2012-10-04

Mártírság


Találtam. Nem tudom, ki írta, de nem is ez számít. Igaz, és ezért megosztom. :-)


"Senkit nem lehet saját magától megmenteni. Tisztelnünk kell a másik szabad akaratát, különben a "hívatlan" beavatkozásért mi leszünk a hibásak, még akkor is ha a jó szív, vagy szeretet vezérelt minket. Ha kérnek segíts, ha látod, hogy segítségre szorul ajánld fel, de ne legyél erőszakos, ne vedd magadra mások terheit, mert ezért nem kapsz piros pontokat a "mennyország"-nak nevezett ellenőrző füzetedben. Ennek kapcsán sem éri meg mártírnak lenni, mert senki nem fogja azt megköszönni neked, hogy másokért "feláldoztad" magad, és közben álmatlanság gyötör, frusztrált leszel, és másoknak panaszkodsz, hogy milyen hálátlan az akiért mártírkodsz!
 
 
 
Ne tedd, főleg ha a saját lelked és egészséged gyilkosa leszel....mert elfojtva magadban a neheztelésedet magadnak okozol kárt...és végül kiderül, hogy nem szereted magad mert képes vagy így "szenvedni".
Lehetetlen, megváltoztathatatlan sors nincs, minden a saját döntéseden múlik. Lehet vannak külső körülmények amin nem tudsz változtatni, de a saját hozzáállásodon ezekhez IGEN! Rajtad áll a Menny és Pokol....neked kell választanod miben szeretnél élni....
Mártírnak lenni nem sikk...hanem butaság :)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése