2013-12-01

Gondviselés



Veres Kriszta írta:

"Szeretnék megosztani Veled egy pár évvel ezelőtti történetet, amely sokat erősített a hitemen.

Csíksomlyón voltam egy kis csoporttal, Mária Magdaléna Elvonuláson, innen tartottunk hazafelé, amikor a buszunk belecsúszott az előttünk az úton megállt autóba. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a buszunkkal nem tudtunk tovább-utazni. Voltak, akik sürgettek, hogy kezdjek el szervezkedni, azonnal csináljak valamit. Hát sok kedvem nem volt hozzá, meg egyébként is, még odáig se jutottunk el, hogy kijöjjön egy rendőr. Azt gondoltam, hogy ha az Univerzum dobott egy ilyen helyzetet, akkor küld megoldást is.

Ezt éppen kimondtam és hipp-hopp megállt mellettünk egy autó, kiszállt belőle egy mayarul beszélő férfi, megkérdezte, hogy segíthet-e és azonnal intézkedni kezdett. Elment a sofőrrel a rendőrségre, szerzett nekünk mentőbuszt, a minibusznak szervízt, szinte pillanatok alatt.

A sofőrünk minden isteni segítségben szkeptikus ember volt, de ezután azt mondta, hogy ez a férfi egy angyal (amúgy lelkész volt, aki az Istentiszteletről tartott haza), és ekkor történt még egy csoda.

Feltűnt egy magyar busz, és volt rajta pont annyi hely, ami nekünk elég volt, és pont oda tartott, ahová mi is érkezni szerettünk volna. Átpakoltunk és megköszöntük a férfinak a segítségét. Ő pedig ezt mondta: "Ne nekem köszönjétek, meg van írva, hogy 'mindig gondoskodom rólatok'."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése