2011-11-28

Örökbe fogadás


Ő Emese, a legfrissebb örökbe fogadható pici lány. Tényleg pici, bár napról napra hízik.


Október 19-én született. Most már sokat nőtt Irma szerint. Nekem fura, mert a sajátjaim sokkal nagyobb súllyal születtek. :-)


Érdekes lehet, mi motivál egy lelket, hogy olyan "anyához" szülessen le, aki már az előző négy gyerekét is a kórházban hagyta? Nem számíthatott más sorsra.
A gyerek szemmel láthatóan elvonási tünetekkel küzd. Még mindig kemények az éjszakák a család számára. Nappal még csak elvan, de éjszaka foglalkoztatja a környezetét rendesen. A kedves anyuka vagy ivott vagy drogozott esténként, és a gyerek most hiányolja a szokásos adagját. Ő persze nem szembesül azzal, hogy kínlódik most a lánya!


Én a hatóságokat sem értem. A második otthagyott gyerek esetében már elkötném a kedves mamát. Az első után még kapna esélyt, de aztán? Ez a nő 5 gyermeket szült és hagyott magára. Vannak olyan babák, akiknek meghalnak a szüleik vagy annyira szegény körülmények között élnek, hogy intézetbe kerülnek. De hogy valaki eleve ide szülje a gyermekeit, szép sorban?


Miminek szerencséje van. Nekünk ugyan nagyon hiányzik, de nagyon szerető szülőkre talált és remélem, kiheveri a múlt sérelmeit. Ő fizikailag rendben volt, de ha valaki a másik felé nyúlt, reszketve, sikítva reagált. Az anyukáját sokat verhették, míg ő bent növekedett. Dolgoztam rajta, de még nincs befejezve. Oldódott valamennyit, csak kérdés, mikor és mi aktiválja esetleg ezeket a nem teljesen kioldott emlékeket...


Vannak, akik mások elhagyott gyermekeivel is sajátjukként tudnk bánni. Szerencsére ezek a gyerekek most ilyen helyre kerültek, amig valaki örökbe nem fogadja őket.
Szülővé válni komoly feladat. Nemm elég "technikailag" nemzeni vagy megszülni egy gyereket. Attól még nem lesz valaki szülő. Alázat kell hozzá, szeretet, lemondás, odafigyelés, gondoskodás, és még sorolhatnám.
Aki meg akarja határozni, hogy mikor szülessen meg a gyerek, mert neki az a nap a megfelelő, ne is szűljön. A gyerek tudja, ő milyen feladatot akar véghezvinni ebben az életében. Aki a nemét meg akarja határozni, szintén nincs benne alázat. Vegyen kutyát, és ott válogathat, hogy szuka vagy kan kutya kell neki.


Két hete láttam a tévében egy műsort Czeizel Endrével. Sokkoló volt. Megkérdeztek nőket, hogy ha tudná. hogy a gyermeke vízfejű lenne, nyitott gerince lenne vagy hasonló rendellenességgel bírna, megtartaná-e a babát. 95-97 % nemmel válaszolt, ezt megértem. De ha tudná, hogy meleg, vagy leszbikus lesz a gyerek, szintén ilyen arányban elvetetné a babát. Döbbenet! Leonardo da Vinci, Michelangelo, Shakespeare is melegek voltak. Köztük sokkal nagyobb százalékban találunk zsenit, mint az átlagos populációban.


Ezekben nem gyönyörködhetnénk, ha az ő anyjuk így gondolkodott volna! Egy anya nem él szexuális életet a gyermekével. Akkor mi köze hozzá, hogy a gyerek mit akar? Neki "csak" felnevelni és szeretni kell a gyermeket. A többi nem az ő dolga. De ezek a nők irányítani akarnak és beleszólni mindenbe.


Dr. William Nelson is ezért tudott ilyen zseniális készüléket alkotni! 3 éve dolgozom vele, és elképeszt még mindig, miket hoz fel a gép a tudatalatti blokkok esetében. A bal agyféltekéjével fizikai-technikai tudása erős, és a jobb felének köszönhetjük a zseniális meglátásait. Mivel az Ő esetükben a két agyféltekét sokkal több szál köti össze, sokkal hatékonyabban tudja alkalmazni a két agyféltekéjét.
Kedves leendő anyák! Ne vegyétek el a jövőtől a zseniket! Szerintem megtiszteltetés ilyen gyereket a világ javára megszülni, mintsem szégyellni való!

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű gyermekek!!

    Az a kislány, Mimi? az arcára nézek, és csak ámulok, hogy létezhet a világon ilyen csodálatos, édes kislány...
    igen- egy csepp félelem is tükröződik benne....
    olyan szomorú dolgok ezek.... számomra is érthetetlenek... de nem ítélem el az anyát, és csak azért nem mert nem tudja, hogy mit cselekszik! Aki tudná, érezné--az nem tenne ilyent.

    Megértem, hogy inkább megszül egy gyermeket, mint elveteti... esélyt adva neki ezzel az életre... és arra, hogy családja lehessen.

    A borzalmas számomra inkább az, hogy alkoholizál, és kábítószerezik, terhesen... erre nem is találok szavakat...

    és szegény kis csecsemővel mit tesznek ilyenkor? Hogy lehet segíteni neki???
    értelmileg nem marad vissza az ilyen gyermek?

    Borzalmas ! :(

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem az írásaidat!:)
    Én is nevelőszülő vagyok, 3 kislány van nálunk jelenleg. Ketten közülük testvérek, az anyjuk most várja a harmadikat, aki szintén bekerül majd a rendszerbe, ezáltal hozzánk, mert a testvéreket együtt tartják ha van rá lehetőség.
    Anyuka értelmi fogyatékos, fel sem fogja a súlyát a dolgoknak, terhes lesz, megszüli, látogatja őket, látszólag szereti a gyerekeit de ne tudja őket ellátni.
    A kislányok gyönyörűek, okosak, csodásak, szegényebb lenne a világ nélkülük.
    Nem tudom mi lenne a megoldás...
    Küldetéssel jön mindenki a világra, még ha látszólag nehéz körülmények közé érkezik is.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Orsolyának: Sajnos az elvonási tünetek elég kemények. Végtelen türelem és sok szeretet kell hozzá. Idővel kitisztul a szervezete. De sajnos a fejlődésében sok probléma lehetséges. Hiszen, napról napra más részünk indul fejlődésnek a magzati állapotban. Attól függ, hogy mikor drogozik, iszik vagy dohányzik a kedves mama. Sajnos a dohányzás általában folyamatos, a drog és az ital lehet, hogy "csak" eseti. Aminek a fejlődése ekkor veszi kezdetét, nem jó eséllyel indul. Szerintem nincs két egyforma eset. Személyesen néztem végig egy olyan esetet, ahol a mama nem tudott lemondani a dohányzásról, és megszülte a kisláyt 6,5 hónapra, 1100 gr súllyal. Gondolom a füstölés többet ért, mint a gyermeke egészsége. Pedig ez már a harmadik gyermeke volt. Korban pedig nem egy felelőtlen teenager. Ez van.

    VálaszTörlés
  5. :(

    Amikor szültem a fiaimat anno... akkor a Kórházban is össze-visszadohányoztak a nők...

    egyszerűen hihetetlen! :(


    Minden jót kívánok a kis csemetéknek! :)

    A Blogodat pedig látogatni fogom! .. ha megengeded :)

    Larionerika által jutottam el Hozzád..

    KÖszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Drága Orsolya!

    Megtisztelsz, ha olvasod.Ezért érdemes írnom. :-) Köszönöm.

    VálaszTörlés