2012-10-02

Kvantumfizika érthetően 10.


Zárszó

Cikkünk mintegy másfél évnyi előkészület után lát napvilágot, amely alatt több ezer oldalnyi tanulmány, kísérlet, elemzés és értelmezés áttekintésére volt lehetőség egyaránt - főleg annak fényében, hogy saját kísérleti javaslatokat is tettünk egy igencsak szokatlan kommunikációs és távérzékelési eszköz létrehozására, amely - mellesleg- homlokegyenest szembemegy az Einsteini relativitáselmélet legalapvetőbb axiómáival.
Ehhez nagy merészség kell, aminek tükrében talán még furcsábban hathat, hogy cikkünk szerzője egyáltalán nem állítja, hogy értené a kvantumfizikát. Azt viszont igen, hogy senki más sem - "If you think you understand Quantum Physics [...] you've clearly missed something" (Aki azt gondolja, érti a kvantumfizikát [...], annak valami nyilván elkerülte a figyelmét) - mondta a tudományág hajnalán, sőt, még fénykorában is R. Feynman, a legkiválóbb elmék egyike.


Egyvalamit mindenképpen megígérünk - ha kellő számú visszajelzés, érdeklődés és hozzászólás érkezik akár angol nyelvű, nemzetközi megjelenésre szánt írásunkkal kapcsolatban, akár jelen cikkünk viszonylatában, akkor mindenképpen folytatjuk majd utazásunkat Alízzel Csodaországban, amely- mint azt már mindannyian kristálytisztán látjuk - a mi világunk is egyben.

2009-2010.12.11.
Budapest, Amszterdam,
Nagy Gergely

Időkép.hu

Hálával tartozom Nagy Gergelynek ezekért a sorokért. Nem mondom, hogy előadást tudnék tartani az anyagból, de érzem a lényegét. Azért tettem itt közzé az anyagot, mert az én blogom olvasói nem feltétlenül találnának rá erre a publikációra.
Izgalmas ez a Teremtés! És még mennyi mindent nem tudunk!!!! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése