2014-07-20

Öngyógyítás


"Minden gyógyulás öngyógyítás által megy végbe. Még a hivatalos orvostudomány is az öngyógyító erőkre hagyatkozik. Nem az antibiotikumok gyógyítják meg testünket, nem a kemoterápia gyógyít. Nem, hanem az öngyógyító erők és a működő immunrendszer, amely például egy baktériumfertőzés és antibiotikum - szedés után ismét átveszi az irányítást. 
Az ember meggyógyul, és megszabadul a baktériumoktól. Vagy: a kemoterápia elpusztít minden rákos sejtet (és a létfontosságú sejtek többségét is), de ezután minden a test öngyógyító erőin múlik. Végképp le lettek állítva, vagy ismét mozgósíthatóak? 


Végső soron a klasszikus hasonszenvi gyógymód is az öngyógyító erőkre épít: a homeopátiát leíró Samuel Hahnemann már több mint 200 évvel ezelőtt "az életerő működésének szabályozásáról" beszélt a megfelelő homeopátiás orvosságok adása kapcsán. 
Ha a gyógyulás információs gyógymódok segítségével következik be, a hivatalos orvostudomány "spontán gyógyulást" szokott emlegetni. Vagyis nem igazán tudják, mi segített hirtelen a betegen. Valamilyen oknál fogva, talán az Univerzum kegyéből, működésbe léptek az öngyógyító erők. 
Az eddig felsorolt információkból azonban gyanítható, hogy ez nem a véletlen műve, és hogy az öngyógyításból nagyon is kivehetjük részünket. 
Testünk, ahogyan megbetegedni, úgy regenerálódni és meggyógyulni is képes. A titok nyitja a tudatos összpontosítás."
(Tom Peter Rietdorf)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése