2019. november 28., csütörtök

A csokoládéról: természetes immunrendszer turbózó, és még ennél is több!


A tudósok alig akartak hinni a szemüknek.
Most már hivatalos: a csoki nem csak finom, de olyan anyagokban, főleg flavonoidokban gazdag, melyek rendkívül erős gyógyhatással, serkentő hatással rendelkeznek. 
Ezek pedig az idegsejtek védelmében játszanak óriási szerepet.
A tudósok a legújabb kísérletek elvégzése közben hatalmas döbbenettel figyelték, 
mire is képes a csokoládé a szervezetünkkel és a szellemi teljesítményünkkel.
Valóságos csodaszer, mely nagymértékben képes növelni a szellemi  teljesítőképességünket, 
persze csak akkor, ha mértékkel fogyasztjuk - állítják.


Egy új kutatásban a L’Aquilai Egyetem munkatársai azokat a tanulmányokat elemezték, melyek a kakaóban található flavonoidok különböző kognitív területekre gyakorolt hatásait vizsgálták.
A csapat nem csak azt tanulmányozta, hogy mi történik az aggyal néhány órával a kakaófogyasztás után, 
hanem azt is, hogy milyen hatást vált ki a tartósabb, kakaóval dúsított étrend.
Egyértelmű, hogy rövidtávon a flavonoidok pozitív hatással vannak az agyunkra.
A kísérletek során jelentősen javult az alanyok munkamemóriája és vizuális információfeldolgozása a csokoládéevéssel. 
Sőt, a nők esetében egy álmatlan éjszaka után a kakaófogyasztás a teljesítményt is javította.
Ugyanakkor a kutatók rávilágítottak arra, hogy a kimutatott hatások nagysága jelentősen függött a használt mérőeszköztől. 
Az egészséges és fiatal felnőtteknél például olyan tesztre volt szükség, melynek teljesítése komoly odafigyelést igényelt.
A csokoládé fogyasztása jelentősen növelte a kognitív képességeket hosszabb távon, 
így a csokoládé "csodatévő" ereje igazolttá vált.
A kakaó többnyire a már idősebb, enyhe kognitív romlást tapasztaló felnőtteknek segített.
A kakaóban található flavonoidok képesek megóvni a sérülékenyebb csoportokat, 
hiszen idővel javítják a kognitív teljesítményt.
A jelenség hátterében az állhat, hogy a vegyületek segítik a szív- és érrendszeri egészség megőrzését, valamint növelik a vérmennyiséget abban az agyi régióban, amely az időskori memóriaromlás forrása lehet.
Ez hihetetlenül nagy felfedezés, és nem lepődnénk meg, ha a jövőben az idősebb betegeknek, 
de akár a fiataloknak is különféle memóriagyógyszerek helyett csokoládés memória-diétát javasolnának az orvosok. :)
OSZD MEG másokkal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése