2011-03-27

Nyári időszámítás

Ma éjjel egy órával rövidebbet pihenhettünk. Bár már kiszámították évek óta, hogy nincs gazdasági jelentősége ennek a rendszernek, nem vált be, azért a tehetetlenségi törvény miatt folytatjuk.
Például a fogyasztói társadalomban egyre jobban elterjedő légkondicionálók a több napos óra miatt több energiát emésztenek fel a világításon megtakarított energiánál.

"Belegondolt már valaki is,hogy közvetlenül milyen kárt okoz ez az őrültség? Hetekig tartó átállási stressz; a
mezőgazdasági élőállomány meghülyül; ugyanúgy használjuk az energiát - sőt még jobban - mint előtte; növekvő számú balesetek; bűnesetek számának növekedése; gyerekeink normális bioritmusának felborulása;...és még meddig lehetne sorolni a negatívumokat?! Az okozott kár sokszorosa az elérhető haszonnak- ha ugyan az valóban haszon!"

Én még hozzátenném az átállás költségeit, a közlekedésben és mindenhol, mennyi energiát és pénzt emészt fel! A biológiai óránk megzavarása sem kis gond. A meridiánok működése, stb. Az ember azt hinné, egy óra nem számít, de a saját bőrömön tapasztalom, az erdélyi utazásaim alkalmával, hogy ez nem így van. Általában másfél hetet töltök ott, mire átállna a szervezetem, jövök vissza. Kezdődik előröl az egész. Ott egy órával már több van, de még nem tudok lefeküdni, viszont reggel már az itthoni 4 órakor ébredek. :-D És kelni is kell, mert indulnak a tevékenységek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése