2012-05-07

Mi a szeretet?


Bár két hónapja a lányaim nem beszélnek velem, mégis köszönettel tartozom nekik. Több szempontból is.

Részben azért, mert eddig sok kedves percet, élményt éltünk meg közösen. Ezek az emlékek velünk maradnak. A praxisomban sokan vágynak gyermekre, de eddig még nem adatott meg számukra. Én ennek a két lánynak köszönhetem, hogy anya lehetek, sőt nagymama. 

Másrészt erre az életre a Szeretet - erő a karmikus lapom. A SZERETET minden arcát megmutatja nekem az élet.
Gyermekkoromban inkább imádatban éltem, mint szeretetben a szüleimmel. Az nagyon jó volt.
Aztán jött a szerelemnek hitt érzés, de kiderült, hogy csak szexbe bújt barátság.
Volt elsöprő szerelem is, halálosan komoly, mindent felkavaró. Most is hiányzik. Sajnos már meghalt, ostoba voltam és akkor még nem tudtam, miért nem merem teljesen felvállalni. A mai tudásommal egy sima kineziológiás oldás után boldogan élhetnénk. Meghalt, mert minek éljen tovább nélkülem. Ez még ma is fáj.
Anya lettem, a lányaimnak köszönhetem. Mindketten más személyiségek, másképp is lehet őket szeretni. Nem jobban vagy kevésbé, hanem másképp.
Aztán itt vannak a barátok és tanítványok, munkatársak. Nemtől függetlenül nagyon lehet szeretni őket. Megtisztelnek a bizalmukkal, és nagy élmény haladni a feladatokkal. Látni az alakulásainkat, fejlődéseinket.
Később jöttek az unokák! Anyu visszajött Zsófiként. Ez leírhatatlan kötelék. :-)
Ma már tudom, hogy a szeretetnek annyi arca van, ahány ember között alakul ki.
Igenis sok férfi barátom van. Fel sem foghatom, hogy egyesek miért nem értik meg, hogy ez is működhet. Szánalmas annak a feje, aki csak szexben tud gondolkozni. Vannak olyan női tanítványok, akikkel nagyon szoros a kapcsolatom, mert a lelkünk nagyon hasonló, hasonlóan gondolkodunk. Fel sem merül a szex. Akkor egy férfi testben lévő lélekkel miért ne lehetne ilyen szoros kapcsolat? De látom, vannak, akik a szexcsakránál feljebb nem jutnak. :-)
De amikor nagy az összhang, akkor nem nehéz jól szeretni.

Ám ha kialakul egy krízis helyzet, akkor az ember felmérheti önmagát. Ez van most. Boldogan állapíthattam meg, hogy valóban szeretem a lányaimat. A szeretetem nem a viselkedésüktől függ. Az nem szeretet, hanem üzlet.
 
 A szeretet soha nem kér semmit magának,
a legkevésbé viszonzást.



"Könnyű azt szeretni, aki bennünket szeret. Az igazi kihívás, az igazi  karmikus lehetőség  mindig azokban a kapcsolatokban rejlik, ahol meg nem értés, ellenállás, esetleg aktív rosszindulat árad felénk.
Ki a neki okozott fájdalom vakságában bosszúállásra készül, semmi mást nem tesz, mint pontosan arra az általa méltatlannak ítélt szintre száll le, ahonnan a  támadás érte.  Vagyis belebukik egy végtelenül fontos karmikus próbatételbe."
.
"Mennyire szerethet engem ez az ember, hogy  - saját karmikus előrehaladását feláldozva - elősegíti az én karmikus fejlődésemet!
.
"Ha  úgy  adódik, közömbösen kell tudnod végignézni, ahogy szeretteid a legnagyobb veszélybe kerülnek  és  ha  a  szokásos  módon nem tudsz rájuk hatni, akkor se lelki erőszakkal, se hipnózissal, se okkult eszközök felhasználásával nem tarthatod őket vissza, ha lelki gyógyulásukhoz ez szükséges."
Ahogy Isten sem avatkozik bele az  emberek  ügyeibe,  hanem  teljes  szabadságot  biztosít nekik, te sem foszthatod meg embertársaidat szabad akaratuktól, s soha sem kényszerítheted őket semmire.  Segítőkészségednek a lelki épülésre és nem a földi vagy testi előnyökre kell irányulnia. Ez az istenien "kegyetlen" szeretet azonban  soha nem változhat  szeretetnélküliséggé. Soha nem szabad bárkitől is ellenszenv miatt  megtagadnod a segítséget,  ha földi módszerekkel megteheted."
.

Nem azért szereted, amit adhat, hanem azért, AKI.
.
Az a szeretet, ami feltétel, korlátozás és szükség nélkül való.

Azért feltétel nélküli, mert semmi nem kell a kifejezéséhez. Nem kér semmit viszonzásképpen és nem von meg semmit megtorlásként.

Azért korlátozás nélküli, mert nem korlátoz másokat. Nem ismer határt, akadályt, véget, mert örökké tart.

Azért szükség nélküli, mert nem törekszik olyasmire, amit ne önként adnának. Semmit sem akar megtartani, és nem akarja, hogy megtartsák. Nem akar semmit adni, és nem igényli, hogy örömmel fogadják.

A szeretet szabad. A szeretet szabad, mert a szabadság Isten lényege, és a szeretet a kifejezésre jutott Isten.
.
            A legtöbben csereüzlettel szerzik meg szükségleteiket. Odaadnak valamit, amijük már van, valamiért, amit birtokolni szeretnének. Ezt a folyamatot nevezik „szeretet”-nek.
            Ha szeretsz valakit, azt mondod neki, hogy szeretnie kell téged, és csakis téged. Ha mást is szeret, féltékenykedni kezdesz. Nem csak emberekre leszel féltékeny, hanem munkára, kedvtelésre, gyermekre, mindenre, ami a legcsekélyebb mértékben is elvonja rólad a szeretett lény figyelmét. A féltékenység sokféle ábrázatot ölthet, és egyik sem valami szívderítő.
.
Lemérhettem, lemérhetem magam, és örömmel látom, hogy megfeleltem az élet adta vizsgán. Mivel a saját életemmel kell példát mutatnom másoknak, azért osztom ezt meg Veletek. Kialakulhatnak minden családban, barátságban konfliktusok. Nem kötelező mindig egyet érteni másokkal. De a SZERETET attól még ott lakhat a szívekben.
A Teremtő annyi szempáron át nézi az általa teremtett világot, ahányan vagyunk. Ez benne a csodálatos.
Két dolog nem ég el a hamvasztásnál az emberi testből: a SZÍV és a TUMOR. A szív jelzi, hogy mit tudtál szeretni, és a tumor az, amit nem tudtál megbocsátani.

1 megjegyzés: