2015-12-24

A FORDÍTOTT ERŐ törvénye


"Ha elengeded magad a vízben, akkor lebegsz a felszínen, ha viszont kapálódzol, elsüllyedsz. Aminek ellenállsz, annak a hatása alatt vagy. 


A víz víz mindenkor lágy, azaz mindig könnyen belenyúlhatsz, ugyanakkor képes mindent elsöpörni az útjából. Azáltal ellenállhatatlan, hogy nem áll ellen. 


A félelem agresszivitást vált ki. Nyugodtan és bátran az tud viselkedni, aki tisztában van azzal, hogy veszély esetén számíthat magára. A kihívó viselkedés és a pökhendiség mindig az önbizalomhiányra vezethető vissza, míg az alázatosság és udvariasság a belső erő jele.

Aki annyira ragaszkodik a levegőhöz, hogy nem hajlandó kifújni azt, amit beszívott, az hamar megfullad. 



Amikor az igazságot elhisszük, hazugsággá válik. Az igazság, a valóság állandóan változik és alakul, állandó mozgásban van. Az egyetlen, ami állandó, az a változás
Amikor valami beépül a hitrendszerünkbe, az egyúttal rögzül is. Számunkra az egyetlen valóság a saját örökké változó élményünk, ami a természeténél fogva rögzíthetetlen. 


Egy pillangót lefényképezhetsz, és a képe így rögzülhet a papíron, csak éppen repülni nem fog. A különbség az igazság, a valóság és a között, amit hiszünk róla, ugyanakkora, mint a fotó és egy élő pillangó között. 


A nagy fizikus Ervin Schrödinger mondta:
Az egyetlen, ami soha nem ér véget, az a jelen. Minden, ami történik, az most történik, és a most nem tud elmúlni. Mindig most van. 
Nincs mitől félned!
Igazán csak az tud szeretni, aki nem fél. Aki nem fél...az egész!

(Darnel Christian: Harc és szeretet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése