2012-09-28

Hála vagy panasz

 
"A hála gazdagság, a panaszkodás szegénység: ez az élet aranyszabálya, akár az egészségedről, akár a munkádról, a kapcsolataidról vagy a pénzedről legyen szó.
Minél mélyebb hálát tudsz érezni a meglévő gazdagságodért - bármilyen csekély is az -, annál gazdagabbá válsz majd. És minél többet panaszkodsz ezzel kapcsolatban, annál szegényebb leszel.
Panaszkodni nem csak szavakkal lehet, a gondolatok ugyanúgy számítanak.
Bármely panaszos, negatív, irigy vagy aggodalmaskodó gondolat, amely a pénzzel áll kapcsolatban, szó szerint szegénységet szül.
A panaszkodás szegénységben tart.
Ha tehernek tartod a számlák befizetését, nem vagy hálás. Fordítsd meg a dolgot! Légy hálás az árukért és szolgáltatásokért, amelyeket a számlák kiállítójától kaptál.
Ez egy rendkívül egyszerű lépés, mégis óriási hatást gyakorol majd a pénzügyi helyzetedre. Szó szerint pénzmágnes válik belőled!
 
 
A mai naptól kezdve tedd szokásoddá, hogy amikor befizetsz egy számlát, mindig végiggondolod, milyen nagyszerű szolgáltatást kaptál a pénzedért cserébe, és írd rá a csekkre: Köszönöm - fizetve!
Ha pedig nincs elég pénzed, hogy kifizesd, ismét csak használd a hála erejét és írd rá: Köszönöm a pénzt!, közben pedig érezd úgy magad, mintha azért mondanál köszönetet, mert megvan a forrásod a rendezéséhez."
 
(Rhonda Byrne: A Varázslat - Édesvíz kiadó)
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése