Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2014. január 28., kedd

Elvitte a cigi a „Marlboro Mant”
San Luis Obispo — Belehalt a sok cigarettázásba Eric Lawson (†72), aki a 70-es, és 80-as években a Marlborót reklámozta. A Vízimentők és a San Francisco utcáin című sorozatban is feltűnt színész 14 éves kora óta dohányzott, így nem véletlenül választották a márka reklámarcának.
A markáns cowboy szájából szinte soha nem esett ki a cigaretta, ám amikor rájött, hogy bele fog halni, késő volt. Félig már összeomlott tüdővel a dohányzás ellen kezdett kampányolni, azt remélve, a ráktól összeaszódott teste példát mutat.


Leírás: http://www.blikk.hu/data/cikk/2/23/40/47/cikk_2234047/16_o_marlboro-man-400x400.jpg– Eric tudta, hogy belehal, de nem tudott róla leszokni – mondta halála után a CNN-en felesége, aki mellett 6 gyermeke, 18 unokája és 11 dédunokája gyászolja.

De nem ő az egyetlen „Marlboro Man", aki belehalt a dohányzásba. Így járt David Millar, Wayne McLaren, David McLean is, az ő özvegye a céget is beperelte. De nem jártak jobban a többi cigarettamárka reklámarcai sem, a cameles Will Thornbury és Lucky Strike-os lány, Janet Sackman ugyanúgy tüdőrákban halt meg.


A beperelést nem értem. Ki gondolja, hogy a cigi az egészségét szolgálja? Bezzeg a reklámért kapott pénz jól jött. „Becsületes munkával keresd a kenyered.”

Karma. Majd reméljük, legközelebb ügyesebb lesz.