2014-07-10

Pillangóvá válás


Az ember peteként születik. Sajnálatos módon sokan peteként is halnak meg: nagyon kevesen válnak hernyóvá. A pete statikus: nem ismer mozgást, ott marad megragadva egy térben, egy helyen, egy fázisban. Nagyon kevesen válnak hernyóvá. 




A hernyó mozogni kezd, belép a dinamizmus. A pete statikus, a hernyó mozog. A mozgással megpezsdül az élet. Igen sokan hernyók maradnak: vízszintesen mozognak, ugyanazon a síkon. Néha az olyan emberek, mint Buddha, vagy Rumi, Jézus, Kabir... - megteszik a végső kvantumugrást, és pillangóvá válnak. Akkor lép be a függőleges. 


A pete statikus, a hernyó mozog, ismeri a mozgást, a pillangó repül, ismeri a magasságot, elkezd felfelé mozogni.  A pillangó szárnyakat növeszt. 


Az igazság 3 fázison keresztül ismerhető fel, melyek: asszimiláció, függetlenség, kreativitás. Emlékezz erre a 3 szóra, rendkívül jelentősek. 

Asszimiláció - ez a pete funkciója. Egyszerűen asszimilálja az ételt, felkészül a hernyóvá válásra. Elrendeződik: egy gyűjtőmedence. Amikor készen áll az energia, hernyóvá válik majd. A mozdulat előtt hatalmas energiára lesz szükség a mozgáshoz. A hernyó asszimiláció, befejezettség: a munka elvégeztetett. 
Akkor kezdődik a második fázis: a függetlenség. Lehullik a pete, most már nincs szükség egyhelyben maradásra. Eljött a felfedezés, a kalandok ideje. A való élet mozgással, függetlenséggel születik. A pete függő marad, egy rab láncokban. A hernyó elszakította a láncokat, mozogni kezd, megolvad a jég, nem fagy többé. A pete fagyott állapotú. 
És akkor eljön a harmadik fázis, a kreativitásé. A függetlenség önmagában nem jelent sokat. Csupán azzal, hogy független vagy, nem fogsz beteljesedni. Jó kijutni a börtönből, de mire jó? Független vagy, de mitől? Szabad vagy, de minek?


Ne feledd, a szabadságnak két aspektusa van: az első, amikor szabad vagy valamitől, a második, amikor szabad vagy valamire. Sokan csupán a szabadság első fajtáját érik el, szabadok valamitől - megszabadulnak a szüleiktől, az egyháztól, ettől vagy attól, szabadok mindenféle rabságtól. De minek? Ez nagyon negatív szabadság. Ha csupán ezt ismered, nem ismered a valódi szabadságot, csupán a negatív aspektust.
A pozitívet kell megismerni - szabadságot a teremtésre, a létezésre, az önkifejezésre, a dalod eléneklésére, a táncod eltáncolására. Ez a harmadik fázis: a kreativitás. 

Akkor a hernyó szárnyas lénnyé válik, mézízlelővé, keres, felfedez, felkutat, teremt. Ebből ered a pillangó szépsége. Csupán a kreatív emberek gyönyörűek, mert csupán a kreatív emberek ismerik az élet nagyszerűségét: van szemük a látáshoz, fülük a halláshoz, szívük az érzéshez. Teljesen elevenek: a maximumon élnek. Intenzíven élnek, totálisan. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése