2011-03-30

Pfizer és Sanofi védőoltások letíltva Japánban


A japán egészségügyi miniszter felfüggesztette két gyermekeknek szánt védőoltás használatát, miután négy kisgyermek pár perccel az oltás beadása után meghalt. Mivel mindkét szer kapható Magyarországon is, nem ártana ha az anyukák megismernék a védőoltások nem várt mellékhatásait is.
.Emlékeztetni szeretnénk, hogy tavaly Ausztráliában tiltották be az influenza oltást, miután kiderült, hogy láz, hányás és görcsök kísérik a beadását.
Korábban mi is írtunk arról, hogy csupán a H1N1 ellen adott védőoltás egymagában alkalmas volt arra, hogy 700%-al megnövelje a vetélések számát és ha ezt egybevetjük azzal, hogy a terhes nők felét sikerült annyira megijeszteni, hogy beoltassák magukat, akkor látható, hogy több ezer meg nem született gyermek írható hazánkban ennek az egy oltási kampánynak a számlájára. Szinte már krimibe illő az a gondolat, hogy ez nem egyszerű figyelmetlenség a hatóságok részéről, hanem előre megtervezett gyilkossági kampány. Ha ezt én állítanám, most mindenki elkattintana innen és a józan eszében bízva soha vissza sem jönne a Natúr Hírek oldalaira. De hadd keserítsem el.

Ez nem az én gondolatom, hanem a védőoltás üzletbe dollármilliókat invesztáló Bill Gates megoldása a túlnépesedés problémájára. Egyelőadásában a következőt mondta:
"A világon jelenleg 6,8 milliárd ember él ... várhatóan eléri a 9 milliárdot. Amennyiben jó munkát végzünk a védőoltások, az egészségbiztosítás és a reproduktív szolgáltatások terén, ezt talán 10-15 százalékkal tudjuk csökkenteni. "
Ez 1 milliárd ember! Aki megnézi az előadásról készült felvételt , láthatja, hogy nem elszólásról vagy tévedésről van szó. A Microsoft elnöke, aki nem utolsó sorban az egyik legnagyobb egészségügyi befektető, a védőoltásokban a népesedés megállítását látja.

Prevenar a Pfizertől és Act-HIB a Sanofitól

Egy baktérium által terjesztett agyhártya-gyulladás és tüdőgyulladás megelőzése érdekében adott oltásról van szó az első esetben, és egyetlen baktérium (Haemophilus influenzae) elleni oltásról a második esetben.
Az elsőből négyet, a másodikból hármat kap meg a gyermek, jellemzően 2, 4, és 12 hónaposan.Az elsőből 3,6 milliárd dollár (720 milliárd forint) bevétele volt 2010-ben a gyártójának a Bloomberg szerint. Egyetlen oltóanyagból, egyetlen év alatt. Nem kis üzlet ez.

Nem véletlen, hogy a gyártó cég szóvivője Victoria Davis azonnal nyilatkozott és azt állította, hogy “nincs ok-okozati összefüggés az oltások és a halálesetek közt, de a cég alaposan értékeli a jelentett eseteket, és szorosan együttműködik az egészségügyi hatóságokkal.”
Némi ismerettel rendelkezünk már az ilyen együttműködésekről. Lehet, hogy pár millió dollárt be kell dobozolni és eljuttatni azoknak a szakértőknek, akik majd kivizsgálják, hogy a halálesetek véletlenek voltak és lehet folytatni az oltást, mert az veszélytelen. Ezzel egy időben pár másik szakértő arról nyilatkozik minden médiában, hogy mennyire veszélyes az a baktérium, ami ellen be nem oltatni a gyermekünket felér egy bűncselekménnyel.
A szülők pedig ott állnak a gyermekorvos előtt és azt gondolják, hogy nincs más mód egy baktériummal való küzdelemben, mint a védőoltás. Talán még az orvos is ezt gondolja, amennyiben az agymosás rá is hat. Elfelejti, hogy létezik egészséges táplálkozás, hatékony immunrendszer, D-vitamin, stb...

Hogyan működik egy vakcina?
Mit gondol Ön? Bill Gates számításai az egy milliárd oltással eltüntetett emberről reálisak, túlzóak, vagy alul becsültek? Hogy segítsünk választ adni, összefoglaltuk, mik a védőoltásokkal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő egészségügyi aggályok:

1. Degeneratív betegségeket okozva lassan, de biztosan 10-30 év alatt ölik meg az embereket. Ez az egyik legjobb tulajdonságuk, mert ki gondolná 30 év elteltével, hogy egy védőoltás késői mellékhatásától szenved.
2. Csökkenti a termékenységet és ezáltal a születési arányt. A cikk elején említett kutatási adat a H1N1 vakcina és a csecsemőhalandóság témájában fényesen igazolja, hogy ez a hatás létezik.

3. Növeli a halálozási arányt egy jövőbeni járvány alkalmával. Amennyiben valakinek az immunrendszerét lerontjuk, még ha átmenetileg is egy védőoltással, akkor simán megbetegszik egy újabb vírustól vagy rezisztens baktériumtól. Azt fel sem merjük tenni, hogy ez utóbbit akár szándékosan is el lehet ereszteni a védőoltás kampány végeztével. Ez már olyan krimihangulatot keltene. Minden esetre ez nem nekünk jutott eszünkbe, hanem egy kutató orvoscsoportnak és az eredmény megdöbbentő volt: több mint duplájára nőtt azok közt a H1N1 fertőzések aránya, akik kaptak szezonális influenza elleni oltást, mint azok közt, akik nem.

Ezeket logikusan összegezve úgy gondoljuk, nem is lehetetlen védőoltásokkal szabályozni a lakosság számát. Most kísérleti szakaszban van ez a dolog. Akiknek ez a céljuk, tesztelik az embereket több szempontból is.
Mire mit reagálnak? Mit kell nekik mondani vagy mutatni, hogy rohanjanak az oltásért? Mit kell és mikor beléjük oltani, hogy úgy betegedjenek meg, hogy ne lehessen összefüggésbe hozni az oltással? És mennyit hajlandók ezért fizetni?
Arra mi sem jöttünk még rá, hogy miért épp a csecsemők és a kismamák a fő célpont. De azt látjuk, hogy őket a legkönnyebb rábeszélni a védőoltásra. Mire egy baba hazaér a kórházból, életének negyedik, ötödik napján már túl esett két tucat védőoltáson.
Forrás: Viboud C, Simonsen L. Does Seasonal Influenza Vaccination Increase the Risk of Illness with the2009 A/H1N1 Pandemic Virus?

Forrás: www.naturhirek.hu

Hozzáteszem: Svájcban szülők írattak jogászokkal egy papírt, hogy az illető orvos anyagi és erkölcsi felelősséget vállal az általa beadott oltásért. Érdekes módon évek óta ezt még egyetlen doki sem merte aláírni. Ők így bújnak ki a kötelező oltások alól. Pár éve Angliában is hatalmas tiltakozási kampány ment.
Én személyesen néztem végig egy kisfiú halálát, aki egészségesen megszületett, és a második oltás hatására napok alatt meghalt. Az orvosi válasz az volt, hogy ez a kockázati tényező. Statisztikailag csekély az ilyen súlyos eset. Gondolom a szülőket ez nem vigasztalta meg.  
De gondoljunk a sok Conterganos gyerekre, akik végtagok nélkül jöttek ezrével a világra. Vagy a sok növényvédőszerre, amivel nagyobb profitot hajkurászunk, ettől kihalnak a méhek, akik beporozzák a szükséges élelmiszereink döntő többségét. Aztán nem lesz mit enni.
Játszunk az atommal, a vörös iszappal, de nem tudunk minden lehetőségre felkészülni.

 ÉBER TUDATOSSÁG ÉS ELŐRELÁTÁS KELLENE!!!!!!!!!!!

2011-03-28

Megkaptam a legnagyobb elismerést

Talán dicsekvésnek tűnhet, de akkor is megírom, hogy osztozzatok a boldogságomban:

Tegnap levelezgettem a Reiki mesteremmel, és a végén ezt a mondatot írta: Ps. Te, minden mozdulásoddal igyekszel a szellem fényét vinni, gyújtani.

Életemben másodszor érzem úgy, hogy megkaptam az Oscar - díjat Tőle. Az első alkalom az volt, mikor érdemesnek talált a mesteri címre, a másik meg ez a mondat. Nekem nagyon sokat jelent a véleménye. Amíg Ő ezt így látja, minden rendben van. :-D 
Ő és a drága felesége a példaképem. Azért ragoztam ilyen furán, mert nekem Ők ketten egy egység, és már több mint két évtizede töretlenül szolgálnak mintául sokak számára. Adja az Ég, hogy még sokáig legyenek közöttünk igaz szeretettel övezve!
(Látod, Eszter, ez az "álmom" nem teljesült még.:-DDD)

Kaptam


Az "új arculat" bejegyzéshez kaptam megjegyzésként. Mivel szerintem nem szoktátok elolvasni a hozzászólásokat, kiteszem ide is.

Kedves Magdi,


igazán szép lett a megújulásod, gratulálok hozzá...:)


Két linkkel szavaznék, de abszolút rendhagyó módon (bocsánatodat kérem ezért), amik, azt remélem, magukért beszélnek majd: a szerelem és az álmaid valóra váltása, bár ez utóbbi nem volt jelen a listában:) (élj bárhogyan s bárhol, legyen sok vagy kevés pénzed...ezek nem számítanak). Ezek azok a szavak, amikről mindenki beszél, de senki nem mer hinni benne (pedig itt kezdődik Minden). Csak gyermekmesének tekintjük, s ha megérint minket, óvatosan elfordítjuk a fejünket. Megrázzuk magunkat...

Én nem érdemlem meg.


S leéljük úgy az életünket, hogy nem hiszünk abban, hogy valakit nekünk rendelt a sors, vagy képesek vagyunk elérni azt, amire vágyunk. Valakit, aki csak azért született e világra, hogy velünk ossza meg félelmeit, reményeit, örömét s boldogságát.

Megelégszünk valamiféle átlagos, vagy annál is rosszabb, bánatokkal s félelmekkel teli élettel.

Pedig mindent megkaphatnánk, ha mernénk boldogok lenni. Ha levetkőznénk a félelmeinket. Mindent amit csak fel tudsz sorolni...Sőt, lesz olyan is, amire ezeknek a birtokában már nem is vágyunk majd...

Ha nem félnénk mások lenni... Ha nem félnénk rálépni a saját utunkra...

Amikor felnőtté válunk, levetkőzzük az őszinteségünket, elzárjuk egy dobozba az álmainkat, a pajkosságunkat...s felvesszük azt a viselkedésmintát, amit magunk előtt látunk.

Azt hiszem, ettől minden ember szenved...

Ha csak csöppnyire is mernénk gyermekek maradni, akkor úgy élhetnénk itt a Földön, hogy amikor majd lepereg előttünk az életünk....semmit nem sajnálnánk...

nem lenne könnyes a szemünk...nem lenne egy sor, mi lett volna ha...

http://www.youtube.com/watch?v=ncaHS45wsAY&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=j02-99EF3l4


Szeretettel:


Eszter


Aki végtelenül boldog s szomorú is egyben...

Drága Eszter!
 
Köszönöm ezeket a sorokat. Sajnos tényleg lemaradt az "álmaink valóra válása". Már nem engedi betenni a kérdést, mert már voltak, akik szavaztak.
Egyébként lehet többet is bejelölni, legfontosabb lehet több is, a legeslegfontosabb lenne a csak egy válasz.
Gondolom, ahogy egyre többen olvassátok a listát, úgy bővülne a felsorolás.
Ez a könnyedség hiányzik belőlem. Nekem a karmikus feladataim teljesítése a legfontosabb, amit bevállaltam leszületésem előtt. De jól is érzem magam benne! Azon szerencsés emberek közé sorolhatom magam, akik mindig azt csinálják, amiben örömüket is lelik. Soha nem végeztem olyan munkát, amit nem  szerettem. Sőt, mindig teljes bedobással, élvezettel adtam oda magam a feladatnak. Talán ezért nem fogalmazódott meg az álmaim megvalósulása kérdés.
Tény, hogy gazdaságilag állhatnék jobban is, finoman szólva, de ez szerintem is csak állapot, és nem olyan lényeges. Az egyetlen, ami hiányzik, az a társ. Egyetlen ember volt az életemben, aki igazán, a teljes lényemnek társa volt, de ő már nincs közöttünk. Ha lehet még álmom, az egy testi-lelki-szellemi-spirituális partner lenne.  Megfogadom a megjegyzésed, és elkezdek álmodni róla. Hátha létezik... Tudod, könnyebb azokat az álmokat megvalósítani, ami csak rajtunk múlik. Azért mi vagyunk a felelősek. De amikor már egy másik embertől is függ, az nehezebb. Ott két álomnak kell összeolvadnia egy időben. Álmodjuk hát, hogy ez is lehetséges....
 
Megfogadva a hozzászólást, kicseréltem a listát. Elnézést mindenkitől, aki eddig már szavazott, tegye meg újra.

Aranyhaj - Végre látom már

2011-03-27

Metog világa: Hála és köszönet -Szeretet

Metog világa: Hála és köszönet -Szeretet: "Hála és köszönet: befogadni mindazt a csodát, amiben részünk van, volt, lesz. Azt a szeretetet fogadjuk be, amit a világtól, vagy máso..."

Nyári időszámítás

Ma éjjel egy órával rövidebbet pihenhettünk. Bár már kiszámították évek óta, hogy nincs gazdasági jelentősége ennek a rendszernek, nem vált be, azért a tehetetlenségi törvény miatt folytatjuk.
Például a fogyasztói társadalomban egyre jobban elterjedő légkondicionálók a több napos óra miatt több energiát emésztenek fel a világításon megtakarított energiánál.

"Belegondolt már valaki is,hogy közvetlenül milyen kárt okoz ez az őrültség? Hetekig tartó átállási stressz; a
mezőgazdasági élőállomány meghülyül; ugyanúgy használjuk az energiát - sőt még jobban - mint előtte; növekvő számú balesetek; bűnesetek számának növekedése; gyerekeink normális bioritmusának felborulása;...és még meddig lehetne sorolni a negatívumokat?! Az okozott kár sokszorosa az elérhető haszonnak- ha ugyan az valóban haszon!"

Én még hozzátenném az átállás költségeit, a közlekedésben és mindenhol, mennyi energiát és pénzt emészt fel! A biológiai óránk megzavarása sem kis gond. A meridiánok működése, stb. Az ember azt hinné, egy óra nem számít, de a saját bőrömön tapasztalom, az erdélyi utazásaim alkalmával, hogy ez nem így van. Általában másfél hetet töltök ott, mire átállna a szervezetem, jövök vissza. Kezdődik előröl az egész. Ott egy órával már több van, de még nem tudok lefeküdni, viszont reggel már az itthoni 4 órakor ébredek. :-D És kelni is kell, mert indulnak a tevékenységek.

Új arculat

Napok óta webújság és weblap készítésben vagyok. Ha már így alakult, a saját weblapomat és a blogomat is frissítettem.
Ami új, hogy mindig lesz valami közvélemény - kutatós kérdés, ahol lehet válaszolni.
Hálásan köszönöm, ha szavaztok. A mostani kérdés teliholdig tart.
Remélem, nem okoz nagy kényelmetlenséget, hogy kicsit átpakoltam az oldalt. Semmi sem hiányzik, minden továbbra is megtalálható a blogon belüli keresésben.
A lap legtetején látható a MEGOSZTÁS panel. Ha tetszik egy cikk, megoszthatjátok például a Facebook oldalatokkal.
További jó szórakozást, tanulást, szép és hasznos pillantokat kívánok Minden kedves olvasómnak!

2011-03-25

Az öregember három kívánsága




Egyszer, egy öregember sétált az erdőben. Ráköszön egy alakra, az visszaköszön, és bemutatkozik: Szia, Én vagyok a jó tündér. Mivel rámtaláltál kívánhatsz tőlem hármat! De jól fontold meg, mert egyiket sem lehet visszacsinálni, és havonta csak egyet kívánhatsz.
Az öregember szinte gondolkodás nélkül rávágja:... az első legyen az, hogy szép fiatal legyek.
Az öregember hazamegy, immáron fiatalon.
Elmegy egy hónap mulva a jó tündérhez, mire ő kérdezi: nos, hogy telt el ez a hónap?
Emberünk meséli, .. az elején nagyon jó volt, aztán jöttek a gondok. Vissza kellett mennem dolgozni, mert így már nem jár a nyugdíj. De sajnos nem keresek sokat, mert már elfelejtettem mindent, ami a szakmámhoz tartozott.. meghát annyi új dolog van...



A jó tündér kérdi: Mi legyen a második kivánságod?
Erre az öregember: Azt akarom hogy gazdag legyek. Ne kelljen dolgoznom.
Hazamegy.. jön egy hónap mulva.
Meséli a jó tündérnek: óh, olyan jó volt, mindent megvettem, ami megtetszett. Új házat, kocsit, Plazmatévét. Aztán jöttek a régi barátok kunyerálni, meg egyre több ismeretlen ember kezdett nekem kedveskedni. Persze mindíg kiderült hogy csak pénzt akarnak kicsikarni belőlem. Még a nők is csak azért voltak velem, mert tudták, hogy gazdag vagyok. Közben meg senki sem kedvelt igazán, mert mogorva vagyok, régimódi és szinte teljesen elidegenedtem az emberektől öreg koromra...



Értem, feleli a jó tündér.. és mi legyen a harmadik kivánságod?
Az öregember nem válaszol.. csak néz... aztán kinyögi: az a baj, hogy bármit kívánok végül csak szenvedéssel jár.... tanácstalan vagyok. Te mit javasolsz?



Mire a jó tündér: Óh, ... hát kívánd azt, hogy mindig minden helyzetben legyél elégedett.

2011-03-24

Igaz mese Luciferről

Lassan 20 éve, hogy a főiskolán hallottam ezt a történetet. Valaki elküldte és örömmel adom most közre:

Egyszer, nagyon-nagyon régen, amikor a Föld éppen csak elkészült, és úgy ragyogott, mint egy újszülött csillag, az Úr végigsétált zöld dombjain és völgyein, és szeretettel nézett teremtményeire.
Elnézte az állatokat és a madarakat, zöld dombjain és völgyein, és szeretettel nézett teremtményeire.
Elnézte az állatokat és a madarakat, a fákat és a virágokat, a tengereket és a hegyeket, aztán elnézte az embereket... és szerette mindegyiküket, és azok is szerették őt.
De egy rövid idő után elszomorodott az Úr, és az angyalok, akik körülötte voltak, aggodalmasan kérdezték, miért könnyezik.
Ő pedig mondá:
"Elnéztem az embert, és láttam az irántam való szeretetét. De ez a szeretet csak azért van, mert én vagyok az egyedüli, akiről tudomása van. Azért szeret, mert nincsen más, akit szerethessen. Szabad akaratot szándékozom adni neki, hogy szerethessen, amikor akarja, és így tudjam, hogy ha egy ember azt mondja:
"Szeretem az Urat". Ez azért van, mert úgy döntött, engem szeret. Ahhoz pedig, hogy ez így legyen, kell lennie valakinek, aki ellenkezni fog velem, és arra kísérti az embert, hogy megtagadjon engem azért, hogy mindenki a saját szabad akaratából dönthesse el, egyedül hozzám fordul-e.
Szóljatok ti, angyalok, melyikőtök tenné meg ezt az irántam való szeretetből, ki hagyná el színemet az idők végezetéig? Ki tagadna meg engem és kísérelné meg az embert velem szembefordítani azért, hogy az a saját szívében dönthesse el, kit akar szolgálni?"
Akkor az angyalok mind elfordították orcáikat és könnyeztek, az Úr pedig közéjük lépett, és mindegyiküket megkérdezte:
"Megtennéd ezt Értem? Ki szállna szembe velem a kedvemért és űzetne ki a mennyek országából? Ki?"
De azok csak könnyeztek és mondták:
"Én nem, óh Uram, én nem. Ne kérd ezt tőlem!" - és elfordultak.
Az Úr pedig leült a legmagasabb hegy csúcsára, és bánat töltötte el a szívét.
És akkor odament hozzá a fény urainak legragyogóbbja, szívének legszeretettebbje, Lucifer, az arkangyal, akinek neve: "Aki a fényt hozza"
A hatalmas arkangyal letérdelt az Úr elé, kezét az ő kezébe téve könnyezett, és könnyein át felajánlotta az Úrnak önnön kiűzetését a mennyek országából, és az ember megkísértését az idők végezetéig, hogy az megismerhesse a szabad akaratot.
"Hát nincs senki más, aki megtenné ezt értem?" - kérdezte AZ Úr.
"Csak te volnál az, szerettem? El kell, hogy veszítselek örök időkre?"
És az angyalok egyike sem válaszolt.
Akkor felállt az Úr, és kihirdette ítéletét, hogy Lucifer űzessék ki a mennyek országából, és legyen száműzve örök időkre azért, hogy elcsábítsa az embert Istentől, és így az megismerhesse a szabad akaratot.
Aztán így szólt Luciferhez:
"És az ember becsméreljen téged, és vessen árnyat a te ragyogásodra, és ne ismerje fel annak valódiságát. És neked meg kell kísértened minden férfit és nőt, bizony mondom, még azt az Egyet is, akit a nevemben küldök közéjük. Meg kell kísértened, és senki, csak a bölcsek legbölcsebbje tudjon erről az áldozatról!
De hogy megkönnyítsem szenvedésedet, teljesítem egy kívánságodat."
"Mi legyen az?"


Akkor Lucifer, a hajnali csillag még egyszer utoljára felnézett AZ Úr megismerhetetlen arcára, és azt kérte, hogy valahányszor egy ember elfordul tőle, és Istenhez fordul, engedtessék meg neki, hogy egy óra hosszára ott állhasson a mennyek kapuja előtt, és hallgathassa, hogyan énekelnek testvérei az Úr trónja előtt.
És megkapta az engedélyt.
Akkor Lucifer búcsút vett testvéreitől.
A sötét szemű Uriel, az ezüstszárnyú Gábriel és a gyöngéd Raffael könnyezték és átölelték őt. Azután Michael, a harcos angyal feladata feletti kétségbeesésében hangosan felkiáltva megragadta Lucifert, és messzire elhajította őt AZ Úr színe elől.
És a Föld akkor legmagasabb hegyéről egy álló nap és egy éjjel zuhant ő, útjában fényesen ragyogva, mint egy hullócsillag. És azon ősi nap óta állja az Úrnak adott szavát, és kísérti az embert az Úr ellenében.
De valahányszor azok megtagadják őt, egy kurta órára ott ül, mint egy fekete szikla a mennyek kapuja előtt,
és testvérei odagyűlnek a kapuhoz és énekelnek neki..

2011-03-23

Földrengés Japánban

Ezt a levelet találtam, közzé kell tennem:

Drága Családom és Barátaim!
Először is szeretném megköszönni nektek, hogy ennyien velem vagytok lélekben. Nagyon jól esik. És bocsánatot szeretnék kérni, hogy ilyen közös üzenetben jelentkezem, de most ez tűnik a legmegfelelőbb módszernek, hogy mindannyiatokhoz eljuthassanak a szavaim.

A dolgok itt Sendaiban elég szürreálisak. Én nagyon áldottnak érzem magam, hogy ennyi csodás barátom van itt, akik segítenek. Mivel a házacskám már nem igazán méltó a nevére, egy jóbarátnál lakom. Megosztozunk mindenen, a vízen, az ételen, az olajradiátoron. Mind egy szobában alszunk, szép sorban egymás mellett, gyertyafénynél vacsorázunk, és megosztjuk egymással a történeteinket. Meleg, barátságos, és csodás ez az egész.
Napközben segítünk egymásnak házaink kitakarításában. Az emberek beülnek a kocsijaikba, és az autós navigációs berendezésen nézik a híreket, vagy épp sorban állnak ivóvízért, ha valahol vízhez lehet jutni. Azok, akiknek van folyóvíz a házában, kitesznek egy jelet, és mehetnek hozzájuk a többiek a kancsóikkal és a vödreikkel.
Hihetetlen számomra, hogy itt, ahol én vagyok, semmilyen fosztogatás, tolakodás nincsen. Az emberek nyitva hagyják a házuk ajtaját, mintha még nagyobb biztonság lenne most, hogy földrengés sújtott minket. Azt mondogatják, hogy „Most olyan, mint régen volt, amikor még mindenki segített mindenkinek.”
A rengések folytatódnak, múlt éjjel úgy 15 percenként rengett a föld. Folyamatosan szólnak a szirénák, és sűrűn szállnak el a fejünk felett helikopterek.
Múlt éjjel néhány órán keresztül volt víz az otthonokban, az áram délután jött vissza, gáz még nincsen. Területenként igen eltérő, hol, mi van. Valakinél minden van, valakinél semmi. Senki nem fürdött napok óta. Piszkosnak érezzük magunkat, de most ennél sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatnak minket. Szeretem, ahogy a lényegtelen dolgok csak úgy lehámozódnak. Totálisan az ösztönösség, az intuíció, a gondoskodás szintjén élünk, az a fontos, hogy mi biztosítja a túlélést, nem csupán az enyémet, hanem az egész csoportét.
Furcsa, párhuzamos univerzumokat látni. Összedőlt házak az egyik helyen, aztán meg teljesen rendben lévők, ahol kint szárad a mosott ruha. Emitt az emberek sorban állnak vízért és élelemért, amott pedig mások kutyát sétáltatnak. Minden egyszerre zajlik.
Vannak még más, teljesen váratlan csodák, mint az éj teljes csendje. Nincsenek autók. Senki sincs az utcákon. Az égen éjjel ragyognak a csillagok. Általában csak néhány csillagot látni, most azonban tele van az ég velük. Sendai hegyei hatalmasak, és a kristálytiszta levegőben gyönyörűen rajzolódnak ki a körvonalaik a horizonton.
És a japán emberek annyira csodálatosak. Naponta eljövök a kis házacskámhoz, hogy körülnézzek, most pedig, hogy elküldjem ezt az e-mailt, mivel épp van áram. A bejárat előtt valaki vizet és ételt hagyott a számomra. Fogalmam sincs, kicsoda, de ott volt. Zöld kalapos idősek járnak házról-házra, hogy megnézzék, mindenki jól van-e. Ismeretlenek beszélgetnek egymással, kérdezik, szüksége van-e valakinek segítségre. Semmi jelét nem látom a félelemnek; a rezignáltságnak igen, de a félelemnek vagy a pániknak nincs jele.

Azt az információt kaptuk, hogy még legalább egy hónapig számíthatunk utórengésekre, akár újabb erősebb földrengésre is. A föld valóban folyamatosan remeg, hullámzik, rázkódik, morajlik. Áldott vagyok, hogy Sendai kissé magasabban fekvő részén élek, ami kicsit biztosabb talajon áll, mint a többi terület. Eddig mi egy kicsit jobban jártunk. Tegnap este a barátnőm férje visszajött vidékről, hozott élelmet és vizet. Megint csak áldás.
Valahogy most közvetlen megtapasztalást kapok arról, hogy jelenleg tényleg óriási kozmikus evolúciós fejlődés megy végbe Földünkön. És ahogy most ezeket a Japánban zajló eseményeket megélem, a szívem egyre jobban kitárul. A testvérem azt kérdezte, nem érzem-e magam iszonyú kicsikének ezek miatt a történések miatt. Nem. Sokkal inkább azt érzem, hogy valami nálam sokkal nagyobbnak és jelentősebbnek vagyok a részese. Ez az egész világra kiterjedő újjászületés igen kemény, mégis csodálatos.
Még egyszer köszönöm a gondoskodásotokat és a szereteteteket.

Én is Mindőtöknek küldöm a Szeretetet,

Anne

2011-03-21

Hasznos hétvége

Szombaton Krisztával rengeteget beszélgettünk. Közben Ördy, a nagy fényjátékos kifulladásig játszott a fényekkel. Részben ezzel a lámpával, másrészt találtam egy kis lézeres lámpát. A kis piros foltot állandóan el akarta kapni. Megszületése óta imád a fénnyel játszani. Imád nálam lenni, mert több kristályom van, amik kis szivárvány foltokat vetítenek mindenfelé. Neki ez egy paradicsom.
Kriszta hosszas szünet után végre újra kártyát vett a kezébe. Ez a legnagyobb siker! Visszatért Önmagához! :-DDD Csoki fondue volt a fizikai jutalmazásunk.
Tegnap szimbólumos beavatás volt. Imádom másoknak átadni az ismereteket. És remek volt a társaság is. Aztán Csaba látogatása emelte tovább a nap fényét. Annyira elfoglalt ember, hogy ünnepszámba megy a találkozás vele.
Közben a gyerekek itt voltak, mert Viki a rendezvényén dolgozott. Ancsa segített a gyerekek ellátásában.
Tiborral sokat egyeztettünk neten és telefonon. Mindenki tette a dolgát.

2011-03-20

50.017


Végtelen hálával tartozom mind az 50.017 kattintásért.

2011-03-19

15 MINUTES MEDITATION FOR JAPAN...invite all your friends

Idő
2011. március 19. · 12:00 - 12:30


Helyszín
   
all over the world

Everybody is invited to share love and support our japanese friends who really need help in these hard times after the earthquake and the explosion of the nuclear centre in Fukushima.

You can meditate sitting with the hands in your heart, or you can dance, sing, paint…anything which makes easier to share your beauty and love. The important thing is to focus your intention on supporting Japan.

The meditation lasts 15 minutes and s...tarts on Saturday 19/3/2011 at 12.00 pm (afternoon), italian time zone. If your time zone is different, please check the different timing to meditate at the same time we do (www.worldtimeserver.com). If for any reason you can’t do it at that time, do it at any time is more comfortable for you.

It is also an invitation to pass from individual consciousness to collective consciousness, because our japanese friends are not far away, THEY ARE HERE...sharing this beautiful planet with us.

Don’t leave them alone, let's connect all together to send love and support them.



YAHOO ♥

2011-03-16

Nosztalgia

A vonzás törvényének újabb esete:

13-án Hollókőn jártunk. Meséltem a lányoknak a forgatásról, a nyolcvanas évek végén dolgoztunk a faluban. Sok emlékkép feljött ezzel kapcsolatban.

Ma délben felhívott egy volt munkatársam. 20 éve nem beszéltünk egymással. Jövő héten újra beszélünk és majd találkozunk is.  


Ő ül az asztalnál, a konyhámban. Talán valami névnapi bulim volt. :-D Rengeteg filmben dolgoztunk együtt sok - sok éven át. Ez is már történelem.


Az "Egy gazdag hölgy szeszélyei" című mozit is együtt forgattuk. E film alatt ment el Várady Hédi. Itt még középen ül, de a szinkronnál már nem élt. Mára a csapat fele nincs közöttünk.


Ahogy kerestem a képeket, találtam pár érdekes darabot. Ez 1972 telén, Arolsenben készült. Itt még felhőtlen boldogságban. Egy hónapig teleltem az akkori NSZK-ban. Wolfgangnak csodás hangja volt, és sokat játszott nekem a harmonikáján. Ő volt a Gasthaus tulajdonosa. A fia udvarolt nekem, kevés sikerrel. Amit "visszasírok": a fogaim. :-D


Másik átölelős kép: a vőlegényemmel, pár évvel később. Együtt repültünk. Azt sem tudom, él-e még? 


Itt még azt hittem, együtt éljük le az életünket. Kitűztük az esküvő napját is, de aztán találkoztam az igazi szerelemmel. Remélem, már megbocsátott nekem. Hiába, minden örök változásban, mozgásban van. Az emberek cserélődnek mellettünk, ahogy haladunk az úton.


Még egy kedves ismerős a múltból. Évekig napi szinten dolgoztunk együtt. Mindig és mindenben lehetett rá számítani.  Szerencsém volt, hogy mellettem állt. Megkeresem. Tudni akarom, mi van Vele...


Boldog idők! Pillanatnyi pihenő. Itt már saját cégem volt, és az "Iszlám építészet Magyarországon" című anyagot forgattuk a Fővárosi Önkormányzatak.


Helikopteres forgatás a Balatonon. Ez maga a csúcs: repülés és forgatás egyben! Mint a mesében...

Itt már az első unokám. Mindig is imádta a zenét. 

Szintén zenész...   

És ma... lehet, hogy öregszem?


Mintha magamat látnám...

vagy a Vikit?

szerelem

Március 15


Tegnap Krisztával és Ördyvel ismét Taron jártam. Igazi tavasz volt. 



Meggyújtottam a szokásos mécses mennyiséget... aztán jöttek a körbejárások: felajánlások. 




Ördy és a labdája...


Itt mindig remekül és biztonságban érzi magát mindenki. 


Lassabban készül el a Zöld Tara templom, mint szeretném. :-D


Aztán bementünk a teaházba. 


Gábor, Juli és Kati. 
Kevés hely van, ahol ilyen szeretettel vesznek körül és szolgálnak ki minden betérő vendéget. 


Teaválaszték. 


8 szerencsejel, különböző megjelenítésben. 


Szakirodalom. 


A pult. 


Ez még nyitáskor. Később már sokan voltak egész nap. 


Ezt a részt Zsófi imádja. 


Imamalom.


Kapható "néhány" füstölő is.

Sajnos a remek ebédről, a sáfrányos csirkemellről nem készítettem képet. 
Isteni volt!

Igazán hasznosan, értelmesen telt a napunk. 
Dolgoztunk az egész Univerzumon, 
felajánlásokat tettünk MINDENKIÉRT. 
És közben remekül éreztük magunkat.

Induláskor még egy nagyon kedves párral is találkoztunk. 
Hála és köszönet az egész napért!

2011-03-14

Ráadás - hab a tortán

Úgy éreztük, hogy Hollókő visszaadta a kedvünket, mehetünk haza. Beállítottam a GPS-t, hogy vigyen haza, pontosabban előbb Mártiékat. Nem is figyeltem, de aztán rájöttem, hogy Pásztóra jutottunk. Na, ha már itt vagyunk, nem lehet kihagyni Tart. Engedtünk a spontán programnak. Megérdemeltük.


Gábor ugratott egy kicsit, de aztán mesebeli marcipános kávét készített. Leírhatatlan. Meglepetésünkre Emese és Ferkó is épp itt tartózkodott. Rég találkoztunk. Jó volt őket újra látni! Aztán vittük a mécseseket és megtettük a felajánlásainkat. Hiába, itt itthon vagyok. A lányok is otthonosan mozogtak.



A Zöld Tara templom már szépen alakul.

A részletekről készülő blog címe: http://www.taratemplom.blogspot.com/


Hazafelé még megálltunk Hatvanban, utolsó ráadás a lányoknak. Meglepetés volt, hogy megvehettek valamit, amit régóta kerestek, és tudtam, hol tehetnek szert rá.
Remek társaságom volt, jobbnál jobb programokkal, az első tudatos esemény után mindent Zöld Tarára bíztam, elvégre Zöld Tara napja volt.


Ismét bizonyította végtelen erejét, bölcsességét és humorát. Hála és köszönet Neki és a lányoknak is! Jó volt Veletek!

Hollókő 4. kerámia

Szerencsére a templom után hamarosan feldobta a hangulatunkat egy keramikus háza.

Már az udvaron is tündéri alkotások csalnak mosolyt az arcokra.


Bármelyik figurát örömmel tenném ki a kertembe, ha lenne.


A teknős,mint "égi áldás". Bölcs öreg, akár Morla a Végtelen történetben...


Egy másik...vidámabb kiadásban.


Szemérmesen betakarta magát a hölgy.. :-D


A ház belül bolt és kiállítás is egyben.


Számtalan étkészletet, teás és egyéb kollekciókat lehet vásárolni.


A polcon nagy meglepetésként diafilm vetítők álltak. Hogy ez milyen jó is volt! A kedves szülő vetíthetett a gyerekének, felolvasta a képhez tartozó szöveget. EGYÜTT élvezték a vetítést. KÖZÖS program volt, és a gyereknek meg el kellett képzelni a mese javát, hiszen csak 1-1 állókép segítette a megjelenítést. Edzve volt a fantázia.


Ezt az udvaron találtam. A fiatalabb nemzedéknek már nem ugrik be erről Karády Katalin neve és hangja.

Picit több, mint 20 éve vakakinek szemrehányást tettem, hogy nőnapra ne hatalmas csokrot küldjön nekem, hanem vegyem a sarkon egy csokor hóvirágot, de személyesen hozza el. Ma már szálanként 10.000.- forint bűntetést kéne fizetnie érte. Változnak az értékek. .-D

Szent Márton kápolna. Ezt a képet drága vendéglátómnak küldöm Csíkszentdomokostra. :-DDD Remélem tempósan gyógyulsz!


Rabul ejtett ez a mesés kerítés és kapu. Nemesen egyszerű formák, de nagy tanítás rejlik benne: jobb- és balsodrású energiaforgás - jin - jang, női és férfi energia. És együtt egy szívet adnak ki. Mindig a legegyszerűbb formák adják a legnagyobb tanításokat. Köszönet érte!


A lányok kérték, hogy a falu melletti hollót is fotózzam le. Mivel kanyarban van, és vezetni is kellett, a beállítás nem tökéletes.


Így köszöntünk el Hollókőtől. Remek kis spontán kirándulás lett a becskei csalódás után. :-D