2012-05-12

Észlelt valóság


"Könnyen felismerheted, ha az észlelt valóságban élsz, mert világossá válik, hogy az adott pillanatban nem történik semmi azon kívül, ami történik .
Abban a pillanatban, hogy a figyelmedet, az éberségedet afelé fordítod, ami MOST történik, rájössz, hogy minden "rossz", amit erről a mostról gondolsz, olyan dolgokból áll, amiket te adtál hozzá. Olyasmi, ami valójában nincs is ott. Te teszed oda a gondolataiddal.
Hogy megszabadulj a fájdalomtól, amit a MOST történései okoznak, nem kell mást tenned, mint hogy nem adsz hozzá több fájdalmat ahhoz, ami most történik. Húzd ki a dugót! Engedd le a pillanatról a rossz múltat és a nem várt jövőt! Találj ki egy új gondolatot az ITT és MOST-ról - és gondold azt ITT és MOST.
Így jó, ahogy van.


Az élet (a maga összes feltételével, körülményével és kapcsolatával) addig működőképes, amíg nem fenyegeti veszély a stabilitását. Abban az esetben, hogy ez bekövetkezik, alkalmazkodni kezd. Ezáltal pedig fenntarthatóvá teszi saját magát, úgy, hogy alakot változtat.
Ez történik egy szeretet ember halálának pillanatában - és erről szól mindennek a halála... egy kapcsolatnak, egy munkának, egy életformának, bárminek. Minden csak jó irányba változik."
.
(Neale Donald Walsh: Amikor minden megváltozik - Édesvíz Kiadó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése