2011-10-15

A változásról


"Nem csak az létezik, ami látható.
Amit léleknek nevezünk, része ennek a láthatatlan dolognak, annak az energiarendszernek, amely a dolgokat mozgatja, és életet lehel beléjük. Ahogyan az is, amit Istennek nevezünk. vagyis jobban mondva: ISTEN MAGA A RENDSZER.

Isten egy rendszer legnagyobb manifesztációja, amely egyre kisebb és kisebb formákban teremti újra önmagát egy olyan folyamat által, amely magát a rendszert is működteti, és lehetővé teszi létezését és növekedését.
Ezh a lélek hibátlan és precíz rendszere. Működése tökéletes. Tervezése elegáns. Célja tiszta. Ereje állandó és kiapadhatatlan. Másképp nem is lehetne, különben maga a redszer esne szét. Vagyis többé nem tartaná össze önmagát, és megszűnne létezni.


Minden változás kedvező irányú. Nincs kedvezőtlen irányú változás.



Attól kezdve, hogy kilépünk az elme fennhatósága alól, és belépünk a lélek birodalmába, többé már nem az események hozzák létre a valóságunkat, hanem a tiszta éberség. Az éberségből születik a VALÓS IGAZSÁG, míg az eseményekből a legjobb esetben is csupán a látható igazság születhet meg.
A változás által az élet tör elő és bont virágot. Rájövünk, hogy a változás nem az áramlás elakadása, hanem maga az áramlás. Rájövünk, hogy a változás nem eltérés az iránytól, hanem maga az irány, ami felé minden élő mozog. Rájövünk, hogy a változás nem életkörülményeink és életfeltételeink módosulása, hanem maga az élet feltétele és körülménye.
Változás nélkül maga az élet sem létezne, hiszen meghatározása szerint az élet mozgás, a mozgás pedig változás.


Az élet önfenntartó rendszer. Soha nincs vége, mert örökké fenntartja magát. Hogyan? ALKALMAZKODÁSSAL. Miért? Hogy örökké működőképes maradjon. Ha nem képes többé egy bizonyos módon működni, alkalmazkodik. Az alkalmazkodás révén teszi magát fenntarthatóvá.
Az élet minden pillanatban alkalmazkodik. Mindig változik. Az élet azért változik folyamatosan, hogy örökké fenntartható maradjon. Vagyis minden változás, ami valaha történt, történik vagy történni fog, KEDVEZŐ IRÁNYÚ.
Minden változás a te javadat szolgálja. Ezt a legtöbben tapasztaljuk is - utólag.
Egyetlen alkalmazkodás vagy módosulás sem zsugorítja össze az életet, csakis növelni képes.
A dolgok csakis jó irányba változhatnak, a dolgok csakis javulhatnak, mert a javulás ISTEN EGYETLEN TERMÉSZETE.
Istennek nem áll szándékában keresztbe tenni saját magának.


Az elme talán rendelkezik tudással, nem rendelkezik azonban bölcsességgel. A bölcsesség az elmén túl található. A bölcsesség a lélekben lakik."

(Neale Donald Walsch: Amikor minden megváltozik)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése