2013-10-10

Türelem


 
A türelem a növekedés folyamatával együtt-haladás készsége. Nem lehet azonnal vagy automatikusan elérni a jót, a pozitívat és az igazat, ezek időt és valamilyen fajta fejlődést igényelnek. Néha cselekednünk kell, és néha várnunk kell. Az emberek gyakran erőszakosan akarják, hogy dolgok történjenek. Ha a siker minden millimétere harcon vagy konfliktuson keresztül szerzett, akkor a győzelem nem édes.
Hogyan dolgozik a kertész? A kertész kiválasztja a talajt, és az évszaknak megfelelően elveti a megfelelő magot. Szereti a munkáját: felszántja a talajt, elveti a magot, aztán öntözi a növényt; de tudja, hogy a természeten múlik, hogy megmutassa az élet csodáját. A kertész együttműködik a természettel és segíti azt, de nem beavatkozó. Igazodik a természet rendjéhez, és megérti, mikor lépjen közbe és mikor várjon. Egy szép kert a kertész és a természet közötti társas viszony gyümölcse.
A türelem a megfelelő megértés nélkül azt jelenti, hogy a várakozás nem igazodik a helyzet igazságához. A tétlenség és a türelem nem ugyanazok a dolgok. A tétlenség lehet fásultság, közönyösség, ha nincs belső késztetés az erőfeszítés megtételére, vagy a kötelezettség vállalására.
Mindig ültessük el a helyes cselekedetek magvait, azokat öntözzük felelősséggel és figyelemmel, de soha ne legyünk erőszakosak az én-központú vágyaink miatt, mert az önző vágyak megsemmisítik a termést, amit szeretnénk learatni. Tiszteljük a teremtés természetes folyamatát. Ezzel a tisztelettel minden dologból felmerül a benne rejlő jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése