2013-03-17

Helyiek találták meg meg a tüdőtranszplantált beteget



Ez nem fedi teljesen a valóságot, nem a terrorelhárítók találták meg a tüdőtranszpantált urat, hanem három fiatalember, aki 3 kilométerről érkezett egy 2 hónapos csecsemő kimentésére. Ő hozzá tartva láttuk a rózsaszín kendőt kikötve a fekete Mercedes jobb tükrére De nekünk ez csak fura volt, nem tudtuk, miért van rajta.

Így folyattuk utunkat a csecsemő felé, akit hála Isten már ki is mentettek az autóból, mikor oda érkeztünk. Ekkor találkoztunk a terrorelhárító urakkal, akik épp eligazítást tartottak a kereséssel kapcsolatban. Hallva, hogy mit keresnek, az eligazítást tartó századosnak próbáltunk információt adni, de folyamatosan azt mondta, várjunk. Ő olyan útvonalon próbálta futtatni az embereit, ahol biztos nem találták volna meg, mert az úr a másik oldalon volt száz méterre tőlük. Mi még így is futva előbb odaértünk, mint ők, és nekiálltunk a mentésnek. Lapát hiányában kézzel kezdtük kiásni az autót, úgy hogy ők 10-en mögöttünk álltak és nézték a szenvedésünk. Kis idő után csak egy törött lapátot tudtak felmutatni, mikor már a testvérem emelte ki az urat a kocsiból és átadtuk a szalagkorlát túloldalára a terrorelhárító uraknak.

Nagy sietségükben a gyógyszereit is otthagyták, amit mi vittünk utánuk.

Még az a szomorú, hogy az úr kedves feleségét is otthagyták, akinek még egy meleg takarót sem adtak, pedig nem egészen téliesen volt felöltözve. Mi elláttuk a hölgyet takaróval, és 2 kilométert segítve gyalogoltunk a mi járműveink felé és beszállíttattuk a Gönyűn kialakított melegedőbe.

Hozzáteszem még, hogy a nagyszentjánosi felhajtó és a 97-es kilométer közt egész nap Nagyszentjános és Gönyű lelkes, segítőkész fiataljai, mindkét falu polgárőrei végezték a mentést, akik több hóban rekedt csecsemőt, fiatal gyereket, szülőt, mozgássérült beteg mentetek ki és szállítottak azon az útvonalon az autópályáról amit sikerült úgy össze rendezni, hogy az autóink bejussanak a távoli pontokra. Később ezen az úton lett még több 100 autó kijuttatva a Pest felé haladó sávból a két falu irányába a melegedők felé. Ezen mentések közben reggeltől estig egyetlen hivatalos szervet sem láttunk a szakasz mentésében. Akiket láttam a mentés közben, azok a két faluból jövő emberek, akik ételt és italt osztottak ezen a nem kis szakaszon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése