2013-06-10

A gondolatok hálója


 

A tudatban sokszor szükségtelen és lényegtelen gondolatok merülnek fel. Elvonják a figyelmünket a jelen pillanattól és a múlt vagy a jövő felé visznek, ahogy elképzeljük a problémákat, kétséget és zavarodottságot teremtve. És mielőtt felismernénk, már ott vagyunk a gondolatok pókhálójában.
A következő alaklommal, amikor a saját teremtésed hálójában találód magad, bogozd ki önmagadat a felesleges gondolatokból és legyél szabad.
 
Szavak. Ott vannak körülöttem. Hallom. Használom. Durva szavak, megnyugtató szavak, gúnyos szavak, szavak, amik fájdalmat és szomorúságot okoznak, szavak, amik örömet és élvezetet adnak. Létfontosságúak a kommunikációhoz. Amikor szavakat használunk, válaszok jönnek, negatívak és pozitívak. A szavak gondolatokat közölnek, és érzelmeket generálnak. A szavak beszínezik a viselkedésünket.
Milyen jó olyan szavakat hallani, amik nyugodtak és szabadok az erőszaktól és haragtól, amik felemelik a lelket, erőt és bátorítást adnak! Az ilyen szavak a tisztaság szikrái.
A beszédem megmutatja, mi van a tudatomban. Amilyen a gondolkodásom, olyanok a kimondott szavaim. A mentális nyugalom a szavaimat is megnyugtatja. Egy tiszta tudat tiszta szavakat teremt. A szavaimnak meg kell mutatniuk az igazi, belső természetemet, ami a tisztaság és béke.
Az egyszer kimondott szavakat soha nem lehet visszavonni.  Azok mindenhol visszhangzanak az ellenőrzésünkön felül. Ma, ahogy kimondom a szavakat, milyen hatással lesznek azokra, akik meghallgatnak? Olyan szavak lesznek, amik mérgezők és fájdalmat okoznak? Vagy olyanok, mint egy pacsirta éneke, édes, és így kedves és megnyugtató a fülnek?  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése