2013-06-20

Vízöntő - kor

 
" A most a nagy pillanat. Létrehozhatunk egy egységes világot. A jelenlegi válság aranyválság, hiszen az emberek csak nagy nyomás hatására változnak és változtatnak. Mindaddig, amíg egy helyzet elviselhető, inkább elviselik - most azonban olyan ponthoz érkeztünk, amikor a helyzet már nem elviselhető többé. Nincs több idő bizottságokra és az általuk készített jelentésekre.
A problémák pofonegyszerűek. Csupán arról van szó, hogy az egész emberiségnek nagyon tisztán kell látnia, hogy ezeket a problémákat mi magunk hoztuk létre, és még most is létrehozzuk ezeket. El kell terjeszteni a következő tudatosságot: "Ezeket a problémákat ÉN támogatom. Meg kell vonjam a támogatásomat."
 
 
 
És meg kell tenni néhány gyakorlati lépést... például, ha valaki VILÁGPOLGÁR szeretne lenni, az Egyesült Nemzetek adjon neki világpolgár - útlevelet, amelyik nem kötődik egyetlen nemzethez sem.
(Sok éve vallom magamról, hogy egy ember vagyok a Föld nevű bolygón. KVM)
.
Az ilyen jellegű "apró" lépések óriási és azonnali hatással bírhatnak, hiszen újfajta légkört teremtenek. A jelenlegi válságot a vallások és a nemzetek generálták, és a helyzet eljutott arra a pontra, hogy ezek többé képételenek létezni.
 

Az igazság az, hogy rég elfelejtetted a saját hangodat. Sosem kaptál elég szabadságot, hogy hangot adj a véleményednek. Engedelmességre tanítottak, és arra, hogy mindenre igennel felelj, amit az idősebbek mondanak. Azt tanultad, hogy követned kell a papot, és a tanárt, bármit tegyenek is. Soha senki nem ösztönzött, hogy keresd meg a saját hangodat: senki sem tette fel neked a kérdést: "Van egyáltalán saját hangod?"
Így történt, hogy a saját hangod nagyon elhalkult, míg más hangok egyre erőteljesebbekké és erőszakosabbakká váltak, és folyamatosan parancsokat osztogatnak, amiket teljesítened kell - saját magad ellenére. Pedig te nem akartad követni őket, mert láttad, hogy ez nem jó. De lassan megtanultad, hogy engedelmesnek kell lenned, ha azt akarod, hogy tiszteljenek, elfogadjanak és szeressenek.
 

Nem kell az egész világot megváltoztatnod: csak változtasd meg magadat, és máris elkezdted megváltoztatni a világot, hiszen a világ része vagy. Ha csak egyetlen ember megváltozik, a változás ezrekre és ezrekre átsugárzik. Egy forradalom gyújtópontja leszel, amelyből megszülethet egy teljesen újfajta ember.
 
 
 
Az egyénből hiányzik majd az a hamis ideál, miszerint minden ember egyenlő. Nem az. De minden ember egyedi, és ez sokkal magasabb szintű eszme az egyenlőségnél. Jóllehet az új egyének nem lesznek egyenlőek, de egyenlő eséllyel indulnak majd, hogy kibontakoztassák a bennük rejlő lehetőséget, bármi legyen is az.
 
 
 
Az új emberiség ökológiájában a természetet nem meghódítan kell, hanem élni és szeretni. A részei vagyunk, hogyan is hódíthatnánk meg?
 
 
 
Nem lesznek többé rasszok, a nemzetek, színek, a kasztok közti különbségek eltűnnek. Nem lesznek nemzetek, nem lesznek államok. Csupán egy funkcionális világkormány, amelynek a tagjait nm középszerű szavazók jelőlik ki - mert ők szükségszerűen önmagukhoz hasonló embereket választanának.
 
(Osho: Az egész a változásról szól)
 
(Imádom, mindent elmondott, ami jellemző a Vízöntőre. REND van.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése