsak azt vonzzuk be az életünkbe, amire vágyunk, hanem azt is, amit nagyon el szeretnénk kerülni. Nem csak azt, amit tudatosan választunk, hanem azt is, amit tudat alatt.
.
Az érzelmek jelentik a lélek nyelvét. Ha folyton azt hajtogatjuk: "Több pénzt akarok!", és a Világegyetem ráhangolódik az ezzel kapcsolatos érzelmeinkre, amelyek a hiányérzetből fakadnak, a Világegyetem ezekre fog reagálni. Erőről van szó. Egy mágnes erejéről. Ne feledjük, hogy az érzelem energia, és minden energiára igaz, hogy hasonló a hasonlót vonzza. Vagyis továbbra is sóvárogni fogunk a pénz után.
Aminek ellenállunk, az velünk marad.
Azzal, hogy ráirányítjuk a dühünket vagy a frusztrációnkat, valójában energiát táplálunk bele.
(Neale Donald Walsch: Istennél is boldogabban)

2010-06-21

Elérhetőség

Sajnos most tudtam meg, hogy ha hívtok, akkor azt mondja be az automata, hogy ezen a számon nincs előfizető.
Igyekszem, de nehezen áll össze a pénz a számlára.
Marad egyenlőre az internet, azt naponta egyszer legalább megnézem Vikinél.
A román telefonon is el lehet érni, csak az drágább.
Bocsánat és türelem. Minden rendben lesz.

2010-06-18

Múzeumok éjszakája


MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
2010-06-19, 18:00 - 2010-06-20, 03:00
Budapest különböző helyszínei
Ezen az estén nyitva áll az ország legtöbb múzeuma, ahol színes programokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket is.
A Múzeumok éjszakáját 1999-ben Franciaországban rendezték meg először Szent Iván éjszakáján. Ennek mintájára Magyarországon 2003 óta az Oktatási és Kulturális Minisztérium is megrendezi az eseményt.
A Múzeumok éjszakájának az ad különlegességet, hogy egy jegy megvásárlásával ezen a napon az összes múzeum meglátogatható.

Változás

Mindenkinek, akit érint:
Mégsem utazom holnap Romániába.
Sajnos a para ott is tombol,
a nyugdíjakat és a közalkalmazotti fizetéseket csökkentik,
pedig eleve sokkal szegényebbek, mint mi.
Meglátjuk, miért lesz ez így jobb! :-D

Megfelelés

Bármilyen döntéseket is hozol, mindig lesz valaki, aki nem ért egyet ezekkel a döntésekkel, de ha megtalálod egyensúlyod, és fenntartod az összhangot, a legtöbben hajlamosabbak lesznek inkább sikered titka felől érdeklődni, mint megjegyzéseket tenni rád sikerességed miatt. Akik pedig továbbra is megjegyzéseket tesznek, azok nem találnák kielégítőnek önigazolásodat, bármilyen meggyőzőek is az érveid.
Amikor a rezgéseid összhangban vannak, akkor sohasem érzed szükségét, hogy igazold magad mások előtt.
Mindenki maga felel azért, hogy milyen gondolatai vannak, és mit választ figyelme tárgyául.
(Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye)

2010-06-15

Szerdai előadás

Szerdán 18:00 - 21:00 között Budaörsön,
a Jókai Művelődési ház emeleti kabinet termében
előadás lesz a Vonzás / Rezonancia Törvényéről.
Hogyan teremtjük meg magunknak a kívánatos,
de sokszor a nemkívánatos dolgainkat?
Gyakorlatok és segédeszközök a rezgéseink magasabbra emeléséhez,
a problémák tudatosításához.
Minden érdeklődőt szeretettel látunk.
Aztán majd októberben folytatódik a sorozat.

2010-06-13

Életet a napoknak

A rák ébresztő hívás, új kezdet lehet az ember életében. Néhányunknak a halandóság felismerése talán felhatalmazást ad arra, hogy végre saját életünket éljük. Hagyjuk, hogy a nem valós énünk meghaljon és életet adunk igazi énünknek. Öngyilkosságot anélkül is elkövethetünk, hogy kárt okoznánk testünkben. Az élet lehetőség arra, hogy az általunk választott módon szeretetet adjunk.

Mindegyikünk egy gömb, amelynek van középpontja, de sehol nincs határa. Mint ahogy egy gondolat kihat az egész testre, úgy mi is - ha változunk - hatással vagyunk másokra.


Hagyjuk, hogy életünk folyója szabadon és mélyen áramoljon és hagyjuk, hogy a szeretet kavicsai a vízbe hulljanak, vízfodrokat hozva létre, amelyek mindannyiunkat megérintenek.


Értelmet azáltal viszünk az életünkbe, hogy ahogy a világot szeretjük.


A függetlenség nem azt jelenti, hogy életünkben nincs szükségünk más emberekre. Mindenkinek szüksége van másokra ahhoz, hogy jelentősége legyen az életének.


Vegyük tudomásul, hogy mindenkinek vannak korlátai és tanuljuk meg fogni saját figyelmeztető jelzéseinket, amikor e korlátok közelébe kerülünk vagy túlmegyünk rajtuk. Ne legyen számunkra kényelmetlen segítséget kérni, ha elértünk e korlátokhoz.


A világmindenségben minden ki van téve a változásnak és mindennek meg van a maga ideje. Ha követjük a világmindenség ritmusát, nem történhet semmi baj. A változás igazából az, amitől gazdagodunk.


Csatlakozzunk egy csoporthoz és beszélgessünk olyanokkal, akiknek hasonlóak az érzéseik. Megtanulhatjuk a meditálást, a képzeletjátékot és a mély légzést, hogy legyen miből merítenünk a nehéz pillanatokban. Ezek a dolgok visszavezetnek majd a világmindenség ritmusához, segítenek abban, hogy ne ítéljünk meg mindent jónak vagy rossznak.


Válasszuk a boldogságot és hordozzuk magunkban a reménységet és a békességet - ezek a dolgok adnak értelmet az életnek. Ha békesség van bennünk, az áthatja egész életünket. Rajtunk múlik, hogy megőrizzük-e az erőnket, a boldogságot választjuk-e és a megfelelő időben mondunk-e igent vagy nemet.


Ha nemet mondok, az nem jelenti azt, hogy nem szeretlek. Csak arról van szó, hogy van valami, ami most fontosabb számomra. Gyakoroljuk a nem-et mondást és figyeljük meg, hogy a világ nem fog a darabjaira hullani. Talán még egészségesebb is lesz. Ha megtanulunk nemet mondani, a betegségnek nem kell majd helyettünk megtennie. Ha élni akarunk, képesnek kell lennünk nemet mondani. Nem szabad annyira megbetegednünk, hogy kórházba kerüljünk ahelyett, hogy szabadságra mennénk vagy megszólnának a magunk érdekében.


Ha megtanulunk küzdeni az életünkért és kezelni a félelmeinket, békességet nyerünk, mert tudjuk, hogy felvesszük a harcot mindazzal, ami történni fog. Ha a szenet préselik, gyémánt lesz belőle. Ha nyomás alatt vagyunk és hagyjuk, hogy a sötétség, a fájdalom és a nehézségek tanítsanak bennünket, akkor óriási dolgokat hozhatunk létre megajándékozva önmagunkat.

Csak a szakadék felé haladva fedezhetjük fel az élet kincseit. Ahol megbotlunk, ott fekszik a mi kincsünk.

Éppen arról a barlangról, amelybe félünk belépni, - derül ki, hogy magában rejti amit kutattunk.


(Bernie S. Siegel)


Szeretet és hála

Ezen a héten elképesztő mennyiségű figyelmet és szeretetet kaptam Tőletek. Minden apró levél, telefon hozzájárult ahhoz, hogy megmenekült a kocsim. Nem győzök elég köszönetet mondani mindenkinek!
Hála egy szárnyatlan angyalpárnak, nem kell eladnom az autót. Köszönöm ezt azoknak a nevében is, akikhez ezentúl is el tudok jutni a kis "fényszekeremmel" itthon és Erdélyben is.
Ki kellett mondanom, hogy ha a Plútó el akarja vinni a kocsit, hát vigye. Ha a Rendszer nem akar teljesen ellehetetleníteni, maradjon meg. Ha jó, hogy Romániába járok segíteni, tudjam megtartani az autót. Fél óra múlva érkezett a megoldás. Döbbenetes!
Kívánom, hogy minden hasonló helyzetben lévő lélek így járjon, ilyen segítséget kapjon, és sikerüljön mindenkinek a rezgéseit egyre magasabbra vinnie.
Ne felejtsük el, hogy ez egy csapatmunka. Egyenként nem jutunk előre, de összefogva minden megoldható.
Még egyszer hála, hála és hála Mindenkinek!
.
Sajnos még mindig nincs kimenő hívásom és internetem otthon. Ezért is kérek elnézést, hogy nem tudtam mindenre azonnal válaszolni, reagálni.

2010-06-09

Hála és köszönet

Igazán megható, hogy mennyien reagáltatok a helyzetre, és azt a rengeteg erőt, amit a hozzászólásokból, levelekből merítek, igyekszem hasznosan felhasználni.
Megteszem a korrekciót, amit valaki javasolt. :-D
Megdöbbentett, hogy mennyien vagytok hasonló helyzetben.
Minden embernek a Föld kerekén kívánok sok szeretetet, erőt, kitartást ezekhez a nehéz időkhöz. Már nem tarthat sokáig.
Nem feledkezem meg azokról sem, akiknek a javait elmosta az árvíz.
Helyzetek mindig jönnek - mennek, de a Gondviselés is jelen van minden pillanatban.
Világunkban minden rendben van. :-DDD

2010-06-08

Tanács


Legyél boldog, még akkor is, ha sírni kell,

vigyorogj egyedül, hogyha nincs kivel.

Legyél boldog, még akkor is, ha nagyon fáj,

legyél boldog, még akkor is, ha nem muszáj.

Júniusi energiák

A júniusi energiákról ez az üzenet érkezett:

"Ebben a hónapban arra is számítani kell, hogy romboló erők is erőteljesebben dolgoznak. A híd melyet építesz, a Tudáshoz vezet. A Tudás szabaddá tesz. De nem mindenki szeretné, hogy szabad légy.

Ezért folyamatos nehézségek elé állítanak, hogy eltántorítsanak téged. Lehet, hogy összeugrasztanak emberekkel, felborítanak előre eltervezett helyzeteket, hogy hitedet meggyengítsék és így rajtad fogást találva kétkedővé tegyenek.

Ezzel már elbizonytalanítanak és lassítják építő munkádat. De ez így van jól, hiszen mindezen dolgok leküzdése és megoldása csak egyre erősebbé és elhivatottabbá tesz, ha hittel és szeretettel fogadsz mindent. Ezért kérlek, figyelj a szívedre, és engedd, hogy a szeretet ereje és fénye munkálkodjon benned, hogy a szeretet által megnyílvánulva legyél képes felépíteni a Fényhidadat, és így összekötni az Örök Szellemi Valóságot, lelkeden át a testi valóddal."

Nos, úgy néz ki, hogy egyszerre veszik ki alólam a lakást és a kocsit is. Ha tudtok bármelyikre vevőt, kérlek segítsetek! A kocsi remek darab, nagyon szerettem, csodás élményekhez juttatott. Sajnos nélküle elég lehetetlennek látszik a jövő, a vidékre és Erdélybe járás.

Be kell látnom (?) nem jól csináltam a dolgaimat. Sokan tartoznak, akár évek óta, meg túl sok lett a karitatív, ingyenes, vagy jelképes összegű munka. Sajnos a bankokat nem érdekli a hozzáállásom. Ők csak a profitra hajtanak. Nagy segítség lenne, ha találnánk vevőt sürgősen.

Pillanatnyilag nincs kimenő hívásom sem, és otthon internet sem. Most vendégségben jutottam az internethez. Igyekszem, hogy legalább 2 naponta el tudjam olvasni a postám, és most a blogírás is kérdéses.

Őszintén nem tudom, mi legyen? Kora hajnalban kelek, teszem a dolgom éjjelig. Nem lustálkodom, segítek mindenkinek, akinek csak tudok. Az "elbizonytalanítás" ebben rejlik. Szerintem továbbra sem fordulok el a segítséget kérőktől, próbálok kitartani, amíg megy.

A jelek szerint a közlekedésben korlátozva leszek, Erdélyt nagyon sajnálom. Az nekem lelki feltöltődés volt, az ottani csodás emberek, a táj.., de bevétel szinte semmi... Viszont tölük láttam, hogy sokkal szegényebben élnek, de mégis boldogabban, mint itt.

.

Mindenkinek üzenem: kitartás! Mindennek egyszer vége van, ezeknek a nehéz napoknak is. Hálás vagyok, hogy megoszthatom a gondolataimat Veletek. Hálás vagyok életem minden pillanatáért, minden tapasztalatért. Ez most csak egy kis halál, egyszer az egészet itt kell majd hagyni, hogy új testben elölről kezdjünk mindent. Körjáték az egész. Kinézek az ablakon, énekelnek a madarak, nőnek a növények, kék az ég és fújdogál a szellő. Minden rendben van...

Nyitott szívű


A szív olyan, mint egy virág – amíg nem nyílik ki, nem tudja szétterjeszteni az illatát a világban.

A szív illatát a szellemünk minőségei és erényei adják.

A legtöbben megtanultuk, hogyan tartsuk a szívünket zártan egy olyan világban, ami eltapos, ha hagyjuk.

Manapság nyitott szívűnek lenni - ez hatalmas bátorságot igényel. Ez a bátorság csak akkor jön, ha felismerjük, hogy senki nem tud minket megbántani, nem számit, mit mondanak, vagy tesznek. Lehet, hogy bántják a testünket, de ha felismerjük, hogy szellemi lények vagyunk, semmi nem tud kívülről megérinteni, ha így döntünk.

2010-06-05

Mario Duguay képei




Reiki 1-es beavatás

2010. június 12-én 08:00-kor
Reiki 1-es beavatás lesz.
Jelentkezni még lehet.
Minden érdeklődőt szeretettel várok.

2010-06-04

Jupiter



"Ismét eltalálta egy kisbolygó vagy üstökösmag a Naprendszer legnagyobb bolygóját. A becsapódó test feltehetőleg néhány száz méter átmérőjű lehetett. 1994-ben és 2009-ben is volt ilyen esemény. A Jupiter "bombázásai" arra utalnak, hogy a Naprendszer nem is annyira nyugodt hely, mint ahogy eddig gondoltuk."

Mármint a csilllagászok, mert teljesen nyílvánvaló, hogy komoly mozgás és élet van kint. Morális kérdések, etika, jog... Nem szoktam politizálni, de itt egy remek példa, és ez mindannyiunk bőrére megy:

"Kósa Lajos a FIDESZ ügyvezető alelnöke egy konferencián azt mondta: kicsin múlik, hogy nincs államcsőd, s hazánk könnyen Görögország sorsára juthat. (Fő a pozitív jövőkép. Rá is vonatkozik, hogy azt kell látni, amit el akarunk érni, nem abba kell belebetonozni az országot, amiben van!) Kósa kijelentéseiről néhány órán belül már angolul tudósított több internetes szaklap, s lejtőre került a forint a devizapiacon. Az euró 273,50 forintról 6 óra után már 281 forint közelében járt." (A környezetemben alig van olyan ember, akinek nincs deviza hitele. Hálás köszönetem ennek az amatőrnek, aki miatt most mindannyian többet kell fizessünk ebben a hónapban. Hiába nem érdekel a politika, gusztustalan dolognak tartom, de sajnos mindannyian megfizetjük ezt a remek választást.)

2010-06-03

Válasz egy kérésre

Valaki kérdezte, hogyan derült ki, hogy Zsófi az Édesanyám inkarnációja. Pár sorban nem lehet megválaszolni, mert a 10 év alatt sok bizonyíték gyűlt össze. De szívesen elmesélem személyesen.
.
Ha a megjegyzés rovatba írtok valamit, én csak a kérdést látom, a feladót és a címét nem. Így csak itt tudok válaszolni.

2012...

Kaptam végre egy olyan írást 2012-ről, amit örömmel osztok meg Veletek:


"Mivel rengeteg rémhír, félelem-keltő kör-e-mail és médiumi közvetítés terjed egyre jobban az ún. „dimenzióváltással” kapcsolatban, ezért úgy éreztem eljött az ideje, hogy asztrozófusként megosszam veletek meglátásaimat, így próbálva a sötét kétségekbe Fényt vinni.


Először is fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy minden olyan üzenet, amely félelmet kelt bennetek eleve törlésre méltó! Ugyanis nem más, mint a fekete mágia eszköze! Kérek ezért mindenkit, ha olyan levelet, üzenetet kap, amitől rettegni, félni kezd, törölje ki azonnal, és ne küldje tovább senkinek!


Szögezzük le az elején: senki nem tudhatja biztosan lesz –e dimenzióváltás, ha igen mikor, és pontosan hogy fog kinézni? A „tuti” válasz ugyanis az Égiek kezében van. Egyedül Ők tudják – biztosra. Ők az információikat pedig két módon tudják csak eljuttatni hozzánk: egyrészt az ún. közvetítőkön, azaz médiumokon keresztül. Másrészt a csillagokon keresztül, azaz az asztrológia, az asztrozófia tudományának művelőin keresztül.


Itt egy dolog a kérdés: mennyire TISZTA a médium és az asztrológus? Mennyire hiteles közvetítő? Mert ha nem tiszta „csatornán” keresztül jön le az információ, akkor torzult, sérült, és sötét energiákat közvetít – azaz félelmet kelt. A hitelesség eldöntése azonban a Te feladatod kedves olvasó! Itt jön be a Te felelősséged (!), érettséged, érzékenységed és a saját lelki tisztaságod. A sűrűsödő információk, üzenetek megszűrése, kiválogatása Rád vár, ezt senki nem fogja helyetted elvégezni.


A félelem-keltő írások óriási károkat okoznak az emberi lelkekben, ugyanis az velük a legnagyobb baj, hogy pontosan arról terelik el a figyelmet, amiről a jelenlegi korszaknak szólnia kell: a feladatok elvégzéséről, azaz a tudatos átminősülésről és a tisztulásról. Hiszen ha az emberek azzal vannak elfoglalva, hogy félnek – például rettegnek a „három napos sötétségtől” és a többi rémhírtől -, akkor ez tölti ki a gondolataikat, és ennek a negatív energiának a manifesztálására koncentrálnak. Akkor azzal telnek majd a napjaik, hogy megbeszélik egymással a munkahelyen és a barátaikkal, hogy hol vásároljanak több hétre való élelmiszert (ezzel is a multik pénztárcájának kedvezve), hogy húzzák be a függönyöket a „tűzáradat” előtt (kizárva még a lehetőségét is, hogy esetleg bajba jutott társaiknak segítsenek), és milyen felfokozott életet élhetnek még abban a „pár évben”, ami hátravan az életükből.


A csillagok azt üzenik: igen, valóban nagy változás közeleg! Mindent elsöprő, mindent felforgató TISZTULÁS, és átalakulás. Teljes érték-átrendeződés. Egy olyan új korszak, amiben a Teremtőbe vetett Hit és a Szeretet lesz az egyedüli törvény. De ebbe az új korszakba eljutni csak munkával lehet. Meg kell érte dolgozni! És mondjuk ki: néha nehéz lesz a változás energiája. Erre pedig tudatosan készülni kell.


Miért beszélek „új korszakról”? Mert az események egyik főszereplője az ún. messianisztikus Plútó, amely a régi, elavult rendszereket drasztikusan és végérvényesen lerombolja azért, hogy egy teljesen ÚJAT, egy magasabb minőségűt hozzon létre a helyén. De ez még önmagában nem lenne elég, hiszen a plútói energiáról szinte havonta beszámolnak az asztrológusok. Azonban most az Uránusszal kerül teremtő erejű (!) fényszög kapcsolatba (és marad is így évekig), amely szintén ún. messianisztikus bolygó. És ha két ilyen „messiás” teremtő erővel találkozik az égen, akkor az valóban korszakalkotó változásokat jelez az emberiség történetében.


De szögezzük le: ez a változás felfelé emel és szintemelkedést hoz! Ezért nincs mitől félni! Lehet, hogy elveszi az értéktelent – de hoz helyette jobbat, újat, tisztábbat.


Az asztrológiában a Plútó az egyetlen olyan bolygó, amellyel konkrét szintemelkedést, azaz akár „dimenzió-váltást” végig lehet vinni. Az Uránusz pedig az, amellyel a magas szintű isteni energiákat konkrétan le lehet „hívni”, ide a földi világba, amivel TEREMTENI lehet. Tisztító energia. Az Uránusz ezen kívül a Halak csillagképében jár, amely az összegzés, lezárás, befejezés ideje – és a kos jelébe lép, amely a kezdet, az új korszak minősége. A Szaturnusz az idő minősége. Tehát ha mindezt összeolvassuk az üzenet a következő:


Egy korszak véget ér. Eljött egy tiszta új korszak és a szintemelkedés konkrét megteremtésének ideje. Azonban ez ímmel-ámmal nem megy – csak radikálisan.


Mint ahogy nem tudjuk pontosan mikor fog a korszakváltás (aki akarja, hívhatja „dimenzió-váltásnak” is) bekövetkezni, ugyanúgy nem tudjuk azt sem pontosan előre, hogy fog kinézni majd az „új korszak”, milyen „világot” fog teremteni? Mi fog változni, mi fog maradni? Nem tudjuk. Csak találgatunk. Hiteles asztrológus, hiteles médium nem mondhat mást.


Két dolog miatt: egyrészt, mert aki figyelmesen elolvassa a korrekt médiumi közvetítéseket az tudja, az idő nem fogható meg egyikben sem. A szellemvilág jelzi a változást, a MIKOR kérdésére azonban nem ad konkrét választ, mert ez kizárólag tőlünk, a mi belső fejlettségi szintünktől függ. Ha gyorsul a szellemi fejlődésünk – hamarabb. Ha lelassul – csak később. Talán 2012. decemberében. Talán csak sok-sok év múlva lesz a nagy áttörés. (Azaz a fellépés a következő dimenzióba.) Az érettebb, fejlettebb, tisztább lelkek hamarabb átélik a korszakváltást. A kevésbé fejlettek valószínű csak később (több inkarnáció múlva).


Fontos, hogy ne „konkrét” időpontra készüljetek, mert a változás már elkezdődött, és hosszú évekig fog tartani! Mindez tehát egy hosszú folyamat, és mindenkit érint.


A másik ok, hogy az átalakulásnak nincs pontos „forgatókönyve” nem más, minthogy a Szellemvilág is figyeli az emberi lelkek folyamatos változását, és ennek alapján segíti elő az események alakulását. Nekünk épp ezért meg van az a hatalom a kezünkben, hogy még a „legrosszabb forgatókönyvet” is az utolsó pillanatban átírhatjuk, ha képesek vagyunk felül emelkedni önmagunk korlátain, ha tudunk áldozatot hozni, és ha a SZERETETRE és a HITRE alapozzuk az életünket.


Hogy újra a Szeretetet tegyük az egyetlen Igaz Értékké életünkben! Hogy megtisztuljunk.


Nekünk spirituális tanítóknak pedig az a feladatunk, hogy segítsük az embereket a változásokban! És ez felelősség. Aki csak sötét híreket, negatív üzeneteket tud átadni, abban legyen inkább annyi becsület, hogy leteszi a tollat és most elhallgat.


Mint fent is említettem a tisztulási folyamatot két lassú mozgású, ún. messianisztikus bolygó különleges kapcsolódása mutatja, az Uránusz és a Plútó teremtő erejű fényszöge (kvadrát), amely nagyon ritkán kerül csak ilyen erős kapcsolatba egymással, ezért domináns és mélyreható változásokat jelez. Mindent átminősítő tisztító energiájuk több ciklusban zajlik majd le hosszú évek alatt. Legelőszőr 2010. júniusától – szeptemberig. Majd 2011. februártól 4-5 éven keresztül (kb. 2016-ig).


Az Uránusz által a karmikus terheinktől tudunk megszabadulni, nagy tisztulások révén. A Plútó radikalizmusáról már esett pár szó ezeken az oldalakon, így tudjátok, hogy a Plútó nem ismer semmilyen kompromisszumot! Nincs középút. Csak feketében és fehérben gondolkozik. Energiáikat összeadva most nyáron (majd jövő év elején) radikálisan letisztítanak mindent az életünkről, ami felesleges. Legyen az akár egy munka, egy párkapcsolat, egy üzleti viszony, vagy egy barátság. És ugyanígy tisztul meg a Föld is.


Az Uránusz a Visszaúszó halak csillagképében halad, a Plútó a Nyilas csillagkép kilövő nyilánál jár, mely a Fény-szórás minősége. Visszatérő feladatokat és élethelyzeteket kell majd lerendeznünk (utoljára), a Fény egyre szélesebb és szélesebb terjedése érdekében. Emellett minden felelős spirituális ember feladata (és kötelessége!) a FÉNY TERJESZTÉSE. Mert ez a felemelkedés záloga.
Mivel az Uránusz közben folyamatosan együtt áll a Jupiterrel (egészen 2011. elejéig), így a radikális átminősítő változások egyben az Égi Igazság nevében zajlanak le és a legmagasabb rendű (Égi) Törvényt teremtik meg itt a földön. Emellett szerencsés, örömteli át-változást hoznak.


Ezekben az időkben minden teljesen az ellenkezőjére fordulhat, a legnagyobb robbanásszerű meglepetés erejével. Az impulzív szenvedélyesség és a váratlan izgatottság olyan találkozása ez, amely a legmerészebb képzeletünket képes lesz három másodperc alatt felülírni. Idén nyáron ne tervezzetek előre! És lazuljatok be. Mert az Égiek most olyan fergeteges táncba hívnak mindnyájunkat, amiben a Meglepetés az úr. Ha most valami (vagy valaki) minden előzmény nélkül, szélvész hurrikánként berobban az életetekbe jelen, vagy előző életetek múltjából, ugyan biztosra vehetitek, hogy felforgató érzelmi energiái mindent felperzselnek körülöttetek, de garantáltan eggyel magasabb szintre emelik az életeteket, kisöpörve minden felesleget, és elhozva egy teljesen ÚJ életminőséget.


Váratlan radikális fordulatok várhatóak. Olyan jelenségre készüljetek, amikor minden előzmény nélkül a semmiből fordul át egy helyzet feketéből-fehérbe, vagy fordítva. Ehhez a lélek nagyfokú alkalmazkodó képességére van szükség! A korszakváltást tehát rugalmas lélekkel lehet magas szinten, belső békével megélni.


Az időszak nagyon kedvez a magas szintű, megdöbbentő (talán sokkoló), zseniális szellemi alkotások konkrét realizálásának. Újszerű, vad, de felemelő szellemi alkotások születhetnek ekkor, melyek már az új korszakba vezetnek. (Akár teljesen új baráti vagy gazdasági társulások jöhetnek létre váratlanul, isteni sugallatra.) Fontos, hogy mindvégig az intuíció erejét kövessétek! A magasabb életminőség (magasabb dimenzió) egyik jele, hogy az emberek száz százalékban mernek a megérzéseikre hallgatni. Tehát a nyár feladata ez: tanuljatok meg a sugallatokra hallgatni! Mert ennek segítségével lehet (főleg júniustól és szeptemberig, majd 2011. elejétől) a kvadrát fényszögével kézzel fogható minőségi változást teremteni és átütő, újszerű szellemi alkotásokat létrehozni.


Mindezeken túl eljött az ideje a tudatos testi megtisztulásnak, amely érvényes az étkezési szokásokra is! Minél természet közelibb módon kezdünk el táplálkozni, annál könnyebben fogjuk tudni viselni a változásokat. Kevés hús, sok zöldség, gyümölcs és tiszta forrásvíz. Házi készítésű tönkölylisztből készült kenyér. Csalán, citromfű tea. A napi ívó vizet érdemes hegyikristállyal megtisztítani és feltölteni. Sokat sétálni a természetben a friss levegőn.


Fontos a szellemi életünk megtisztítása is. A negatív, romboló információk, hírek teljes kiszűrése: elsősorban a TV készüléktől szabaduljunk meg! Hogy ez drasztikus mondat volt tőlem? Pedig nem azt kértem, hogy a lábatokat vágjátok le .. Vagy azt könnyebben megtennétek? A TV buta bambulása tökéletesen tönkreteszi a kreativitást, a harmadik szemet, és az intuíciót. A fekete mágia eszköze. Helyette inkább üljünk le a barátainkkal, a családtagjainkkal beszélgetni. Még az is lehet, hogy megismerjük őket.


Nagyon fontos lesz a következő években a kis közösségek összefogása! A család, a baráti társaságok, a nagycsalád, a spirituális szövetségek. Csak EGYségben tudunk feljebb lépni!


A mélyreható tisztulási folyamat természetesen a pénz világát is érinteni fogja. Azok a gazdasági „intézmények” és vállalkozások, melyek nem a tisztaság, a becsület és az Isteni Törvény elvei alapján működnek drasztikusan összeomolhatnak. Az anyaföld, a természeti erők, a kistermelő gazdaságok újra felértékelődnek és visszanyerik régi becsületüket. A föld ugyanis Érték! Mert Isten gyermekeit táplálja! Megtanulunk újra tisztelettel viseltetni iránta."

Jeszenszky koncert


Kedves Barátaim!

Néhány információ a Kiscelli Múzeumban tartandó zeneszertartásról:

Időpont:
2010. június 6. 19.00.

Helyszín:
Budapest, Kiscelli Múzeum (3. ker, Kiscelli u. 108.)

Hozzájárulás: 3000 Ft

Párnát, pokrócot, melegebb ruhát hozzatok magatokkal.
A zeneszertartásról hang- és képfelvétel is készül,
ezért jó lenne,
ha kivételesen teljes csend lenne a koncert ideje alatt,
amikor nem közösen énekelünk.
Szeretettel: Jeszenszky István

2010-06-01

Reiki Usui Shiki Ryoho

Annak idején az 52. fajta reikinél abbahagytam a számolást. Ez egy gyűjtőfogalom, életenergiát jelent. Én is elsajátítottam kétféle rendszert, azonos névvel, de teljesen más tartalommal, módszerrel. Olyan ez, mintha vennénk egy üveg tiszta vizet. Nincs nélküle élet, meg lehet inni, főzni lehet vele, mosni, takarítani, locsolni... ez az a Reiki, amit én képviselek. Ez még NEM POLÁRIS, KEZDETI, TEREMTŐ ENERGIA. Mindent ez tart a létezésben.
A többi ágazat a már poláris (tehát alacsonyabb) síkról hozzátett valamit. Ha maradunk a víz példánál, és teszünk bele citromot és cukrot, még meg lehet inni, (bár egy cukorbetegnek kifejezetten árthat is), de mosni, locsolni, főzni már nem lehet vele. Minél többet teszünk hozzá, annál szűkebb a felhasználhatósága.
Itt most a számomra "igazi", általam gyakorolt REIKI-ről írnék.


"Mindenki számára nyitva áll a beavatás a Kurama tanaiba, teljesen függetlenül a hittől, vallástól vagy nemzetiségtől. Annyi a feltétel, hogy a beavatandó kész legyen minden energiáját a szellemi növekedésnek szentelni. Nem kell elfordulnia saját vallásától. Az egyetemes életerő fényt, megértést és erőt ad neki, bármilyen úton járjon is.”

Mit jelent a Reiki?

Rei = univerzális Ki= életenergia


Még NEM POLÁRIS, legmagasabb teremtő energia, melyből a teremtés kialakul és tapasztalhatóvá válik.

Minden ebből keletkezik, tehát minden egyéb ez alatt van.

Minden létező dolog energia, rezgés. Különböző minőségű rezgésekből épül fel a látható és nem látható világ, melyek egymással kapcsolatban vannak. Azt a technikát, mely lehetővé teszi, hogy ezzel a mindennek alapját képező rezgéssel, energiával fennálló kapcsolatunkat biztonságosan és hatékonyan felerősítsük és elmélyítsük: Reikinek nevezzük.

A Reiki hatása :


Életfolyamatokat támogat. Valamennyi síkon hat. Támogatja a személyiség fejlődésének folyamatát. Enyhíti a fájdalmakat. Pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatokat. Segít a harag, méreg, indulatok, félelem, depresszió megfékezésében. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai szituációk elviselését. Előnyösen befolyásolja emberi viszonylatainkat. Serkenti a kreativitást, a teljesítőképességet. Elősegíti az önmegismerést. Megkönnyíti a távozást. A Reiki energia a kezelések során mindig automatikusan oda áramlik, ahol arra a kezelt személynek szüksége van, ahol a betegség oka rejtőzik. (Ezért értelmetlenek azok a könyvek, amik leírják, hogy adott betegség esetén hová tegyük a kezünket!!!)

Mi mindent lehet Reikivel megkezelni ?


Gyakorlatilag korlátlan az alkalmazások lehetősége. Embereken kívül állatokat, növényeket és minden egyéb dolgot kezelhetünk vele. ( Minden rezgés és energia, így mindenre hat.)

Célszerű az orvosságokat, az élelmiszereket Reiki energiával besugározni. A nap minden pillanatában kapcsolatban lehetsz a reikivel, mivel a kezed mindig az aurádon belül van.

Fokozatok :

  1. kézrátételes kezelés

  2. távkezelés szimbólumokkal

  3. 3/a. magasabb fokozat a távkezelésben

    + mesteri fokozat ( mások beavatásának képessége )

++ 2-es vagy 3/A után extra szimbólumok beavatás.