2014-08-28

Mi is az a Reiki?

REIKI  - USUI SHIKI RYOHO

A Reiki kifejezés gyűjtőfogalom. Mára több mint 100 féle Reiki létezik. Én most csak arról beszélek, amit képviselek.

Szeretem a hozzám fordulókat önállóságra tanítani. Ezért javaslom MINDENKINEK a Reiki beavatást, már újszülötteknek is. Az illető keze mindig kéznél van, bármikor tud segíteni önmagán és a környezetén, nem kell hozzá az én jelenlétem. A beavatás lehet csoportos és egyéni is. 

Mit jelent a Reiki?     Életet és fejlődést elősegítő energia. Oda megy, ahová kell, és azt teszi, amire az illetőnek itt és most szüksége van.

                                          Rei = univerzális
                                          Ki   = életenergia


Még NEM POLÁRIS, legmagasabb teremtő energia, melyből a teremtés kialakul és tapasztalhatóvá válik. Minden ebből keletkezik, tehát minden egyéb ez alatt van. Mindent ez tart a Létezésben.


Minden létező dolog energia, rezgés.  Különböző minőségű rezgésekből épül fel a látható és nem látható világ, melyek egymással kapcsolatban vannak. Azt a technikát, mely lehetővé teszi, hogy ezzel a mindennek alapját képező rezgéssel, energiával fennálló kapcsolatunkat biztonságosan és hatékonyan felerősítsük, elmélyítsük: Reikinek nevezzük.

A Reiki hatása:

Életfolyamatokat támogat. Valamennyi síkon hat. Támogatja a személyiség fejlődésének folyamatát. Enyhíti a fájdalmakat. Pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatokat. Segít a harag, méreg, indulatok, félelem, depresszió megfékezésében. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai szituációk elviselését. Előnyösen befolyásolja emberi viszonylatainkat. Serkenti a kreativitást, a teljesítőképességet. Elősegíti az önmegismerést. Megkönnyíti a távozást.
A Reiki energia a kezelések során mindig automatikusan oda áramlik, ahol arra a kezelt személynek szüksége van, ahol a betegség oka rejtőzik. A Reikit nem lehet irányítani.

Mi mindent lehet Reikivel megkezelni?

Gyakorlatilag korlátlan az alkalmazások lehetősége. Embereken kívül állatokat, növényeket és minden egyéb dolgot kezelhetünk vele. ( Minden rezgés és energia, így mindenre hat.)
Célszerű az orvosságokat, az élelmiszereket, használati tárgyakat Reiki energiával besugározni.
Adj magadnak minden nap Reiki energiát. A nap minden pillanatában kapcsolatban lehetsz a Reikivel, ha a kezedet a testedre teszed. Ezért lehet újszülötteket is beavatni.

3 +1 fokozata van az általam képviselt irányzatnak:



Reiki 1: kézrátételes kezelés: A fizikai sík felől halad az érzelmi és gondolati sík felé, rendezve azokat is, mivel minden tünet mögött érzelmi / gondolati vagy karmikus probléma áll.
               
A beavatás 4 részből áll, és közte kb. 2 óra szünet szükséges.  Ezért vagy egy kb. 6 órás alkalomra van szükség, vagy 2 x 3 órára. Közben tanulunk.

Reiki 2: távkezelés szimbólumokkal: A gondolatokat, majd az érzelmeket rendezve halad a  fizikai test felé. Tértől és időtől függetlenül küldhetjük az energiát a szükséges személynek, ügynek, helynek. Ezen kívül összeköthetünk személyeket,  hogy egy „megértés-híd” alakuljon ki közöttük. Egy szimbólum segítségével tudunk magzatokkal, kisbabákkal, autistákkal, kómában lévőkkel, elhunytakkal is kommunikálni, és természetesen távol lévőekkel is. Be tudjuk küldeni a saját tudatalattinkba is, és az adott kérdésre azonnal jön a válasz.

A beavatás egy részből áll, és megtanuljuk a 3 szimbólumot alkalmazni. Ajánlott hozni egy olyan fényképet, amit szeretnénk „megszólaltatni”. Én is adok képet, tárgyat, illatot, valami kóstolót, és a szimbólumok segítségével üzeneteket kaphatunk,

Reiki 3/a: magasabb fokozat a távkezelésben (karmikus szinten hat, mint egy kegyelmi kérvény. Ezen kívül átállítja a gondolkodási szempontot az Énről az Egészre.
    
A beavatás most is egy részből áll, és megtanuljuk a negyedik szimbólumot alkalmazni. Ajánlott hozni egy olyan fényképet, amit szeretnénk „megszólaltatni”. Én is adok képet, tárgyat, illatot, valami kóstolót, és a szimbólumok segítségével üzeneteket kaphatunk, akár előző életeinkből is. Itt már nem csak személyes élményeket élünk át, hanem az EGÉSZ szempontjából szemléljük a tanulságot.

Reiki 3/b: mesteri fokozat: mások beavatásának képessége.

Megtanuljuk, hogy miként kell más személyeket beavatni. Ez már elhivatottságot igényel. Itt nem elég a tandíj, a mester hozzájárulása is szükséges.

 

EXTRA szimbólumok:  2-es vagy 3/a után. A Reiki 2-es fokozat szimbólumai után alkalmazhatóak. Ezek már nem tartoznak Usui mester 4 hagyományos szimbólumába.

  1. Az egyik összeköt a saját Felsőbb Énünkkel. Az ÉN nem a fizikain test lesz, hanem az a részünk, amelyik az összes inkarnációt átlátja. Nagy összefüggésekre jöhetünk rá.
  2. Megvéd saját magunktól. Sok éve használom tumoros esetekben, mert segít elengedni a dédelgetett sérelmeinket, amik a csomókat okozzák.
  3. A Feltétlen Szeretet szimbóluma. Belső békét, nyugalmat ad, összehangolja a környezetet.
  4. Van, amelyik átemel a félelmek felett. Haldoklók hosszú szenvedés után ennek segítségével mosollyal távoznak.
  5. Van, amelyik segít a koncentrációban, tűhegyűvé teszi a figyelmet valamire. Tanulásnál, szereplésnél, fontos helyzetekben jelentősen segít.
  6. Van, amelyik sok tennivaló esetén is biztosítja a saját területet és időt számunkra. Kinek, mikor mire van szüksége.

 „Mindenki számára nyitva áll a beavattatás a Kurama tanaiba, teljesen függetlenül a hittől, vallástól vagy nemzetiségtől. Annyi a feltétel, hogy a beavatandó kész legyen minden energiáját a szellemi növekedésnek szentelni. Nem kell elfordulnia saját vallásától. Az egyetemes életerő fényt, megértést és erőt ad neki, bármilyen úton járjon is.”

Reiki beavatásra szeretettel várom a jelentkezőket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése