2011-05-02

EMBER az ember?

"Az Egyesült Államok egy katonai műveletben végzett Oszama bin Ladennel - jelentette be vasárnap éjjel Barack Obama amerikai elnök. A pakisztáni hírszerzés illetékesei is megerősítették, hogy az al-Kaida vezetőjét megölték Pakisztánban." (Mondjuk becsületesebb lett volna elfogni és bíróság elé állítani, de ezt még ezzel a fenntartással elfogadom.)


"A Fehér Ház előtt, az első híradások nyomán, a hivatalos bejelentést megelőzően több százan, amerikai zászlókat lengetve spontán ünneplésbe kezdtek. Az [origo] a helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a Fehér Ház előtt ünneplő többezres tömegben főleg középiskolások vannak. A hangulat a fesztiválokét idézi, a tömeg rendszeresen elénekli a himnuszt, hangosan éltetik az országot, zászlókat lengetnek, felmásznak a fákra és a lámpaoszlopokra. A fiatalok twittereznek, a szüleiket hívják, időnként pedig az év végi vizsgák eltörlését követelik, a tömegben megjelent több "Fuck Yeah America" transzparens is. Egy megfigyelő szerint helyi időben fél egykor már többen voltak a Fehér Ház előtt, mint ahányan Barack Obama választási győzelmének napján."
Csak nehogy nagy sírás legyen a vége! EMBERHEZ MÉLTŐ viselkedés valakinek a halálát ünnepelni? Hol a fenébe van a krisztusi megbocsátás? El tudjátok képzelni, ha Krisztus itt lenne most fizikai testben, mit szólna ehhez? Ezt tanította? Hol van az a tény, hogy ő is Isten teremtménye volt? Tűzharcban meghalni is ostobaság, mert az ember életénél nincs drágább dolog. De ott a szembenálló felek vállalják ezt a kockázatot. Lemészárolni már más minőség. Arról nem is beszélve, hogy most aztán semmivel nem lett különb az amerikai hadsereg, mint egy gyilkos. Elítélik a terrorizmust, de ők is épp olyan eszközöket alkalmaznak. Emberként nem lehetünk büszkék erre a megoldásra, az meg végképp elkeserítő, hogy ezt ünneplik.
Tényleg megérett az emberiség egy orbitálisan nagy pofonra. Nem volt elég a vörös iszap, nem volt elég a japán földrengés? Láthatóan nem. Érdeklődve várom a folytatást....mert lesz, az biztos. És most nem a terroristák visszavágására gondolok, hanem amit igazán fentről kapunk majd tanulás végett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése