2015-06-30

Dohányzás


"Az állatvilágban az erőszak a szájhoz és a végtagokhoz, azaz a fogakhoz és a karmokhoz kapcsolódik. Ez a kettő jeleníti meg az állatvilágban az erőszakot. 


Amikor eszel, ezt a kettőt az étel köti össze. A kezeddel magadhoz veszed, a száddal megeszed az ételt - így az erőszak feloldódik. 
Azonban, ha nincs jelen az éhség, akkor az evés nem cselekvés, hanem betegség.  Ez a fajta tevékenység megszállottság. 
Persze, nem ehetsz így folyton, mert akkor kipukkadsz, ezért az emberek trükköket eszeltek ki: bételt, vagy rágógumit rágnak, cigarettát szívnak - ezek ál-ételek. 
Nincs bennük semmi tápérték, azonban az erőszak szempontjából remekül működnek. 


Sose feledd, hogy amikor beszélsz valakihez, és ő elkezdi keresgélni a cigarettáját, akkor szinte száz százalékig biztos, hogy azt jelenti, hogy megunt téged, magára kellene hagynod. Legszívesebben kidobna, de nem teheti, az túl udvariatlan volna. Ha elkezdi a cigarettát keresgélni, akkor ezzel azt üzeni: "Most már elég! elegem van!" Ha most az állatvilágban lennétek, akkor azonnal rád vetné magát. Ezt azonban nem teheti meg, hisz ő egy civilizált emberi lény. Inkább a cigarettára veti rá magát, és elkezd dohányozni. Most már nem izgatod őt, most már bezárta magát a saját "füst-kántálásába". Ez lecsillapítja."


(Osho)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése