2012-06-28

Megértés


"A szitkozódás és nyavalygás formájában megjelenő kivetítés mértéke azt tükrözi, mennyire nem értettük meg az életet meghatározó szabályokat. Minél jobban panaszkodik valaki, annál kevésbé fogta fel a szabályokat. ( A Vonzás és a Polaritás Törvényét.)


Polaritás törvénye:
Világunkban mindennek megvan a maga ellentétpárja. Kilégzés nélkül nincs belégzés, negatív pólus nélkül nincs pozitív pólus, nagy nélkül nincs kicsi, és jó nélkül nincs rossz. Gazdag sincsen szegény nélkül. Világunk ezeknek az ellentéteknek az együttéléséből épül fel. Aki nem hajlandó ezt elismerni, azt az élet majd rákényszeríti. Az intelligencia parancsa tehát, hogy elismerjük ez ellenpólusok egymásrautaltságát, és ne tiltakozzunk ellene a mindennapi életben.
Aki csak az egyik pólust táplálja, annak számolnia kell azzal, hogy egyszer (negatív formában) a másik is felbukkan az életében, vagy előtör az úgynevezett árnyékbirodalomból.

Agysejtjeink jelentős része alá van rendelve a rezonancia törvényének. Az úgynevezett tükörneuronoknak az a feladatuk, hogy ahol csak lehet, rezonanciába kerüljünk.
Ennek köszönhetően találkoznak a hasonló dolgok és emberek, és lesznek egymás tükörképei a szó legszorosabb értelmében.
Ki ne találkozott volna már a pechsorozat, a baj nem jár egyedül, illetve a cseberből vederbe kifejezésekkel? Ezek mögött a szófordulatok mögött ugyancsak a rezonancia törvénye rejlik.
Aki nem ért meg egy őselvet, illetve archetípust - például az Uránuszét -, problémákat generál magának, többek között szerencsétlenségek formájában.  Ezek a problémák addig nem szűnnek meg, amíg meg nem értjük az elvüket. Ha bevonjuk életünkbe a hiányzó elvet, a szerencsétlenségek is megszűnnek.
.
Ha a rádiónk egy adott állomásra van hangolva, nem hallgathatunk egy másik állomást is. Azok az emberek, akik szegénységtudatra programozták magukat, nem képesek felvenni a pénzt, ami az utcán hever. Ezeknek a régi programoknak és mintáknak a megváltoztatása kimondottan nehéz feladat. A leghatékonyabb módszer, ha folyamatos éberség és tudatosság mellett új programokat iktatunk az életünkbe."
.
(Ruediger Dahlke: A pénz pszichológiája - Édesvíz Kiadó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése