2015-02-13

A 20 dolog, amiket kerülj mindenáron! Tanács hölgyeknek!


Tanácsok nőknek:


1. Ne mondd meg neki, hogy mit csináljon! Nem vagy az anyja. (Ha úgy kezeled, mint egy nagyra nőtt gyereket, ne csodálkozz, ha elmegy máshová, ahol a férfit látják benne.)

2. Ne véleményezd! Semmi köze hozzá, hogy mit gondolsz róla.

3. Ne öntsd ki neki a lelked! Nem a pszichológusod vagy a gyóntató papod.

4. Ne légy titkolózó! Légy inkább titokzatos.

5. Oszd meg a gondjaidat vele, de ne panaszkodj neki! Hívd fel a barátnődet.

6. Ne "felejtsd" nála "véletlenül" a holmijaidat! A lakása nem talált tárgyak osztálya.

7. Ne próbáld megváltoztatni, megváltani, megmenteni vagy felrázni! Nem vagy a guruja. (Reménytelen próbálkozás. Ha változni akart volna, megtenné nélküled. Neki úgy jó, ahogy van. Sokszori tapasztalatom. :-) Ráadásul nem arról van szó, hogy találsz x kg húst, és majd abból kifaragod az ideális férfid. Vagy tetszik, ahogy van, vagy keress másikat.)

8. Ne kezdj ki és ne viszonozd egy nős ember közeledését! Egy a százhoz, hogy jó vége lehet. Várd meg, míg kimondják a válást. (Valamiben épp olyan vagy, mint az a nő, akitől hozzád menekül. Csak idő kérdése, hogy ez számára mikor derül ki. Garantált zsákutca. A karmáról nem is beszélve. Visszaszáll minden, ez is. Nem éri meg.)

9. Hagyd, hogy ő vezessen és kezdeményezzen! A tanító nénik csak a kamasz fiúk álmaiban erotikusak. 

10. Nincs búcsúrandi, búcsúéjszaka, búcsúcsók vagy búcsúlevél. Nem vagy egy brazil szappanopera hősnője. 

11. Ne hagyj hosszú üzeneteket a rögzítőjén a legszükségesebbeken kívül.

12. Ne jelents neki minden apróságot, ami a munkahelyeden történt, nem vagy az MTI.

13. Ne sminkeld vagy manikűrözd magad a jelenlétében! Kíméld meg a sokkhatástól! Őt csak a végeredmény érdekli. (Hány férfi panaszkodott ezért a párjára! Tényleg nem bírják!)

14. Ne mondd neki, hogy szerelmes vagy belé! Ez nem rá tartozik.

15. Ne hívd fel túl későn, vagy túl korán, vagy ha tudod, hogy elfoglalt. Az a cél, hogy örüljön Neked, ha telefonálsz.

16. Ne zsémbelj! Nem vagy a nagy inkvizítor. 

17. Ne faggasd! Nem vagy a vallató tisztje.

18. Ne ellenőrizd, hogy merre járt, mit csinált! Nem vagy a nagyanyja. (Nagymamaként sem ajánlatos. KVM.)

19. Ne zsarold a szex megvonásával. Még szavadon foghat.

20. Ne ess kétségbe, ha szakítotok! Nyilván jobbat érdemelsz.


A fenti javaslatok Darnel Christian: Mit akar a férfi? című könyvéből valók. Ajánlom minden nőtársamnak. :-) A saját praxisomban hasonló megállapításokra jutottam. Szinte minden ponttal egyetértek. A 14-es ponton kellett csak elgondolkodnom. :-)
Én még tennék egy pontot hozzá:

21. Ne vidd be a szülőszobába! Tudom, hogy sok nőnek ez nem tetszik, de az évek alatt rengeteg esetem volt, ahol ez rosszul sült el. Sajnálom a férfiakat. Most trendi részt venni a szülésen. Ha nem megy be, ciki neki. De a férfiak nem erre a látványra vannak tervezve. Sok esetben elmegy a gusztusuk a nőtől. Ha szerencséje van, akkor csak a partnerétől, ha nem, akkor minden nőtől jó időre. Előre nem tudják, hogy miként fogják elviselni a látványt. Az csak élesben derül ki, de akkor már késő. Nem véletlen, hogy évezredek óta nők vannak jelen a szülésnél és nem a férfiak. Ők kint várnak a babára. 
Lehet, hogy szerencsésen átvészeli, de túl nagy a kockázat. Szerintem nem éri meg kísérletezni. Attól, mert jól viseli a vér látványát általában, még nem garantálja, hogy a párja szülését is jól éli meg. Nem véletlen, hogy az orvosoknál sem vezetik le a szülészek a saját nejük szülését. Ott már érzelmileg érintve vannak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése